ASCASO I-STEEL

hodnocení mlýnků
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
elwoodblues
více pokročilý
kávovar: Rancilio Silvia
mlýnek: Mazzer Jolly

Re: ASCASO I-STEEL

Příspěvek od elwoodblues »

na tom není co pokazit, zaberte :)
Na té fotce je parádní řešení stupnice. Líbí se mi to víc, než ji lepit na horní plochu kolem násypky. Tohle vypadá naprosto profi.
Každý svého kafe strůjcem
Effe
více pokročilý
kávovar: Gaggia Classic
mlýnek: Ascaso I-Steel

Příspěvek od Effe »

elwoodblues píše:na tom není co pokazit, zaberte :)
Na té fotce je parádní řešení stupnice. Líbí se mi to víc, než ji lepit na horní plochu kolem násypky. Tohle vypadá naprosto profi.
Tak jsem to nakonec našel:

Kód: Vybrat vše

http://www.kaffee-netz.de/m-hlen/44983-ascaso-i-steel-1-mit-kleinen-verbesserungen.html
Znám to rčení,že co nejde silou jde ještě větší silou,ale v tomhle případě jsem ho nepraktikoval
P.S. vykat si nemusíme :-)
papun
silně pokročilý
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Ascaso i-sttel

Příspěvek od papun »

Tak už víš, že to jde sundat, tak jsme to měl dole. Vypadá to velmi dobře, otázka je kde se pořizuje ten bazmek a co stojí.

Malou výhodou stupnice u násypky je to, že je násypka většího průměru a tak je to kontrolovatelnější.
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Příspěvek od primacafe »

mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Effe
více pokročilý

Příspěvek od Effe »

No já si ten "bazmek" půjčil z jednoho přístroje ve firmě,ale zatím jsem nestáhnul to origo kolečko.
elwoodblues
více pokročilý

papun: taky mě to napadlo, ale pokud si pamatuju, tak se tím knoflíkem kroutí docela dost. Na takovou změnu, jako na SJ udělám otočením o 2mm, tedy řekněme jeden dílek stupnice, je tenhle knoflík potřeba otočit tak o 90° minimálně, takže žádný problém. Je to fakt dobrý. Navíc se nemusí hlídat, aby se násypka nehnula.
elwoodblues
více pokročilý

Máte to někdo namontovaný? Nevíte, jestli se to jen nasadí, nebo jestli je ptřeba něco upravovat?
Effe
více pokročilý

Příspěvek od Effe »

Já se do toho ještě nepustil.Mám to na stole. :-) Nasadí se to na hřídelku(vnitřní průměr 6,2mm) a zajistí červíkem -imbus ,dost malý ,myslím 0,7 mm.Naštěstí to šlo i malým hodinářským šroubováčkem.
elwoodblues
více pokročilý

ta kulatinka má průměr 6mm, takže to asi bude volný. Pro ten plastový knoflík je na konci ještě zbroušená ploška, což asi nebude hrát roli, jen se tam líp bude vrtat případná dírka pro ten červík. Jen ho o ni opřít by asi nebylo dost dobrý. Ten malej imbus se hned strhá. Chce to vyzkoušet. To je přímý rozkaz :)
Effe
více pokročilý

Příspěvek od Effe »

První zpávy z fronty:
Původní kolečko šlo stáhnout kupodivu lehce,obtočil jsem ho šňůrkou a potáhl.
Osa vyčnívá z mlýnku jen 11 mm a to pro upevnění ovladače málo.Zhruba v té vzdálenosti teprve začíná plocha s červíkem na ovladači se stupnicí.V tom německém foru píše ,že ho nastavil čepem z nábytkové police IKEA(fotka).
Obrázek
elwoodblues
více pokročilý

Ha! Tušil jsem zradu! Asi ustoupím do předem připravených pozic... Dík za fotku a info.
papun
silně pokročilý
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Ascaso i-sttel

Příspěvek od papun »

Takže jak čtu, tka je tam zrada. Tím pádem to asi nebudu řešit a nechám to tak jak to je. Neboť tato úprava je čistě designová. Stupniuce nahoře je plně dostačující.

Ale každopádně díky za tip a třeba to někomu bude vyhovavat:)
dwbmb
začátečník
kávovar: Fiorenzato La Colombina
mlýnek: Baratza Sette 270Wi

Příspěvek od dwbmb »

A co jednoduše vyměnit celou osu za delší? Nešlo by to jednodušeji?
elwoodblues
více pokročilý

tam je pak ještě větší oříšek - upevnění šneku.
Effe
více pokročilý

Příspěvek od Effe »

No ono to nějak půjde,úplně jsem tu myšlenku neopustil.
jacobs
mlýnek:

Příspěvek od jacobs »

Tak jsem po dlouhém vybírání konečně pořídil I-steel I-1. Tímto děkuji všem přispěvatelům zde na fóru za užitečné informace a na oplátku sdílím pár prvních zkušeností, třeba to někomu pomůže s rozhodováním:
  • Můj předchozí mlýnek byl Baratza Maestro Plus a stran jemnosti mletí se to absolutně nedá srovnat - I-1 udělá krásně jemnou moučku, Maestro zvládnul na nejjemnější stupěň namlet na espresso s hodně odřenýma ušima a občas ani to ne
  • Další kandidáti pro mně byli MDF a Rocky, MDF se mi líbil cenou i kvalitou zpracování (viděl jsem u známého a vypadá že vydrží, až na to nešťasné perko)
  • Nějak jsem si při čtení tady na fóru vsugeroval, že chci doserless, tedy MDF nakonec vypadl - tady jsem možná neudělal úplně dobře, ukáže čas. Moje uvažování bylo že mi bude v doserless zůstávat zbytečně moc namleté kávy v dávkovači a ve špatně přístupném tunýlku, bohužel v tom I-1 té kávy taky zůstává celkem dost. Někdo tu zmiňoval že to odhaduje na 1 gram, mě se povedou občas i 2-3, ale možná jsem jenom zatím nenašel ten správný vyklepávací grif
  • Tím kolik tam té kávy zůstává, tak časem samovolně vypadávají zbytky před mlýnek a je z toho trochu bordel
  • Mlýnek je trochu hlučnější (což demonstrují i holky ze seattlu tady)
  • Plynulé nastavení mletí a přesnost kterou to člověku dává je paráda a jasná výhoda oproti MDF (bohužel za cenu nemožnosti rychle měnit hrubost)
  • DAPEho stupnice je geniální a nechápu proč něco takového Ascaso nedodává už z výroby - diky DAPE
  • Jinak zatím spokojenost, zpětně jsem akorát asi neměl tak rychle zavrhnout MDF
Trocha reklamy na závěr: Rocky mi nakonec vypadl hlavně kvůli ceně. Oni normálně stojí s Ascasem cca stejně, ale na coffeesource mají I-1 toho času za 4900,- (verze bez časovače) což už je jenom o chlup dražší než MDF. Ten link vede na I-2, I-1 nevím proč na e-shopu neuvádí (možná tam bude časem), ale napsal jsem jim mail jestli dodají i I-1 s plochými kameny a bylo dokonce skladem a za stejnou cenu. Do 2. dne jsem ho měl doma. Úplně tomu nerozumím, ale co už :)

Na dotaz čím to že tu cenu mají tak nízko odpověděli "cena je nizsi kvuli potencialne vetsimu poctu prodanych kusu" což zní rozumně, tak snad jim to vydží.
dape
více pokročilý
kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
mlýnek: Eureka Libra

Příspěvek od dape »

...tak po 9 měsících jsem s mlýnkem maximálně spokojen, jediné v čem je trochu problém je již (výše) zmiňované samovolné vypadnutí trochu kávy na plošinku mlýnku po mletí. Lze tomu snadno zamezit a tak i zajistit téměř stále shodné množství v páce. Já to řeším tak (naočkoval mně na to elwoodblues a jemu patří obrovské díky za to, že mne o tom přesvědčil), že odvážím např. 16,3g, nasypu do mlýnku a pomelu vše do páky, když už mlýnek hrčí na prázdno (není tam káva), párkrát mu klepnu prstem do sosáku. Domelu a ještě klepnu leghce do sosáku a spadne zbytek kávy do páky. Takže vevnitř zůstává jen minimální množství, které již ani samo nevypadne.
Jinak, jsem úplně nadšen tím stepless, fakt super věc a jsem moc rád, že ho mám. Hlavně nebrat verzi i-2, vždy požadovat i-1.
lukyn
více pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od lukyn »

jacobs: díky za info, napsal jsem jim, pokud nabídka platí na I-1, půjdu do něj.
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
lukyn
více pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od lukyn »

Tak jsem ho před chvílí dovalil z coffeesource, zatím do práce, ale už se těším na první mletí doma ...
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
jacobs
mlýnek:

Příspěvek od jacobs »

Gratulace, to jsem rád. Dej pak prosím vědět, jestli se to podaří přijít na nějaký fígl aby z toho nebyl takový bordel. Dneska jsem si hrál a zkoušel asi 10 espress a ať jsem klepal jak jsem klepal, vždycky mi z toho pak ještě trocha samovolně vypadla.
Odpovědět

Zpět na „Mlýnek na kávu“