někdy mám pocit, že čtení diskuzí na jakékoliv téma je zbytečné, protože člověk nasbírá tolik protichůdných informací, že nejlepší stejně bude vlastní zkušenost. A tak jsem koupil svůj první kávovar od Solacu. Začátek byl o nervy. Moje nezkušenost v kombinaci s nefunkčností vedla k reklamaci kávovaru a zničení spousty kvalitní kávy. Nakonec se ale vše začalo dařit a člověk zjišťuje jak na to a hlavně, co vlastně chce a co je schopen dokázat. Takže jsem ho prodal a rád bych něco nového. Pročetl jsem tu opravdu snad vše, ale na spoustu otázek jsem nenašel konkretní odpověď. Rituál s pákou není úplná sranda a je pro lidi, kteří snesou i porážku

Je mi dnes jedno, zda automat, nebo páku. Zajímá mě spíše výsledek
1. jaký máte názor na koupi kávovaru z bazaru ? Dá se pořídit mašinka za 20 000 i za 5000, což je lákavé
2. co si mám představit u mlýnku s popisem "ocel" ? Jsou to jen ty hroty, co přepalují kávu ?
3. přítelkyně pije kávu z téměř půlitru. Prasárna, vím

4. spaření kávy. K čemu je tato funkce dobrá a je nutná ?
5. užil jsem si krušné chvilky s thermoblockem. Možná, že problém byl jinde, ale horka voda tekla pár vteřin a pak konec. A ohřev se zapínal automaticky a nepochopil jsem, na základě čeho. Hlavně udělat vetší množství kávy byl problém.
6. mno a cena, Alfa a omega všeho. Rád bych něco kolem 5-6000, což je cena za novou páku, nebo použitý automat.
Díky všem za názory
Michal
PS: vzkaz pro admina