PRIMAcafé - Qpresso (Aqua-presso)
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
PRIMAcafé - Qpresso (Aqua-presso)
AquaPresso - Jedná se opět o jednu z nejkvalitnějších kávových směsí z arabikových káv.
Zkrácený název Qpresso, se vžil souběžně s původním názvem AQUApresso. Najdete ji v nabídce našeho obchodu ZDE
Zkrácený název Qpresso, se vžil souběžně s původním názvem AQUApresso. Najdete ji v nabídce našeho obchodu ZDE
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Re: PRIMAcafé - Qpresso
Výborná káva, len som dlho nevedel, čo o nej napísať, nič mi "neudrelo do nosa", keď som si ju dal prvý krát. Ani druhý krát, tretí. Príjemná, jemná, harmonická chuť, z ktorej nič nevyčnieva. Fakt výborná kávová zmes.
Pena tradične hustá a orieškovo tmavá.
Pena tradične hustá a orieškovo tmavá.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- primacafe
- Administrátor
Re: PRIMAcafé - Qpresso
Je to i moje oblíbená, právě pro svoji "univerzální" chuť. Dá se pít přes celý den a přijde mě taková "nevlezlá" právě tou svojí vyváženou chutí.
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
Re: PRIMAcafé - Qpresso (Aqua-presso)
dnes mi přišla Q presso.Byl jsem velmi příjem.překvapený a asi na potřetí se mi povedla káva(měnil jsem hrubost mletí ), jakou jsem doma ještě neměl.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\Akorát se bojím, že mi trochu smlsní jazýček a v restauraci si již nakávě nepochutnám, tak jako dosud, neboť budu neustále srovnávat.
Tak zatím.
Tak zatím.
-
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Vůně této kávy je kávově-jemně kořenitá. Chuť je jemnější, vyvážená, kávová, lehce kořenitá, s přiměřenou "bylinnou" hořkostí bez kyselosti. Kouřové a tříslovité tóny jsem nezaznamenal. Pěna je tmavě oříšková, hustá. Obsah kofeinu průměrný.
Základem bude zřejmě nějaká brazilská (Facenda Lagoa) káva s příměsí možná India Malabar AA Monsooned a Colombia Medellin.
Při přípravě jako French-press je káva v chuti hedvábně plná, kávová s lehce doznívající bylinnou hořkostí a následně lehounkou kouřovou stopou a decentně kořenitou vůní.
Osobní poznámka: Vyrovnaná, plně chutnající směs, která je ale spíše jemná s lehce hořkým dozněním. Vhodná pro návštěvy, které nejsou na kvalitní či výrazné jednodruhové kávy zvyklé - pro "zasvědcení". Směs není ničím mimořádným zvláštní (žádná chuť z ní nevyčnívá), což na druhou stranu také znamená, že se dá pít stále, protože tam není typický znak, který by po čase omrzel. Myslím, že by byla vynikající po nějakém sladkém dezertu, na závěr jídla.
Základem bude zřejmě nějaká brazilská (Facenda Lagoa) káva s příměsí možná India Malabar AA Monsooned a Colombia Medellin.
Při přípravě jako French-press je káva v chuti hedvábně plná, kávová s lehce doznívající bylinnou hořkostí a následně lehounkou kouřovou stopou a decentně kořenitou vůní.
Osobní poznámka: Vyrovnaná, plně chutnající směs, která je ale spíše jemná s lehce hořkým dozněním. Vhodná pro návštěvy, které nejsou na kvalitní či výrazné jednodruhové kávy zvyklé - pro "zasvědcení". Směs není ničím mimořádným zvláštní (žádná chuť z ní nevyčnívá), což na druhou stranu také znamená, že se dá pít stále, protože tam není typický znak, který by po čase omrzel. Myslím, že by byla vynikající po nějakém sladkém dezertu, na závěr jídla.
-
- silně pokročilý
Takhle teče Qpresso (mletá na st. 4.)
Tato káva mi velice chutnala. Vyrovnaná nasládlá chuť, na konci s táhnoucí příjemnou zakulacenou hořkostí, kterou cítíte delší dobu. Pro svou atypickou chuť ji doporučuji střídavě pít s jinou, např. H presso.
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Takto mi to tieklo z double misky (ospravedlňte zníženú kvalitu kameramana):
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- Vaseq
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Tak tohle nemá chybu, že by jsme založili vlákno "Návštěva u hnupa"? 

- primacafe
- Administrátor
Však tak by to mělo téct úplně bez problémů (a snad všem).
- Vaseq
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Jedna věc je mělo a druhá teče...u mě stále ještě něco není v přípravě zcela v pořádku, mám podezření na mlýnek a nebo teplotu vody, mlýnek snad brzo bude nový a pak se ukáže (snad).
-
- silně pokročilý
Tak natoč jak to teče a postni to sem.
- arny71
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Velmi slušné...hnup píše:Takto mi to tieklo z double misky...:
Je to hezký kontrast k tomu, co jsem viděl o víkendu u sebe doma. Došla mi zásoba Primacafé, tak jsem vytáhl Segafredo (používám na arabskou kávu v džezvě) a zkusil jsem z něho vytočit presso (na které by tahle káva měla být určena). Haha, od začátku do konce tekla jen černota, "cremu" tvořila světlá potrhaná 0,5 mm silná skvrnka asi na polovině hladiny...
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Tak už třetí den piju Qpresso a nevycházím z údivu. Kromě prvních pár hrnků, kdy jsem ladil nastavení mlýnku, to byl jeden tygr za druhým, což do dnešního dne dělá stádo asi třiceti tygrů i se samicemi a mláďaty. Nemůžu se na to vynadívat a varianty jsou dvě:a) strašně jsem se zlepšil v baristickém umění b) Qpresso je skvěle vyladěné nejen chuťově.
Ano, modří už jistě tuší, b) je správně!!!!
Chuťově bez jakýchkoliv výhrad, v podstatě bych použil stejných slov, jako Hnup. Dokonce moje žena přestala na malou chvíli dolívat šálek mlíkem, což ji jinak nemůžu rozmluvit.
A dneska asi nejdu spát, tygrů bylo 8.
Ano, modří už jistě tuší, b) je správně!!!!
Chuťově bez jakýchkoliv výhrad, v podstatě bych použil stejných slov, jako Hnup. Dokonce moje žena přestala na malou chvíli dolívat šálek mlíkem, což ji jinak nemůžu rozmluvit.
A dneska asi nejdu spát, tygrů bylo 8.
Naposledy upravil(a) mill dne pon 26. led 2009 18:28:59, celkem upraveno 1 x.
-
- více pokročilý
- kávovar: Vibiemme Domobar,Lelit PL 41TEM, Gaggia Baby Class
- mlýnek: Ascaso I-Steel,Nemox
Koukám že by si mohl zásobovat zoo v celý ČR.Jinak jsem chtěl říci že když je kvalitní káva,mlýnek a přístroj tak z toho nic jiného než výborná káva nemůže vzejít.
- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Ja som si zatiaľ robil túto zmes iba asi 2-3x. Mám nový kávovar, takže ešte dolaďujem kvalitu. Ale takého tigra som ešte nevypustil... 
Za nejakých 35 sec mi natieklo približne 25 ml, možno to bude mletím, mám starý ručný mlynček, ktorý síce melie krásne rovnomerne, ale má iba dve nastavenia - dotiahnuté úplne, alebo hrubé.
Moje prvé hodnotenie zmesi
orieškovo hnedá bledšia pena, 5 mm, po chvíli 3 mm
slabšia kávová chuť ako v Presso, oriešková príchuť, ovocná príjemná dochuť, nízka kyslosť - žiadna chuť výrazne neprevláda
Osobne mi zatiaľ sedí viac PRESSO (už sa mi bohužiaľ minulo) pre svoju výrazne kávovo-čokoládovú chuť.
Doplnené: Dnes mi už chutila viac, kávovo čokoládová chuť, s s príjemne dlhou dochuťou. Minimálna kyslosť.

Za nejakých 35 sec mi natieklo približne 25 ml, možno to bude mletím, mám starý ručný mlynček, ktorý síce melie krásne rovnomerne, ale má iba dve nastavenia - dotiahnuté úplne, alebo hrubé.

Moje prvé hodnotenie zmesi
orieškovo hnedá bledšia pena, 5 mm, po chvíli 3 mm
slabšia kávová chuť ako v Presso, oriešková príchuť, ovocná príjemná dochuť, nízka kyslosť - žiadna chuť výrazne neprevláda
Osobne mi zatiaľ sedí viac PRESSO (už sa mi bohužiaľ minulo) pre svoju výrazne kávovo-čokoládovú chuť.
Doplnené: Dnes mi už chutila viac, kávovo čokoládová chuť, s s príjemne dlhou dochuťou. Minimálna kyslosť.
- duri191
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
musim uznat, super 
trochu som sa obaval ako dopadnem pri priprave, lebo mam novy kavovar aj mlincek a trapil som sa doteraz s jednositkom ale chut aj krema su super a kedze horkost je pomerne slaba, moja polovicka prestala sladit kavu a dolievat mlieko
Zatial sa dari cca 25s/25ml.

trochu som sa obaval ako dopadnem pri priprave, lebo mam novy kavovar aj mlincek a trapil som sa doteraz s jednositkom ale chut aj krema su super a kedze horkost je pomerne slaba, moja polovicka prestala sladit kavu a dolievat mlieko

...snažím sa zorientovať vo víne a káve, chce to ešte veľa cviku.....ale ja cvičím poctivo 

Tak nevím, když je kafe příliš hořké, tak mi nechutná, když málo, tak taky ne. Qpresso se mi zdá málo hořké, nebo takové nějaké moc jemné. Omlouvám se za rouhačství, ale chuťově mi Qpresso trochu připomíná nějakou lepší instantku. Hm, tak tudy u mne asi cesta nevede.
Xpresso jsem už zkoušela a nesedlo mi, tak uvidím ještě až otevřu Hpresso, jak se budu tvářit.
Xpresso jsem už zkoušela a nesedlo mi, tak uvidím ještě až otevřu Hpresso, jak se budu tvářit.
- hedonista
- více pokročilý
- kávovar: Dalla Corte mini
- mlýnek: MAZZER Mini Electronic A
Z testovaných směsí od Primacafe mi Q-presso zatím vyhovovalo nejvíce. Jsem zvyklý na italské směsi, které povětšinou obsahují větší procento robusty, takže určitě ještě ochutnám Presso směs.
ex: Rancilio Silvia, Rancilio Rocky
- Rujir
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Neviem, kde sa opytat, tak sa opytam tu. Hodia sa espresso zmesy (momentalne mam tu, preto sa pytam tu) aj na iny sposob pripravy ako je napriklad Vac-pot alebo French press? Je mi jasne, ze mi v tom nikto nezabrani, ale ide mi o to, ci na to predsa len nie su vhodnejsie jednodruhove kavy.
"If this is coffee, please, bring me some tea; if this is tea, please, bring me some coffee." Abraham Lincoln