Ascaso Dream
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Ascaso Dream
Jde o to, co si máme představit pod pojmem "jsou studená", jak studená. Dobré by bylo zjistit teplotu kávy v hrníčku. Několikrát jsem se setkal s tím, že si člověk pijící turka, koupil kávovar na espresso a káva se mu stále zdá studená. Je to zvyk z toho, že turka si zalíval vřelou vodou (nejlépe kdyby mohla být ještě víc vřelá), espresso nemůže mít takovou teplotu.
Třeba epresso z našeho kávovaru má takovou teplotu, že se hned dá pít. Klasický turkař bude mít pocit, že mu dávám studenou kávu.
Třeba epresso z našeho kávovaru má takovou teplotu, že se hned dá pít. Klasický turkař bude mít pocit, že mu dávám studenou kávu.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Ascaso Dream
Tak jsem si to znova všechno pročetla a pokoukala na obrázky a odkazy.
Mám tu sprchu dovnitř i na pody. Upgrade vypadá super, ale u mě vidím problém v tom, že používám i pody a to zejména na bezkofeinovou kávu a mám i různé druhy dá se říct kvalitní kávy, když si dělám rychlou kávu do hodně mlíka
Jaký rozdíl je v těch miskách? Mezi napěňovacími a nepřetlakovými?
Tak otázku beru zpět - našla jsem vysvětlení zde na fóru.
Tak vyvstává další otázka, dá se nepřetlaková miska koupit zde v ĆR?
Jdu googlovat.
Doufám, že moc neotravuji. Díky
Mám tu sprchu dovnitř i na pody. Upgrade vypadá super, ale u mě vidím problém v tom, že používám i pody a to zejména na bezkofeinovou kávu a mám i různé druhy dá se říct kvalitní kávy, když si dělám rychlou kávu do hodně mlíka

Jaký rozdíl je v těch miskách? Mezi napěňovacími a nepřetlakovými?
Tak otázku beru zpět - našla jsem vysvětlení zde na fóru.
Tak vyvstává další otázka, dá se nepřetlaková miska koupit zde v ĆR?
Jdu googlovat.
Doufám, že moc neotravuji. Díky
Naposledy upravil(a) malagelo dne stř 09. úno 2011 21:53:22, celkem upraveno 1 x.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Ascaso Dream
http://www.primacafe.cz/primastr/index. ... penenikavymalagelo píše:.....Jaký rozdíl je v těch miskách? Mezi napěňovacími a nepřetlakovými?
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- bouncer
- více pokročilý
- Příspěvky: 154
- Registrován: pon 19. dub 2010 15:54:22
- bydliště: Libčice nad Vltavou
- kávovar: Ascaso Dream
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Ascaso Dream
Ahoj malagelo,
to jsem rád, že je tu další příznivec Ascasa. Pročetl jsem si dotazy a diskuzi a pokusím se na něco reagovat.
Teplota kávy - jak už píše primacafe espresso je obecně v šálku chladnější než jiné přípravy kávy (turek, FP, moka konvička) - v poslední době je pro mě hodně důležité předehřání šálku (no nechám v něm chvilku horkou vodu) - opravdu to s výsledkem udělá hodně. Druhá věc je mít nahřátý kávovar - když nepěním mléko, nechávám kávovar zapnutý 20 minut i déle před prvním použitím. Páku neřeším, stačí mi horký šálek. Pokud děláš více káv za sebou a studené jsou až ty další, tak tomu moc nerozumím, snad jen můžu poradit nevypínat přístroj po dobu mezi přípravou káv, aby bojler stále hřál. Ve tvém případě může být taky problém, když návštěvě děláš "kýbl" kávy - Ascaso je malý přístroj s malým bojlerem - velký šálek (či dokonce dva) na jeden zátah nezvládne - poteče pak už studená voda. Opravdu bych doporučoval nedělat to - ideální je udělat Americano - presso do horké vody. Je to espressovač, ne nějaký překápko
Jinak s velkou oslavou je to těžké - když dělám kávu pro víc jak 4 lidi, tak se mi výsledky taky nedaří - stres, rychlost apod. Tahle pákovka je přístroj pro domácí použití, ne pro 12 kafí během 10 minut (a s ručním mlýnkem je to vůbec nemožné) - prostě návštěva musí mít trpělivost.
Pokud pěníš mléko, tak nemusíš čekat až kávovar vychladne na teplotu pro extrakci kávy - je jednoduchý trik, jak to udělat - vypnout páčku Steam, zapnout páčku Coffee a přitom uvolnit páru (otočit tím kolečkem na straně) a tak odpustit zbytek páry a cca šálek vody (pozor teploměr na kávovaru reaguje dost pomalu, tohle odpouštění vypínám tak na 125 stupních - ručka se pak zastaví někde okolo 100). Během chvilkuy je takto kávovar připravený...
Presso si stopuji na cca. 25 s, i když už jsem se to naučil odhadnout.
Jinak určitě doporučuji čerstvou kávu - čertsvě namletou a čerstvě upraženou. Můžeš využít služby obchodu PRIMAcafé, kterému patři tohle fórum.
Napěnit mléko do espressa? Tomu se pak říká cappuccino
Nejsem si jistý, zda lze sehnat v ČR nepřetlakové misky pro Ascaso Dream. Navíc bez upgradu sprchové hlavy by nebyly moc použitelné. Je to takové rozhodnutí buď a nebo...
to jsem rád, že je tu další příznivec Ascasa. Pročetl jsem si dotazy a diskuzi a pokusím se na něco reagovat.
Teplota kávy - jak už píše primacafe espresso je obecně v šálku chladnější než jiné přípravy kávy (turek, FP, moka konvička) - v poslední době je pro mě hodně důležité předehřání šálku (no nechám v něm chvilku horkou vodu) - opravdu to s výsledkem udělá hodně. Druhá věc je mít nahřátý kávovar - když nepěním mléko, nechávám kávovar zapnutý 20 minut i déle před prvním použitím. Páku neřeším, stačí mi horký šálek. Pokud děláš více káv za sebou a studené jsou až ty další, tak tomu moc nerozumím, snad jen můžu poradit nevypínat přístroj po dobu mezi přípravou káv, aby bojler stále hřál. Ve tvém případě může být taky problém, když návštěvě děláš "kýbl" kávy - Ascaso je malý přístroj s malým bojlerem - velký šálek (či dokonce dva) na jeden zátah nezvládne - poteče pak už studená voda. Opravdu bych doporučoval nedělat to - ideální je udělat Americano - presso do horké vody. Je to espressovač, ne nějaký překápko

Jinak s velkou oslavou je to těžké - když dělám kávu pro víc jak 4 lidi, tak se mi výsledky taky nedaří - stres, rychlost apod. Tahle pákovka je přístroj pro domácí použití, ne pro 12 kafí během 10 minut (a s ručním mlýnkem je to vůbec nemožné) - prostě návštěva musí mít trpělivost.
Pokud pěníš mléko, tak nemusíš čekat až kávovar vychladne na teplotu pro extrakci kávy - je jednoduchý trik, jak to udělat - vypnout páčku Steam, zapnout páčku Coffee a přitom uvolnit páru (otočit tím kolečkem na straně) a tak odpustit zbytek páry a cca šálek vody (pozor teploměr na kávovaru reaguje dost pomalu, tohle odpouštění vypínám tak na 125 stupních - ručka se pak zastaví někde okolo 100). Během chvilkuy je takto kávovar připravený...
Presso si stopuji na cca. 25 s, i když už jsem se to naučil odhadnout.
Jinak určitě doporučuji čerstvou kávu - čertsvě namletou a čerstvě upraženou. Můžeš využít služby obchodu PRIMAcafé, kterému patři tohle fórum.
Napěnit mléko do espressa? Tomu se pak říká cappuccino

Nejsem si jistý, zda lze sehnat v ČR nepřetlakové misky pro Ascaso Dream. Navíc bez upgradu sprchové hlavy by nebyly moc použitelné. Je to takové rozhodnutí buď a nebo...
Do I like my coffee black? There are other colors?
Re: Ascaso Dream
Děkuji za přijetí.
Tak já dnes objevila Ameriku, jak se říká.
Za prvé jsem zjistila, že ty misky MÁM! Měla jsem to v mozku někde vzadu zasunuté, tak jsem šla vyštrachat krabičku. Odložila jsem je, protože mi prodavačka říkala, že nedělají pěnu a taky, když jsem to jako úplný neználek zkoušela, tak mi teklo bláto :-D.
Což mimochodem očekávám i teď.
Myslíte si, že bez upgradu nic smysluplného nevytvořím? Dám vědět kolik šálků jsem vylila.
A za druhé jsem objevila spoustu videí na youtube, dokonce i paní co ukazuje, jak se dělá kapučíno na Ascasu. To mě teda za ty tři roky co ho mám nenapadlo, že by tam něco takového mohlo být.
Co se týká té studenosti, tak to bylo zčásti vinou studeného hrnku, pak taky, že jsem neodpustila páru, protože když to udělám, tak se znova zapne kontrolka a znova se dohřívá a taky, že si do kafe nalili studené mléko. A v poslední řadě samozřejmě jsou zvyklí na rozpustné zalité rovnou z konvice.
No každopádně mě tato zkušenost donutila popátrat a trochu se vzdělat a vylepšit svou práci.
Mimochodem k těm názvům jako espresso, americano, capucino atd. musím přidat vtipnou historku. Byla jsem na Kubě a v hotelovém baru jsem si s oblibou dávala picolo s mlékem. Poprvé když jsem svoje přání vyslovila, tak na mě ten chudák vyvalil oči, pak si zvykl :-D a ten drtek mléka co do toho dával mi našlehával.
Tak já dnes objevila Ameriku, jak se říká.
Za prvé jsem zjistila, že ty misky MÁM! Měla jsem to v mozku někde vzadu zasunuté, tak jsem šla vyštrachat krabičku. Odložila jsem je, protože mi prodavačka říkala, že nedělají pěnu a taky, když jsem to jako úplný neználek zkoušela, tak mi teklo bláto :-D.
Což mimochodem očekávám i teď.
Myslíte si, že bez upgradu nic smysluplného nevytvořím? Dám vědět kolik šálků jsem vylila.
A za druhé jsem objevila spoustu videí na youtube, dokonce i paní co ukazuje, jak se dělá kapučíno na Ascasu. To mě teda za ty tři roky co ho mám nenapadlo, že by tam něco takového mohlo být.
Co se týká té studenosti, tak to bylo zčásti vinou studeného hrnku, pak taky, že jsem neodpustila páru, protože když to udělám, tak se znova zapne kontrolka a znova se dohřívá a taky, že si do kafe nalili studené mléko. A v poslední řadě samozřejmě jsou zvyklí na rozpustné zalité rovnou z konvice.
No každopádně mě tato zkušenost donutila popátrat a trochu se vzdělat a vylepšit svou práci.
Mimochodem k těm názvům jako espresso, americano, capucino atd. musím přidat vtipnou historku. Byla jsem na Kubě a v hotelovém baru jsem si s oblibou dávala picolo s mlékem. Poprvé když jsem svoje přání vyslovila, tak na mě ten chudák vyvalil oči, pak si zvykl :-D a ten drtek mléka co do toho dával mi našlehával.
- Seky
- více pokročilý
- Příspěvky: 204
- Registrován: pon 09. bře 2009 21:04:31
- bydliště: Jihlava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Ascaso Dream
bez upgradu bude pravděpodobně mezi kávou v páce a sprchou mezera, takže nedojde k dokonalému pozdržení vody. Puk nikdy nebude puk, spíš bláto... jak bude vypadat a chutnat espresso, nevím. Každopádně dokud nebude mlýnek a čerstvá (ne Oxalis bo Tchibo!) káva, nečekejte výsledky - jak řekla prodavačka - pěnu to dělat nebude! Tak pozor, ať Vás to neodradí!!!
Ale jste na dobré cestě, zajímáte se, hledáte. Držím palce v dalším snažení.
K té Kubě - třeba pochopil picolo jako pikolu, píšťalu
Jinak Kubu závidím, hned bych jel...
Ale jste na dobré cestě, zajímáte se, hledáte. Držím palce v dalším snažení.
K té Kubě - třeba pochopil picolo jako pikolu, píšťalu

Re: Ascaso Dream
Kuba - pochopil to správně, spíš nepochopil, že to chci s mlékem. Pocolo s mlékem si tam zřejmě nikdo nedává 
Jinak vřele doporučuji - je to úžasná země a nejlepší moře a pláže, které ve středomoří nenajdete. Voda azurová a pláže bílé. A jejich drinky, nikde neudělají takové mochito a piňa coládu, jako tam. Oni totiž na tom rumu nešetří
Opičila jsem se a koupila si Váš ruční mlýnek - je skvělý a s tím 6tým cvaknutím máte pravdu. Zkoušela jsem to dnes na obyč zrnu z Tchiba, vylila jsem asi 10 whiskovek (dělala jsem to do nich, abych viděla jak to teče) a zjistila jsem, že díky té vklenuté hlavě se musí napěchovat kafe až téměř po okraj, pak to má puk celkem ucházející, akorát trvá trochu déle než začne téct pěna. Prostě teče černá a pak trochu pěny. Správně by to mělo být trochu černé a pak pěna a presso ještě dojde, ne? Jako u našeho piva, takhle to vypadá, jako pivo třeba v Itálii s minimem pěny
Podívám se kolik stojí poštovné na ten upgrade, protože jestli ho chci, tak musím pohnout. Od března se zvyšuje clo. Mám narozeniny v dubnu a už teď mám od manžela doma dárek čtečku Amazon Kindle - mimochodem vynikající věcička. Stejně vymazlená, jako náš kávovar :-D

Jinak vřele doporučuji - je to úžasná země a nejlepší moře a pláže, které ve středomoří nenajdete. Voda azurová a pláže bílé. A jejich drinky, nikde neudělají takové mochito a piňa coládu, jako tam. Oni totiž na tom rumu nešetří

Opičila jsem se a koupila si Váš ruční mlýnek - je skvělý a s tím 6tým cvaknutím máte pravdu. Zkoušela jsem to dnes na obyč zrnu z Tchiba, vylila jsem asi 10 whiskovek (dělala jsem to do nich, abych viděla jak to teče) a zjistila jsem, že díky té vklenuté hlavě se musí napěchovat kafe až téměř po okraj, pak to má puk celkem ucházející, akorát trvá trochu déle než začne téct pěna. Prostě teče černá a pak trochu pěny. Správně by to mělo být trochu černé a pak pěna a presso ještě dojde, ne? Jako u našeho piva, takhle to vypadá, jako pivo třeba v Itálii s minimem pěny

Podívám se kolik stojí poštovné na ten upgrade, protože jestli ho chci, tak musím pohnout. Od března se zvyšuje clo. Mám narozeniny v dubnu a už teď mám od manžela doma dárek čtečku Amazon Kindle - mimochodem vynikající věcička. Stejně vymazlená, jako náš kávovar :-D
Re: Ascaso Dream
Aha, tak jsem zjistila, že mimo USA neposílají. Našla jsem to i na
ale taky neposílají. Jak jste to řešili vy?
Díky za pomoc.
Kód: Vybrat vše
http://www.seattlecoffeegear.com/Brew-Head-Upgrade-Adapter-Kit-for-Ascaso-p/scgpi00301.htm?utm_source=shopping&utm_medium=cpc_feed&utm_campaign=comparison_shopping_feeds
Díky za pomoc.
- bouncer
- více pokročilý
- Příspěvky: 154
- Registrován: pon 19. dub 2010 15:54:22
- bydliště: Libčice nad Vltavou
- kávovar: Ascaso Dream
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Ascaso Dream
Tak je fajn, že máš i nepřetlakové misky - to se může hodit. A určitě je dobře, že tě to donutilo trochu se v této oblasti vzdělat a zkoušet. To je podle mě základ takových malých (ale kvalitních) pákovek - trochu znát a zbytek si vyzkoušet, poštělovat, prostě si s tím hrát dokud výsledek neopovídá tvým požadavkům.
S ručním mlýnkem jsi určitě udělala dobrý krok kupředu. Čerstvě umletá káva je základ, další věc (a ještě důležitější) je dobrá surovina - dobré zrna. S Tchibo se ti dobré espresso nejspíš nedpodaří, především ta pěna (bez napěňovacích misek) na měsíce staré kávě bůhví jakého původu rpostě nejde. Chce to z nějaké pražírny čerstvě upraženou kávu...
Ohledně toho upgradu - jelikož čas od času létám do USA, tak jsem si to tam nechal poslat a přivezl do Čech sám, pro mě i pro kolegu
Nyní se tam chystám zase, tak se můžeme domluvit, že bych zase jeden přivezl - vracím se 30. března.
Možná by bylo ale dobré poslat fotky - sprchové hlavy, jestli je to stejný typ, jaký máme my. A taky těch misek. Nevím, jestli to budou ty stejné, které patří k tomu upgradu. Nevýhoda toho upgradu je, že ty přetlakové, napěňovací misky už nepůjdou použít (nejsou tak hluboké aby se tam pak vešly) - takže už se člověk musí soustředit na to, že si pěnu udělá tím, že použije čerstvou a kvalitní kávu.
Jinak to video, o kterém se zmiňuješ, je asi ta recenze z seattlecoffeegear.com, ta je opravdu dobrá a poučná
Tak jestli to byl dobrý barista, tak musel být trochu zmatený. Hlavně v tom ohledu, že picolo je pouze český "terminus technikus" :-D Ale hlavně že jste se domluvili.Mimochodem k těm názvům jako espresso, americano, capucino atd. musím přidat vtipnou historku. Byla jsem na Kubě a v hotelovém baru jsem si s oblibou dávala picolo s mlékem. Poprvé když jsem svoje přání vyslovila, tak na mě ten chudák vyvalil oči, pak si zvykl :-D a ten drtek mléka co do toho dával mi našlehával.
S ručním mlýnkem jsi určitě udělala dobrý krok kupředu. Čerstvě umletá káva je základ, další věc (a ještě důležitější) je dobrá surovina - dobré zrna. S Tchibo se ti dobré espresso nejspíš nedpodaří, především ta pěna (bez napěňovacích misek) na měsíce staré kávě bůhví jakého původu rpostě nejde. Chce to z nějaké pražírny čerstvě upraženou kávu...
Ohledně toho upgradu - jelikož čas od času létám do USA, tak jsem si to tam nechal poslat a přivezl do Čech sám, pro mě i pro kolegu

Možná by bylo ale dobré poslat fotky - sprchové hlavy, jestli je to stejný typ, jaký máme my. A taky těch misek. Nevím, jestli to budou ty stejné, které patří k tomu upgradu. Nevýhoda toho upgradu je, že ty přetlakové, napěňovací misky už nepůjdou použít (nejsou tak hluboké aby se tam pak vešly) - takže už se člověk musí soustředit na to, že si pěnu udělá tím, že použije čerstvou a kvalitní kávu.
Jinak to video, o kterém se zmiňuješ, je asi ta recenze z seattlecoffeegear.com, ta je opravdu dobrá a poučná

Do I like my coffee black? There are other colors?
- Seky
- více pokročilý
- Příspěvky: 204
- Registrován: pon 09. bře 2009 21:04:31
- bydliště: Jihlava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Ascaso Dream
Upgrade mi v USA zakoupil Bouncer, jak píše. Nechtěl sem to psát dřív, než napíše on sám
Ty misky k upgradu musí být hlubší, zkuste změřit ty Vaše a napsat jak jsou vysoké (hluboké). Upgrade se přidělá na původní sprchu, tak proto musí být misky hlubší.
Jinak tá káva je základ, zkuste tu zdejší, je to to nej
Na fóru najdete hodnocení většiny druhů, vyberete si lehce. Já rád třeba směs Prima Presso, výborná kavárenská káva.

Ty misky k upgradu musí být hlubší, zkuste změřit ty Vaše a napsat jak jsou vysoké (hluboké). Upgrade se přidělá na původní sprchu, tak proto musí být misky hlubší.
Jinak tá káva je základ, zkuste tu zdejší, je to to nej

- elwoodblues
- více pokročilý
- Příspěvky: 433
- Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
- bydliště: Brno
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Mazzer Jolly
Re: Ascaso Dream
ten nástavec na trysce bych nesundaval. Vědí, proč ho dělají - ta dírka na boku přisává do toku páry další vzduch a pěna na mléce jde líp. Je to sice pěna ne ta úplně správná, ale zaručená. Taková obdoba crema disku, jenomže při malém objemu bojleru nezbytná. Bojlery u kávovarů této třídy prostě nezvládnou dodávat stabilně dostatečné množství páry. Někdy se zadaří, jindy ne...
Každý svého kafe strůjcem
- Seky
- více pokročilý
- Příspěvky: 204
- Registrován: pon 09. bře 2009 21:04:31
- bydliště: Jihlava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Ascaso Dream
jednou když sem si hrál, našlehal jsem mléko bez toho nástavce stejně, jako s ním. Ne-li lépe...
Pokud pijete hodně latté, nebo kapučíno a na kávovaru se pěna z mléka moc nedaří, co zkusit nějaký z pěničů? Někde v Datartu sem viděl nějaký automatický, nebo za pár korum takovou tu "metličku"... Ale vůbec nevím jestli to je použitelný, je to jen takový nápad
Pokud pijete hodně latté, nebo kapučíno a na kávovaru se pěna z mléka moc nedaří, co zkusit nějaký z pěničů? Někde v Datartu sem viděl nějaký automatický, nebo za pár korum takovou tu "metličku"... Ale vůbec nevím jestli to je použitelný, je to jen takový nápad

Re: Ascaso Dream
Bouncer - poslala jsem SZ, došla?
Chci se zeptat, stalo se vám někdy, že dáte páku, zapnete a nic - nic neteče.
S tím mlýnkem jsem si objednala i degustační ukázku třech druhů kávy. Dva druhy naprosto v pohodě, namlela jsem napěchovala,
pustila - teklo a u jednoho NIC. Udělala jsem všechno stejně. Neteklo, dala jsem hned jiný druh a teklo, dala jsem ten předešlý a neteklo. Takže jsem ho vůbec neochutnala. To mi teda řekněte čím to je?
Jinak napěňování mně kupodivu nedělá problém vůbec. Mléko mám vždycky krásné, dokonce dokážu udělat i spousty pěny na latté.
Chci se zeptat, stalo se vám někdy, že dáte páku, zapnete a nic - nic neteče.
S tím mlýnkem jsem si objednala i degustační ukázku třech druhů kávy. Dva druhy naprosto v pohodě, namlela jsem napěchovala,
pustila - teklo a u jednoho NIC. Udělala jsem všechno stejně. Neteklo, dala jsem hned jiný druh a teklo, dala jsem ten předešlý a neteklo. Takže jsem ho vůbec neochutnala. To mi teda řekněte čím to je?
Jinak napěňování mně kupodivu nedělá problém vůbec. Mléko mám vždycky krásné, dokonce dokážu udělat i spousty pěny na latté.
- Seky
- více pokročilý
- Příspěvky: 204
- Registrován: pon 09. bře 2009 21:04:31
- bydliště: Jihlava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Ascaso Dream
nejsem si jist, ale to že neteče je asi kávou - různý druh, různé upražení - chce to pro každou kávu jiný stupeň mletí... Ale možná kecám 

-
- více pokročilý
- Příspěvky: 450
- Registrován: pát 25. led 2008 2:05:34
- bydliště: Jablunkov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Ascaso Dream
přeštelujte mlýnek...nekecám 

Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
- bouncer
- více pokročilý
- Příspěvky: 154
- Registrován: pon 19. dub 2010 15:54:22
- bydliště: Libčice nad Vltavou
- kávovar: Ascaso Dream
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Ascaso Dream
malagelo - SZ došla 
S tím že to neteče - stane se. Opravdu každá káva potřebuje trochu jinou hrubost mletí. Mám ruční mlýnek Kyoceru (což je skoro to samé, co váš Hario) a někdy mezi kávami měním i o 2-3 stupně (cvaknutí). Většinou jde ale o kávu z různých pražíren, ale věřím, že se to může stát i s různými druhy z jedné pražírny. Chce to prostě si hrát a hledat to správné nastavení (po hrubosti namletí se musí zohlednit i množství kávy do misky a síla upěchování, ovšem to už má menší vliv). Napoprvé se to může zdát jako nadlidský úkol, ale chce to nevěšet hlavu - teď už to na druhý pokus většinou trefím perfektně i u neznámé kávy. U těch které si kupuji pravidelně si to víceméně pamatuju.

S tím že to neteče - stane se. Opravdu každá káva potřebuje trochu jinou hrubost mletí. Mám ruční mlýnek Kyoceru (což je skoro to samé, co váš Hario) a někdy mezi kávami měním i o 2-3 stupně (cvaknutí). Většinou jde ale o kávu z různých pražíren, ale věřím, že se to může stát i s různými druhy z jedné pražírny. Chce to prostě si hrát a hledat to správné nastavení (po hrubosti namletí se musí zohlednit i množství kávy do misky a síla upěchování, ovšem to už má menší vliv). Napoprvé se to může zdát jako nadlidský úkol, ale chce to nevěšet hlavu - teď už to na druhý pokus většinou trefím perfektně i u neznámé kávy. U těch které si kupuji pravidelně si to víceméně pamatuju.
Do I like my coffee black? There are other colors?
Re: Ascaso Dream
Je to tak, že když to neteče nebo pomalu, tak je to moc najemno?
Re: Ascaso Dream
Teda dočítám poctivě všechny příspěvky o přípravě správného espressa a někteří lidé tady jsou šílenci v tom dobrém slova smyslu a nesmírně vtipní :-D. Nejvíce mě potom baví, jak se navážejí do těch chudáků co mají ty automaty nebo používají zrno z obchodu.
Já si samozřejmě taky objednám kávu odtud až z upgraduji přístroj a jsem zvědavá jestli se také propadnu do závislosti
, ale než tak učiním musím se nejdřív naučit umlít a napěchovat a nebudu na to plýtvat dobré zrnko. Což mě přivádí k otázce, když dám požadovaných 7-9g kávy nebo do double 14-16g je miska plná tak do půlky a nateče tam voda, přesně jak ukazuje ten manik na videu co je tu v odkaze. Když dám plnou misku, tak to mám tak dvojnásobek správné váhy a výsledek je o moc lepší. Má to souvislost s tou střikovací hlavou??? Dík.
Já si samozřejmě taky objednám kávu odtud až z upgraduji přístroj a jsem zvědavá jestli se také propadnu do závislosti

- bouncer
- více pokročilý
- Příspěvky: 154
- Registrován: pon 19. dub 2010 15:54:22
- bydliště: Libčice nad Vltavou
- kávovar: Ascaso Dream
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Ascaso Dream
Ano je to tak - proto mi i je divné, že výrobce přibalil ke kávovaru i ty hluboké nepřetlakové misky. Ty se totiž k té originální sprchové hlavě vůbec nehodí, protože u ní je nutné naplnit misku (jakoukoliv) až k hornímu okraji. To u nepřetlakové double misky znamená asi 30g kávy :-D Ten upgrade se nasazuje na původní sprchu a značně tím zmenší prostor a už to vyjde tak akorát, že se nepřetlaková double miska naplní do poloviny těmi 14-16g a krásně dosedne k hlavě sprchy.
Takže zatím bez upgradu by možná bylo lepší používat ty napěňovací misky, protože 30g kávy na double je přeci jen trochu moc.
Takže zatím bez upgradu by možná bylo lepší používat ty napěňovací misky, protože 30g kávy na double je přeci jen trochu moc.
Do I like my coffee black? There are other colors?