Včera mi přišel Eureka Mignon Silenzio. Tady se ještě nedá sehnat, objednal jsem ho přímo z Itálie. Prý je to snad první várka těhle mlýnku (nebo aspoň jedna z prvních), však jsem taky na něj čekal přes měsíc. Objednal jsem ho na
za 329 EUR (cca 8300,-) včetně poštovného a pojištění proti poškození při dopravě (DPD), za což se tady ani zdaleka nedá sehnat předchozí model. Před 2 dny přibyla v e-shopu volba pro přímé doručení do ČR, já musel ještě komunikovat po Skypu

Nechci jim dělat reklamu, ale je to možnost pro někoho, kdo by měl zájem. Pan majitel (asi to byl on) byl velice ochotný.
Jinak mlýnek jsem stihl včera pustit jen na pár sekund naprázdno bez kafe, je neskutečně tichý, dost mě to překvapilo. Na druhou stranu přiznávám, že je to můj první el. mlýnek, takže zvuk mlýnku znám jen z kaváren
Když točím kolečkem hrubosti mletí směrem k jemnějšímu, jde to postupně hůř, kolečko tuhne. Možná to jen není ještě ochozené, možná to chce dělat s kafem za chodu. Neměl jste někdo podobnou zkušenost s Mignon?
Až na něm namelu trochu kávy, přidám pár informací.
Přemýšlel jsem, jestli k tomuhle mlýnku založit nové vlákno, protože sem to možná úplně nepatří, ale nevím, jestli to má smysl...