Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
-------------------------------------------------------- kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Dá se nějak zamezit tomuto?Double miska-extrakce cca 30 sec......... V jednom šálku je asi polovina než ve druhém ,občas se to přihodí,je to nerovnoměrmým utlačením kávy nebo čím?
Jinak crema fantastická.
To je ne zcela optimální extrakcí, proud kávy ze sítka se stáhl k jedné straně a "krmil" jednu výpusť víc. Pravidelná extrakce, kdy se proud kávy stáhne doprostředka, je zlatým grálem každého espressomaniaka. Hledejte dále na fóru, například heslo weissova distribuce. Připomínám, že některé kávy se pravidelné extrakci neuvěřitelně vzpouzejí, takže pomáhá přidat trochu robusty. Jinak samozřejmě pomáhá vytáhnout plný hrneček a šupnout tam prázdný ;)
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
Jinak samozřejmě pomáhá vytáhnout plný hrneček a šupnout tam prázdný
A nebude pak chutnat káva v každém hrnečku jinak?
Řekl bych, že ano protože se chuť kávy mění podle času extrakce.
PS:Proto z double sítka dělám nerad, ale někdy musím-řeším to primitivně-nahřátou lžičkou předělám aby bylo v obou hrníčcích stejně.