jako poslední věc (takovej nutnej testík) jsem sepnul spínač přípravy kávy a voda tekla přes sprchu bez syčení a páření

čili spokojenost, jen se trochu bojim toho zavřeného ventilu a chrčení slečny Silvie

díkec za pokec a rady
--
nikoho
ondrada funguje to. Boiler sa dopusti a ked je plny, pocut pekne zmenu zvuku cerpadla. Vdaka za teoriuondrada píše:...Je dobrý si uvědomit, že při nahřátí plnýho boileru na páru ten boiler není plný páry, ale pořád víceméně plný vody, jen při vyšším tlaku a tudíž i bodu varu (tlak stoupá právě tím, jak se voda v boileru ohřívá a částečně mění na páru, ale objem vody, částečně ve formě páry, je v boileru je pořád stejnej)...
Twin má na páru termoblok, nepoužívá na ní boiler.dape píše:moc se omluvám za totální neznalost dopouštění vody, ale celé mi to nějak uniká. Mám sice Gaggii Twin, ale tam kyž pustím extrakci, páru, vodu nebo cokoliv, tak se bojler sám dopustí, nic nemusím dopouštět (alespoň ani v návodu se to nepíše), tady musí? a nebo je to "nějaká fligna na něco, aby něco lépe fungovalo?"
Někteří ale nepotřebujou mít z kuchyně finskou saunu pokaždý když dodělají kapučíno a dají přednost způsobu, při kterým žádná pára nikam nefuní (a v boileru je pořád co možná nejvíc vody). Jestli máš kávovar v kuchyni pod nějakejma skříňkama nebo tak něčím, jako asi většina lidí, tak se podívej, jak jsou pak zespoda pěkně orosený, když začne kávovar funět páru (ono úplně stačí pod takovou skříňkou nechat uvařit vodu v rychlovarce a je to zespoda celý mokrý, natož když vypustim páru z kávovaru). Nevím proč bych si měl zbytečně zvlhčovat už tak většinou vlhkou kuchyň (v porovnání se zbytkem bytu). To už bych mohl zrovna zahodit i digestoř a všechno coby zbytečný, však je to jen pára.David píše:Já teda nevim ... když na evo dopěnim mlíko, tak trubku přetočím pod hlavu kávovaru a pustim vodu přes sprchu. Nejdřív vyfuní zbylá pára, pak čerpadlo chvíli chrochtá, jak tlačí vodu do bojleru, a pak ze sprchy začne téct voda. Jednak si tím doplním vodu, jednak opláchnu hlavu od zbytků kávy a jednak omeju trubku od mlíka.
zase má pravdu :Dondrada píše:On umí kávovar vychladnout i sám... A hlava se dá krásně opláchnout před pářením, hned po dodělání kávy (nehledě k tomu, že to zabere míň času než čekat až doprská přehřátej boiler..)