
Rancilio Silvia
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Rancilio Silvia
Aha, ďalší applista na fore! 

-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
Hele, nový typ PIDu
. Se změnou teploty jabko rudne a je víc nakouslý!

- hedonista
- více pokročilý
- Příspěvky: 299
- Registrován: úte 01. pro 2009 12:50:16
- bydliště: Olomouc
- kávovar: Dalla Corte mini
- mlýnek: MAZZER Mini Electronic A
Re: Rancilio Silvia
jestli to bude taky taková sranda až to lepidlo budeš z té nerezové plochy sundávat 

ex: Rancilio Silvia, Rancilio Rocky
- mvaldo
- více pokročilý
- Příspěvky: 181
- Registrován: úte 02. bře 2010 11:22:03
- bydliště: Púchov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
vyskytli sa Vám nejaké reklamácie na kávovare?
rozmýšľam nad jeho kúpou, a nerád by som riešil reklamácie ...
rozmýšľam nad jeho kúpou, a nerád by som riešil reklamácie ...

- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
Chcel som pôvodne napísať nejaké moje skúsenosti so Silviou, ale nie je treba, mill to ako vždy vystihol presne a (oveľa) skôr ako ja. Jedinú vec som zmenil, vymenil som skrutku v sprche za zapustenú (ďakujem stanovi za tip aj za Silviu).mill píše:Silvii mám měsíc, ...
Sivlie se mi zdá hodně náročná na přesné dávkování, pokud dám o gram víc nebo míň, okamžitě to poznám ( a v podstatě poznám i půl gramu). ...
Páka je dotažená na pěti hodinách (z letecké terminologie). ...
Protože Rocky u čerstvé kávy a hodně jemného mletí dělá hrudky, ...
nahřívám mašinu až je teplá, nikoliv až zhasne kontrolka (cca 15-20 minut). ...
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
Gratulace k Silvii. Rozdíl, co? Oproti Gaggii, nebo se pletu? 

- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
Porovnanie s Gaggiou hodím do iného vlákna.
Rozdiel to určite je, na druhú stranu vo výsledku (= espresso v šálke) nepatrný až žiadny. Je to na dlhšie, len sa k tomu neviem dokopať hodiť to sem v nejakej ucelenej forme
Rozdiel to určite je, na druhú stranu vo výsledku (= espresso v šálke) nepatrný až žiadny. Je to na dlhšie, len sa k tomu neviem dokopať hodiť to sem v nejakej ucelenej forme

Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
Gratuluji. E61 by taky stála za to
...
Ostmes

Ostmes
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 520
- Registrován: sob 20. pro 2008 12:58:10
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
Ani mi o tom nemluv, ta mi už leží v palici pěkně dlouho.
To jo, ve výsledném produktu je to určitě nastejno.
To jo, ve výsledném produktu je to určitě nastejno.
- mvaldo
- více pokročilý
- Příspěvky: 181
- Registrován: úte 02. bře 2010 11:22:03
- bydliště: Púchov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
E61 je co?
kde bol kupeny Rancilio Silvia?

kde bol kupeny Rancilio Silvia?
- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
E61?mvaldo píše:E61 je co?![]()
kde bol kupeny Rancilio Silvia?
odpoved treba zde.
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... =e61#p6028
Ostmes
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 381
- Registrován: ned 20. dub 2008 13:29:49
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
Re: Rancilio Silvia
lepsie to najdes tu http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... =E61#p8792 - odtial je tento odkaz http://video.google.com/videoplay?docid ... 793995066# z 3D modelom fungovaniamvaldo píše:E61 je co?![]()
kde bol kupeny Rancilio Silvia?
a ak vládneš angličtine tak sa čo to dočítaš napr. tu http://www.wholelattelove.com/articles/ ... _group.cfm
Inak strýko google je fajnový, keby si chcel, tak stránky so zákl. informáciami si tam nájdeš veľmi rýchlo a tu by si sa spýtal len na konkrétnosti, ktorým nerozumieš.
Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
mvaldo píše:kde bol kupeny Rancilio Silvia?
hnup píše:(ďakujem stanovi ... aj za Silviu).
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- merci
- více pokročilý
- Příspěvky: 101
- Registrován: pát 06. bře 2009 18:30:23
- bydliště: Žillina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
hňupovi : a koľko ťa vyšla ? ( ak to nie je tajomstvo )
Zaujíma ma tiež ako je to s parou oproti Gaggii
Zaujíma ma tiež ako je to s parou oproti Gaggii
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
Cena za Silviu a Rockyho bola výsledkom niekoľkotýždňových rokovaní medzi predávajúcim, kupujúcim, a manželkou kupujúceho. Preto cenu nekomentujem 
Pary je na kávovar pre domáce použitie viac ako dosť. Chvíľu mi síce trvalo udržať ten tlak na uzde (keďže používam malé kanvičky 350 a 250ml), po pár dňoch už to nie je problém. Ak niekto používa väčšie kanvičky (500-750ml) tak jednoznačne Silvia, tam Gaggia nestačí s výdržou ani s dĺžkou "dzindzíku"
Dobu nahrievania som videl tragicky iba pár prvých dní, no je to len o zvyku. Zo začiatku som prefukoval trysku a odpúšťal prebytočnú vodu až po prekročení teploty cez 135°C (trvalo to približne minútu od skončenia shotu), no nie je potrebné čakať tak dlho, teraz bežne začínam peniť mlieko už od teploty približne 125°C - na tie malé objemy to v pohode stačí. (Neviem, koľko je to časovo, nemeral som to, ale je to presne doba na vybratie mlieka z chladničky, naliatie do kanvičky, "pribitie" teplomera).
Horšie to je s tepelnou zotrvačnosťou v opačnom prípade - trvá veľmi dlho, kým sa zastabilizuje teplota na ďalší shot po vypnutí pary.

Pary je na kávovar pre domáce použitie viac ako dosť. Chvíľu mi síce trvalo udržať ten tlak na uzde (keďže používam malé kanvičky 350 a 250ml), po pár dňoch už to nie je problém. Ak niekto používa väčšie kanvičky (500-750ml) tak jednoznačne Silvia, tam Gaggia nestačí s výdržou ani s dĺžkou "dzindzíku"

Dobu nahrievania som videl tragicky iba pár prvých dní, no je to len o zvyku. Zo začiatku som prefukoval trysku a odpúšťal prebytočnú vodu až po prekročení teploty cez 135°C (trvalo to približne minútu od skončenia shotu), no nie je potrebné čakať tak dlho, teraz bežne začínam peniť mlieko už od teploty približne 125°C - na tie malé objemy to v pohode stačí. (Neviem, koľko je to časovo, nemeral som to, ale je to presne doba na vybratie mlieka z chladničky, naliatie do kanvičky, "pribitie" teplomera).
Horšie to je s tepelnou zotrvačnosťou v opačnom prípade - trvá veľmi dlho, kým sa zastabilizuje teplota na ďalší shot po vypnutí pary.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- Ostmes
- více pokročilý
- Příspěvky: 355
- Registrován: pon 04. srp 2008 22:26:10
- bydliště: Vysočina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
Máš ji s PIDem?hnup píše: Zo začiatku som prefukoval trysku a odpúšťal prebytočnú vodu až po prekročení teploty cez 135°C (trvalo to približne minútu od skončenia shotu), no nie je potrebné čakať tak dlho, teraz bežne začínam peniť mlieko už od teploty približne 125°C -
já už jen čekám na povrchovou úpravu krabičky než dojde ke konečné montáži.
Ostmes
- merci
- více pokročilý
- Příspěvky: 101
- Registrován: pát 06. bře 2009 18:30:23
- bydliště: Žillina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
to hňup : tak dúfam že po tých tvrdých vyjednávaniach ti ho aspoň opásali tou červenou kožou... 

- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
ÁnoOstmes píše:Máš ji s PIDem?
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- duri191
- více pokročilý
- Příspěvky: 188
- Registrován: čtv 05. lis 2009 16:02:47
- bydliště: Trnava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
gratulujem ku kupe 

...snažím sa zorientovať vo víne a káve, chce to ešte veľa cviku.....ale ja cvičím poctivo 

- merci
- více pokročilý
- Příspěvky: 101
- Registrován: pát 06. bře 2009 18:30:23
- bydliště: Žillina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Rancilio Silvia
zaujímalo by ma či Silvia dokáže napeniť 500 ml mlieka naraz v 1 l konvici, ktorú máme ešte z Austrálie a je pri terajšej Gaggii stále nevyužitá