need prime circuit water

problémy (všeho druhu) s kávovarem, první pokusy, nastavení
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
ceki
mlýnek:

need prime circuit water

Příspěvek od ceki »

Mam takmer kazdodenne problem s vypisom chyby v podobe ...need prime circuit water... Preco sa mi tato chyba tak casto vyskytuje a akym sposobom ju mozno co najrychlejsie riesit? Vzdy musim priebezne vypinat kavovar, cakat a odpustat cez naparovaciu tycinku vodu az kym sa znova akoby do systemu nedostane znova voda. Trva to zvycajne nejake tri hodiny kym sa znova dostanem k priprave kavy. Mam pocit akokeby po dlhsej necinnosti kavovaru (teda cez noc), rano chybal tlak v kavovare na jeho spustenie a precistenie pred pripravou kávy. Uz som ho aj par krat odkamenoval cez naparovaciu tycinku, myslim si ale ze to je asi nedostatocne odkamenovanie, kedze roztok priamo neprechadza cez system pripravy kavy ale iba cez tycinku. Vie mi prosim Vas niekto s ytmto poradit? Dakujem a dufam ze ma neodkazete na servis...
primacafe
Administrátor
kávovar: Carimali ALFA
mlýnek: Carimali Junior

Re: need prime circuit water

Příspěvek od primacafe »

Předpokládám že se jedná o automat Saeco. Tyto kávovary se zásadně neovápňují přes cestu kávy, ale vždy jen přes trysku horké vody.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
ceki
mlýnek:

Příspěvek od ceki »

Ano ide o automat. A čo teda s tym opakujúcim sa siganlizovaním kontrolky "need to prime the water circuit"? To ma viac trápi. To odvapňovanie cez podavač kávy som bral iba ako úvahu, či by sa tento môj problém systemovo nemal riešit spôsobom odvapnenia práve cez podávač kavy. Je mi inač jasne odvapneie pri týchto typoch cez naparovaciu tyčinku.
primacafe
Administrátor

Příspěvek od primacafe »

Nejsu si 100% jistý, ale jestli se jedná o kávovar co máte v uživ.panelu (Saeco Odea Go), tak ten má předřazenou páru. Jestli to nebude ten problém. Když chcete kávovar odvzdušnit a otevřete ventil horké vody, rozběhne se čerpadlo jako když dělá espresso, nebo jen tak cvaká? V případě že cvaká, je přístroj ve funkci páry. Proto aby proběhlo jeho odvzdušnění je třeba páru přepnout na vodu a potom otevřít knoflík horká voda/pára, až poteče z trysky horké vody voda. Po takovém odvzdušnění by mělo jít kávu udělat hned a není třeba na nic čekat. Způsob odvzdušnění by však měl být popsaný i v návodu. Pokud jste kávovar nekoupil "levně" a bez návodu.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
primacafe
Administrátor

Příspěvek od primacafe »

Přišel, zazářil, odešel.
Tak se už asi ani nedozvíme jak to dopadlo.
ceki
mlýnek:

Příspěvek od ceki »

Logicky to vyzera tak, ze to bude mat nieco so zavzdusnenim. Avsak taketo odvzdusnenie v mojom pripade prebieha zrejme dlhsie ako popisujete. V skratke popisem postup: Zapnem kávovar, klasicky zeleným peblikávaním v priestore signalizačných kontroliek prístroj zohrieva vodu. Nasleduje všeobecne krok preplachovania systému pred samotnou prípravou kávy, v tom momente systém nevie dostať resp. pretlačiť vodu cez podávač kávy a začne preblikávať kontrolka "!" na červeno. Jediným riešením je doposiaľ prepnutie knoflíka pre vodu/páru do polohy vypúštania cez naparovaciu tyčinku. V tej chvíli sa malé množstvo vody vypustí aj s nejakým vyparením trocha pary. Keďže žiadne iné funkcie k opätovnému chodu prístroja a k jeho využívaniu nie sú, ďalším krokom je vypnutie prístroja a čakanie zhruba pol hodinu. Po jeho zapnutí nastáva totožný postup, červená kontrólka "!" preblikáva, knoflik do polohy vypúšťania vody/pary, vypustenie malého množstva vody s nejakou parou (vždy v režime vypúštania vody, nikdy nie je zapnutý režim pary). To sa opakuje pokial sa cez vypúštaciu tyčinku znova nezačne valiť voda intenzívne, závisí to hlavne od možnosti pristroja a zvyčajne sa začne intenzívne vypúšťanie vody bez náznaku pary do cca. 3 hodín. Neviem teda ako urýchliť tento proces a či niečo existuje na to. Nezdá sa mi aby to bol normálny proces a navyše aby sa vyskytoval takto často. Mám však zároveň pocit, že sa táto chyba eliminuje keď sa intenzívne využíva prístroj počas dňa (akonáhle sa menej využiva, akoby strácal vodu v systéme alebo sa akože zavzdušňoval). Mám aj manuál, ale ohľadom odvzdušnenia prístroja som tam nič bližšie nenašiel a hlavne nič k chybe "need to prime water circuit".
primacafe
Administrátor

Příspěvek od primacafe »

Jestliže ja kávovar ve funkci horká voda (ne pára, pára je ale předřazená a je automaticky aktivní hned po zapnutí kávovaru), je to velmi divné a určitě to není normální. Po zapnutí by mělo proběhnout automatické pročistění. To že se vůbec nenatáhne do systému voda a neodteče výpustí pro kávu, značí že není něco v pořádku. To co popisujete určitě normální není a mám obavy, že to bude muset řešit servis.
Je divné to, že ve funkci "horká voda", by měla z trysky jít jen voda a v žádném případě pára.
Redmann
silně pokročilý
kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex

Příspěvek od Redmann »

Skúste toto

Kód: Vybrat vše

http://www.fixya.com/support/t1510696-keeps_saying_need_prime
Tu je toho viac, možno niečo zaberie

Kód: Vybrat vše

http://www.fixya.com/search/p403920-starbucks_saeco_italia_digital_barista/need_prime
Odpovědět

Zpět na „ke kávovaru - pákovému“