Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
jenže mezi mletím a výslednou kávou je pár kroků, které mohou ovlivnit výsledný produkt, což vy prostě zanedbáváte.
Je to stejný, jako kdybyste tvrdil, že na kopec kterej po Vás vyjedou min. dva lidi s předokolkou vy musíte mít off-road, bez něho se prostě k cíli nedostanete. Opět mohu tvrdit, že chyba nebyla v autě.
Končíme.
Každopádně, ať mlýnek slouží a moc ty kameny nedřete
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
Vypadá to, že jste nepochopil to, co jsem se snažil mými příspěvky říct. Tak aspoň doufám, že naše debata pomůže někomu dalšímu při výběru mlýnku.
PS: vám, že je konec, ale nodpustím si k té analogii Jasně že tomu, kdo bydlí na kopci (chce dělat espresso), bych doporučil si koupit čtyřkolku (lepší mlýnek), ikdyž se na ten kopec dá s normálním autem (graefem) za určitých okolností vyjet.
Zkoušel jste nakonec někdo kalibraci, tj. přidat podložku pod mlecí mechanismus dle výše uvedeného manuálu? Dostat se tam není vůbec problém, je to hned, ale tu podložku nejsem schopen sehnat. Nakoupil jsem několik v Baumaxu, ale buď mají malý otvor nebo o něco větší, takže podložka pak neobjímá hřídel těsně. Nevím, jestli to tak může být, zda by ta volnost mohla způsobit poškození mlýnku? Nebo kde ji jinde zkoušet sehnat .
... a proto bych chtěl upozornit případné další zájemce o podbný typ mlýnku jako GRAEF CM8X (9X), Catler,...
Kdysi jsem o nich uvažoval (někdo tady to píši), ale jsem rád, že ho nemám. Kriterium, co rozhodlo je plastové uložení kamenů, ktere se vyčvachtá, vyklechtá a vymačká (takže mletí není _stále_ stejnorodé, časem se mění) a pak se to musí neustále řešit podkladovýma podložkama, které buď (jak vidíme nejsou) a nebo to přidělává další problém.
Ale abych na ten mlýnek neplivaj, tak jedno pozitivum: je 100% lepší než mlýnek s tříštívýma lopatkama.
Mlýnek s tříštivýma lopatkama (tříštivý), NENÍ MLÝNEK. To je katastrofa která je použitelná tak na cukr, taky v tom meleme ořechy, ale jinak je absolutně nepoužitelný. Tady není co srovnávat.
Mlýnek Graef CM 80 by se dal akceptovat, ale při jiné prodejní ceně.
Jinak jsou to podle mě, hodně špatně investované peníze.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
-------------------------------------------------------- kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
... ale k věci. Pokud to jde, tak dodavatele. Pokud je to kam utahovat (není na konci stupnice, resp. začátku) tak bych utahoval, pokud jsem na dorazu, vrátil do prodejci ať to buď a) pořeší, b) vrátí peníze, protože to nemele na espresso.
Pokud by někdo řešil stejný problém - napsal jsem e-mail přímo výrobci do Německa a obratem mi odpověděli ze zákaznické podpory, podložky pošlou poštou.
Omlouvám se - v balení byly 3 podložky. Mlýnek jsem hned rozdělal a z výroby už byly dané 3 (na německých fórech psali, že toto se různí, někteří obdrží mlýnek bez podložek a pak jej reklamují, kvůli hrubosti mletí. Kalibraci u tohoto mlýnku asi nevychytali...), tak jsem hned jednu přihodil, protože se chci pohybovat v rozsahu spíše jemnějšího mletí.
Tak teďka mám v mlýnku 4 podložky a mletí na 10 mi přijde moc jemné - se stávajicím pressovačem Guzzanti skoro ani neproteče. (Gaggia Classic na cestě) Proto znovu rozdělávám mlýnek a nechávám tovární nastavení 3 podložek :D - věřím, že pak bude rozmezí 10 stačit. (toto rozmezí je i doporučováno v návodu jako ideální pro espresso)
Jedna podložka odpovídá zhruba 7 stupňům možného nastavení. Jinak káva čerstvě upražená z balíren Praha.
mate niekto skusenosti s lacnejsim bratom Greaf CM 70. bol som rozhodnuty pre rucny mlyncek Porlex ale keby toto nie je zla volba tak by som asi radsej priplatil. planujem robit max 3 kavy denne. nameliem na tom dostatocne jemne a konzistentne pre espresso po dobu aspon dvoch rokov alebo su to vyhodene peniaze a oplati sa ist radsej do rucneho mlynceku?
pripadne vie niekto zhodnoti rozdiel medzi CM 70, 80 a 81?
Já bych řekl, že ty dva roky to musí vydržet minimálně - i kdyby se náhodou po čase hrubost mletí změnila - stačí zkalibrovat přidáním podložky, které jsou již součástí balení nového přístroje, včetně návodu - je to opravdu jednoduché.
Pokud můžu doporučit, nejlepší cenu jsem našel zde :
odpoved z ceskeho zastupenia graef, kde som sa pytal ci je rozdiel medzi CM 70 a 80 iba vo vonkajsom oplastovani:
Dobrý den,
rozdíl mezi modely CM 70 a CM 80 je skutečně pouze v materiálu použitém na opláštění výrobku.
U modelu CM 70 je požitý šedý plast, u CM 80 lakovaný hliník. Funkce mlýnku i mlecí mechanismus jsou identické.
Oba mlýnky jsou konstruované (nejen) pro přípravu espressa a jsou ideálním doplňkem pro espressa Graef.
Potvrzuji, že mlýnek Graef CM 70 je CM 80 velmi podobný (co se týče mletí stejný). Liší se materiálem (je z platsu, což na mletí samozřejmě nemá vliv) a také nemá přepínač on/off/auto, zapíná se zasunutím páky (tj. jako CM 80 přepnutý na auto), takže při mletí většího množství kávy do nádoby ji tam musíte držet. Malý rozdíl je ještě v misce, kam káva padá. Ta je řešena tak, že se dá z mlýnku "vysunout" a vyčistit, takže praktická funkčnost stejná jako u CM 80.
Mlýnek je super, za tu cenu rozhodně doporučuju, s mým původním Krups se absolutně nedá srovnávat. Jen škoda, že káva tak trochu občas lítá bokem (mimo páku).
Mohu se zeptat ti kteří už dávali podložky čím jste to rozebrali mě se to klíčem nepodařilo rozšroubovat a ještě kam se přesně dávají ty podložky podle navodu se mají dávat do spodu kamene...
Tak už to vím. Měl jsem tam 3 podložky a další se tam už stejně nevejdou. Jinak pokud se bude někdo zajímat, tak je to podložka o tl. 0,25 mm, průměr 24 mm a vnitřní otvor 10 mm. A komu to nepůjde rozebrat, tak ta matka, co drží spodní mlecí kamen, se povoluje naopak. Takže po směru ručiček.