Kód: Vybrat vše
http://vimeo.com/2222293

Kód: Vybrat vše
http://vimeo.com/2222293
Kód: Vybrat vše
http://software.terroircoffee.com/
Kód: Vybrat vše
http://www.coffeed.com/viewtopic.php?f=17&t=2965
Kód: Vybrat vše
http://jaknakavu.eu/espresso/pomery-extrakci-u-kavovych-napoju/
Kód: Vybrat vše
http://www.coffeehit.co.uk/PRD_ProductDetail.aspx?prodid=1104
Kód: Vybrat vše
http://shop.squaremilecoffee.com/products/dual-wall-french-press
Dobrý den, můj dotaz, resp. podiv bude vám zkušeným asi k smíchu, ale celou dobu jsem se domníval, že ve frenchpressu zůstane káva čistá bez "kalu". Tak to jsem po pravdě zaskočen a trošku mne to odrazuje od nákupu. Je to běžné nebo je to chybka ve kvalitě FP? nebo mlýnku? Děkuji za odpověďnikes píše:Ahoj všem, o mikrosítku budu přemýšlet. Mé "Bodum" je jemné dost. To s čím mám problém, je kal. Nevím jestli se dělají tak jemná sítka.. (každopádně zkusím omrknout na netu).
Papír před použitím neomývám, můžu zkusit. Jsem si vědom, že se tímto postupem něco ztratí. Nicméně, i tak je káva (od PC) na hladině "mastná". Chci to v nejbližší době zkusit aplikovat na jednodruhovky, tam to zřejmě poznám víc.
S filtrovanou kávou nemám zkušenosti, ale očekával bych, že bude problém naladit správnou dobu extrakce (což u FP jde dobře). Mimo to "tuk" je lehčí než voda, takže u filtrované typuji že ho drtivá většina nahoře ve filtru. Ale jak říkám, jsou to jen moje teorie.
Nik