Rancilio Silvia a temperature surfing
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Rancilio Silvia a temperature surfing
Ahoj chtěl jsem se zeptat zda někdo používá temperature surfing na Silvii.
Dle návodu na cofeekid se uvádí, že v případě nutnosti pozdějšího využití páry se těsně před extrakcí a též pří extrakci nechává zapnut spínač páry.
viz: http://www.coffeekid.com/archived/rancilio/cheatsilvia
Nevím přesně jaký to může mít dopad na kvalitu extrakce, ale určitě to sníží čas mezi vyrobením pressa a okamžikem kdy je pára připravena k pěněni mléka. Normálně to trvá dost přes minutu, avšak v případě tohoto triku je doba snížena na cca 30 sec.
Máte někdo více zkušeností?
Ostmes
Dle návodu na cofeekid se uvádí, že v případě nutnosti pozdějšího využití páry se těsně před extrakcí a též pří extrakci nechává zapnut spínač páry.
viz: http://www.coffeekid.com/archived/rancilio/cheatsilvia
Nevím přesně jaký to může mít dopad na kvalitu extrakce, ale určitě to sníží čas mezi vyrobením pressa a okamžikem kdy je pára připravena k pěněni mléka. Normálně to trvá dost přes minutu, avšak v případě tohoto triku je doba snížena na cca 30 sec.
Máte někdo více zkušeností?
Ostmes
- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Takže pokračuji v samopopisu :-D
Po několika testech v temp. surfingu jsem zůstal u následujícího postupu
1. Zapnu Rancilio cca 20min před použitím
2. Propláchnu grouphead a trysku monžstvím cca 2 šálků vody
3. Počkám na rozsvícení kontrolky boileru, jakmile zhasne, odpustim vodu cca 10sec
4. Nasadím PF a začnu s extrakcí
5. Po cca 5-7 vteřinách průběhu extrakce zapnu tlačítko páry.
6. Po 25-30 vteřinách vypnu extrakci (pára je stále zapnutá)
7. Odpustím vodu z trysky (až k dosažení suché páry)
8. Jakmile kontrolka boileru zhasne začnu s pěněním. U pěnění mléka o objemu 0,35ml a více musím provadět na 2x.
Ostmes
Po několika testech v temp. surfingu jsem zůstal u následujícího postupu
1. Zapnu Rancilio cca 20min před použitím
2. Propláchnu grouphead a trysku monžstvím cca 2 šálků vody
3. Počkám na rozsvícení kontrolky boileru, jakmile zhasne, odpustim vodu cca 10sec
4. Nasadím PF a začnu s extrakcí
5. Po cca 5-7 vteřinách průběhu extrakce zapnu tlačítko páry.
6. Po 25-30 vteřinách vypnu extrakci (pára je stále zapnutá)
7. Odpustím vodu z trysky (až k dosažení suché páry)
8. Jakmile kontrolka boileru zhasne začnu s pěněním. U pěnění mléka o objemu 0,35ml a více musím provadět na 2x.
Ostmes
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Snad by to na kvalitu extrakce nemuselo mít vliv. Voda se po sepnutí spínače páry začne hned odebírat pro zhotovení espressa. Tím že se zastaví čerpadlo, tak se vlastně hned začne ohřívat voda na páru. Takže se snad může pár vteřin ušetřit. Jde o to jestli v průběhu extrakce nevystoupá teplota vody zbytečně vysoko. Záleží vlastně jen na délce extrakce.Ostmes píše:Ahoj chtěl jsem se zeptat zda někdo používá temperature surfing na Silvii.
Dle návodu na cofeekid se uvádí, že v případě nutnosti pozdějšího využití páry se těsně před extrakcí a též pří extrakci nechává zapnut spínač páry.
viz: http://www.coffeekid.com/archived/rancilio/cheatsilvia
Pokud někdo něco takového používá pro zhotovení kvalitnějšího espressa, není něco v pořádku s kávovarem a tento nedostatek tím jen kompenzuje.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Na jiném fóru to bylo popsané jako metoda k udržení teploty v průběhu extrakce.
Ta mírně klesá od 5-10sec. viz. http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 6199#p6199
Nemám možnost změřit teplotu na grupě či senzoru takže vychazim z měřeni jiných.
Ostmes
Ta mírně klesá od 5-10sec. viz. http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 6199#p6199
Nemám možnost změřit teplotu na grupě či senzoru takže vychazim z měřeni jiných.
Ostmes
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Vyzkoušeno zrovna teď. Dvě kávy těsně po sobě každá jinak dělaná.Body 1 až 4 tak nějak považuji za samozřejmé a to nejenom na Silvii, takže bych se o nich dál nebavil. Bod 5 jsem zkusil a mezi normální extrakcí bez těch opičáren a extrakcí s využitím surfingu nevidím velký rozdíl v chuti výsledného produktu. Možná se mi zdálo kafe se surfingem trochu víc hořké, což by bylo logické, když jsem po deseti vteřinách zvedl teplotu v boileru zapnutím páry. Ale je možné, že se mi to opravdu jenom zdálo, protože těch proměnlivých faktorů vstupuje do akce víc. Daleko větší změny v chuti pozoruji při rozdílné distribuci kávy, pokud se netrefím dvakrát po sobě stejně s množstvím v misce, tak i kafe chutná pokaždé trochu jinak. A to je podle mého názoru daleko proměnlivější faktor, než uváděné kolísání teploty u Silvie.
Nepovažuji za nutné mít páru nachystanou rychle po extrakci, stejně mám konvičku s mlíkem v mražáku a vydělávám ji co nejpozději. A u káv s takovým množstvím mléka, jako je latte či kapučíno se mi zdá chuť espressa, čili toho kousku na dně hrnku v poměru k mléku, podstatná daleko méně. (trochu jsem si to doma zavařil s koupí konvičky Motta, žena teď chce každý den kapučíno, které zrovna moc nemusím, a tak se nevyhnu tomu Tss..Tss. Ale kdo chce kam...)
Takže můj závěr. Vliv na chuť při použití Temp. s. je mizivý, spíš mi vyhovuje jemnější chuť kávy při klasickém cvak-cvak za 25 sekund.
A měřit teplotu fakt zatím nebudu, když mi ti takhle chutná.
Nepovažuji za nutné mít páru nachystanou rychle po extrakci, stejně mám konvičku s mlíkem v mražáku a vydělávám ji co nejpozději. A u káv s takovým množstvím mléka, jako je latte či kapučíno se mi zdá chuť espressa, čili toho kousku na dně hrnku v poměru k mléku, podstatná daleko méně. (trochu jsem si to doma zavařil s koupí konvičky Motta, žena teď chce každý den kapučíno, které zrovna moc nemusím, a tak se nevyhnu tomu Tss..Tss. Ale kdo chce kam...)
Takže můj závěr. Vliv na chuť při použití Temp. s. je mizivý, spíš mi vyhovuje jemnější chuť kávy při klasickém cvak-cvak za 25 sekund.
A měřit teplotu fakt zatím nebudu, když mi ti takhle chutná.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Na kolísání teploty při dělání espressa mám vlastní názor, při použití dobré kávy (hlavně dobře vypražené) nemá kolísání teploty v určitém rozmezí v podstatě vliv. Ale nebudu nikoho mermomocí přesvědčovat. Když si chce někdo hrát, ať si hraje. Ve velké většině případů kdy presso není jak by mělo být, je problém úplně jinde.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
@Mill,
Bod 5. Nevím zda to má reálný dopad na chuť, pokud to vyzkouším, tak nevím zda si jinou chuť jen nenamlouvám.....
Ohledně Motta konvičky a pěnění.
Za jakou dobu máš připravenou páru po extrakci? Mě při zapnutí páry až po extrakci nahřívání trvá přes minutu. Pokud provedu bod 5. doba se zkratí na cca 30sec.
Mám též otázku ohledně pěnění a výkonu páry. Povede se ti napěnit na jeden zátah, či na dvakrát?
Já pokud pěním mléko na 1 kapučíno, tak to zvladnu na 1x. Pokud mám více mléka, tak vždy při dosažení 40°C "odpočívám".
@Primacafe,
kafe použivám pouze Primacafe, takže tam problém nevidím.
Ten bude spíš v proměnné: Barista (resp. v jeho rukou :-D)
Bod 5. Nevím zda to má reálný dopad na chuť, pokud to vyzkouším, tak nevím zda si jinou chuť jen nenamlouvám.....
Ohledně Motta konvičky a pěnění.
Za jakou dobu máš připravenou páru po extrakci? Mě při zapnutí páry až po extrakci nahřívání trvá přes minutu. Pokud provedu bod 5. doba se zkratí na cca 30sec.
Mám též otázku ohledně pěnění a výkonu páry. Povede se ti napěnit na jeden zátah, či na dvakrát?
Já pokud pěním mléko na 1 kapučíno, tak to zvladnu na 1x. Pokud mám více mléka, tak vždy při dosažení 40°C "odpočívám".
@Primacafe,
kafe použivám pouze Primacafe, takže tam problém nevidím.
Ten bude spíš v proměnné: Barista (resp. v jeho rukou :-D)
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Chuť je tak proměnlivá záležitost, že nějaké kolísání teploty je proti tomu prd.
Za jak dlouho je pára nachystaná přesně nevím. Jak jsem už uváděl, kapučínu bych skoro nikdy nedával přednost před klasickým espresem, moc mi nechutná, takže ho dělám jenom pro ženu a návštěvy. A ještě si to stopovat se mi fakt nechce, ale nijak mne to nezdržuje. Barista nejsem ani nehodlám být, takže 30 vteřin neřeším. Jedno kapučíno dělám málokdy, ale vždy na dvakrát, poučen návodem od 2-czech. Takže na dvakrát i dvě porce, ale když jsem to zkoušel najednou, šlo to, akorát se mi zdá, že když se pěnění rozdělí, tak to jde trochu líp. Ale opravdu se tomu věnuji velmi okrajově, prostě mi to nechutná a tak ani moc nebaví. Až si otevřu kavárnu, tak třeba změním názor, ale teď se mi rozetky akorát líbí, nicméně pít je nemusím. Tož tak.
Za jak dlouho je pára nachystaná přesně nevím. Jak jsem už uváděl, kapučínu bych skoro nikdy nedával přednost před klasickým espresem, moc mi nechutná, takže ho dělám jenom pro ženu a návštěvy. A ještě si to stopovat se mi fakt nechce, ale nijak mne to nezdržuje. Barista nejsem ani nehodlám být, takže 30 vteřin neřeším. Jedno kapučíno dělám málokdy, ale vždy na dvakrát, poučen návodem od 2-czech. Takže na dvakrát i dvě porce, ale když jsem to zkoušel najednou, šlo to, akorát se mi zdá, že když se pěnění rozdělí, tak to jde trochu líp. Ale opravdu se tomu věnuji velmi okrajově, prostě mi to nechutná a tak ani moc nebaví. Až si otevřu kavárnu, tak třeba změním názor, ale teď se mi rozetky akorát líbí, nicméně pít je nemusím. Tož tak.
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Je to na každom či sa chce hrať a posunúť sa ďalej, alebo si urobiť espresso podľa manuálu ku kávovaru. Ja keď nemám čas čakať čo sa rozohreje stroj, zapínam paru od samého začiatku, a tesne pred prípravou shotu redukujem teplotu odpúšťaním. A zase nejaký čas ušetrím.
Problém nieje v mašine, ale teraz nemienim riešiť PID a na stroj s 3-Litrovým bojlerom nemám, a ani by som takú krávu nechcel.
A cvakám rád
.
Problém nieje v mašine, ale teraz nemienim riešiť PID a na stroj s 3-Litrovým bojlerom nemám, a ani by som takú krávu nechcel.
A cvakám rád

- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Určitě TS není samospasitený, ale možná to někomu pomůže k lepšímu výsledku a když ne, tak se určitě naplní:
Kdo si hraje nezlobí..
Přikladám pár informaci ohledně vývoje teploty v čase (zdroj internet).
Kdo si hraje nezlobí..
Přikladám pár informaci ohledně vývoje teploty v čase (zdroj internet).
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Pozerám tie grafy... Podľa toho grafu v strede má termostat hysteréziu takmer 18°C. Ja som si obejdnával cez eBay termostat na Silviu a podľa mojich meraní bola histerézia 5-6°C.
Navyše tie grafy (aspon pre hňupa) nič podstatné neprinášajú, pretože z nich nevyčítaš teplotu vody na výstupe sprchy pri shote. Pre majetnejších hračičkov odporúčam SCACE, pre nemajetných vlastný jazyk
Navyše tie grafy (aspon pre hňupa) nič podstatné neprinášajú, pretože z nich nevyčítaš teplotu vody na výstupe sprchy pri shote. Pre majetnejších hračičkov odporúčam SCACE, pre nemajetných vlastný jazyk

Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Teplota při shote je tady. http://www.primacafe.cz/primafrm/downlo ... &mode=view
- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Tak jsem se zeptal stýčka Googla.hnup píše: Pre majetnejších hračičkov odporúčam SCACE, pre nemajetných vlastný jazyk
http://www.espressoparts.com/product/EP ... STOCK.html
Opravdu to je hračka pro majetnější.
300usd za sondu a PF a dalšich 300usd za teploměr. Tak to už spíše přemýšlet o jiném presovači kde se teplotní stabilita nemusí až tak řešit.
Ostmes
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Dnes jsem měl zase na chvilku v rukách Rancilio Silvia. Neshledal jsem tam vůbec potřebu řešit něco s teplotou. Nevím co se u vás (různých) odehrává, že vás tento problém tak tíží.
Konstatoval bych po možnosti dalšího testování tohoto kávovaru, že je to bezproblémový kávovar pro domácnost, který dovede udělat velmi, velmi .... kvalitní presso.
Ovšem asi když se to umí. Dělal jsem s ním několk espress a dá se říct, že všechny byly velmi dobré nebylo co vytknout.
Konstatoval bych po možnosti dalšího testování tohoto kávovaru, že je to bezproblémový kávovar pro domácnost, který dovede udělat velmi, velmi .... kvalitní presso.
Ovšem asi když se to umí. Dělal jsem s ním několk espress a dá se říct, že všechny byly velmi dobré nebylo co vytknout.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
No právě, jelikož se považuji za úplného začátečníka (kávovar mám od Vánoc a spotřeboval jsem cca 1kg kávy což je asi 70 extrakcí), tak zkouším experinetuji a testuji. Zcela jistě je většina mých neúspěchů v rukách a ne v teplotě shotu. Avšak snažím se samovzdělávat a pokud najdu něco "zajímavého", tak se snažím diskutovat zde na fóru zkušenosti ostatních.primacafe píše: Ovšem asi když se to umí.
Ani za několik let se nebud moci srovnávat s Vámi, majíc více jak 13let zkušeností a určite udělal na 20 000 či více káv.
Ostmes
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Nesnažím se nějak snižovat vaše schopnosti. Jen je mě trochu líto když má vlastník takového kávovaru stále pocit, že je nutné jej něčím dalším vylepšit. Je to opravdu vyhazování peněz. Ten kávovar má pro domácí použití parametry velmi dobré. A při použití naší kávy, která si poradí i s dost velkým rozsahem teploty použité vody při přípravě espressa, jsou výsledky určitě výrazně lepší jak v běžné kavárně nebo restauraci.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
S těmi parametry souhlasím. Silvia je každopádně jedna z nejlepších mašin ve svém segmentu. Ne nadarmo je často brána jako etalon. Myslím si, že každý kdo se rozhodne pro tenhle stroj, tak s kvalitní kávou a troškou cviku udělá velice dobré preso, a to i bez "TS"
Já si však hraju a pokouším se otestovat postupy jinde popsané a podělit se o ně s ostatními......
Určitě to není alfa či omega pro výborné preso.
Ostmes
Já si však hraju a pokouším se otestovat postupy jinde popsané a podělit se o ně s ostatními......
Určitě to není alfa či omega pro výborné preso.
Ostmes
Naposledy upravil(a) Ostmes dne čtv 12. úno 2009 22:04:15, celkem upraveno 1 x.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Ono není na škodu trochu experimentovat a ve finále konstatovat, že kávovar je dobrý stroj a espresso umí udělat i bez úprav.
Mě tento kávovar nadchnul. Určitě co do provedení a pro domácí použítí je to kávovar nesmrtelný.
Mě tento kávovar nadchnul. Určitě co do provedení a pro domácí použítí je to kávovar nesmrtelný.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- pajo
- více pokročilý
- Příspěvky: 115
- Registrován: stř 07. led 2009 14:27:27
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Len tak v kratkosti, na Silvii nieco upravovat je skorej hriech a na skodu. Ten kavovar je THE BEST vo svojej triede. Tepelna stabilita je super najlepsia. Jedine, ze by niekto silou mocou chcel pouzivat kavu, o ktorej vie a je si tym isty, ze ma lepsiu chut a viac jej sedi vyssia teplota extrakcie. Inak by som do neznicitelneho stroja Silvia ani nesiahol, pri vysledkoch ake poskytuje pri trosku skusenosti a oboznameni sa zo zaobchadzanim.
- Dominator
- začátečník
- Příspěvky: 75
- Registrován: pon 15. pro 2008 15:14:59
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia a temperature surfing
Tak tak, teta Silvia je fakt genialna! Nielen na pripravu kavy pre fajnovky, ale vdaka svojej novej "lungo" tryske aj na lahku pripravu kvalitnej mliecnej mikropeny, co je pre nasu rodinu jej neodmyslitelna sucast! 
