Tak jsem po dlouhém vybírání konečně pořídil I-steel I-1. Tímto děkuji všem přispěvatelům zde na fóru za užitečné informace a na oplátku sdílím pár prvních zkušeností, třeba to někomu pomůže s rozhodováním:
- Můj předchozí mlýnek byl Baratza Maestro Plus a stran jemnosti mletí se to absolutně nedá srovnat - I-1 udělá krásně jemnou moučku, Maestro zvládnul na nejjemnější stupěň namlet na espresso s hodně odřenýma ušima a občas ani to ne
- Další kandidáti pro mně byli MDF a Rocky, MDF se mi líbil cenou i kvalitou zpracování (viděl jsem u známého a vypadá že vydrží, až na to nešťasné perko)
- Nějak jsem si při čtení tady na fóru vsugeroval, že chci doserless, tedy MDF nakonec vypadl - tady jsem možná neudělal úplně dobře, ukáže čas. Moje uvažování bylo že mi bude v doserless zůstávat zbytečně moc namleté kávy v dávkovači a ve špatně přístupném tunýlku, bohužel v tom I-1 té kávy taky zůstává celkem dost. Někdo tu zmiňoval že to odhaduje na 1 gram, mě se povedou občas i 2-3, ale možná jsem jenom zatím nenašel ten správný vyklepávací grif
- Tím kolik tam té kávy zůstává, tak časem samovolně vypadávají zbytky před mlýnek a je z toho trochu bordel
- Mlýnek je trochu hlučnější (což demonstrují i holky ze seattlu tady)
- Plynulé nastavení mletí a přesnost kterou to člověku dává je paráda a jasná výhoda oproti MDF (bohužel za cenu nemožnosti rychle měnit hrubost)
- DAPEho stupnice je geniální a nechápu proč něco takového Ascaso nedodává už z výroby - diky DAPE
- Jinak zatím spokojenost, zpětně jsem akorát asi neměl tak rychle zavrhnout MDF
Trocha reklamy na závěr: Rocky mi nakonec vypadl hlavně kvůli ceně. Oni normálně stojí s Ascasem cca stejně, ale na
coffeesource mají I-1 toho času za 4900,- (verze bez časovače) což už je jenom o chlup dražší než MDF. Ten link vede na I-2, I-1 nevím proč na e-shopu neuvádí (možná tam bude časem), ale napsal jsem jim mail jestli dodají i I-1 s plochými kameny a bylo dokonce skladem a za stejnou cenu. Do 2. dne jsem ho měl doma. Úplně tomu nerozumím, ale co už
Na dotaz čím to že tu cenu mají tak nízko odpověděli "cena je nizsi kvuli potencialne vetsimu poctu prodanych kusu" což zní rozumně, tak snad jim to vydží.