Poslední dobou, ať koupím jakou chci, pokaždé z toho je hořkej blivajz. Vykoušel jsem během posledního měsíce asi šest druhů jednodruhové kávy z různých zdrojů (mamacoffee, coffeesource, cerstvakava), dva french pressy (bodum, ikea), dva mlýnky (ruční dřevený, levnejší krups gvx242 - na fp jde moc do jemna, ale tři minuty louhování bývaly ok.), vodu z vodovodu teplou, studenou, čas 'chladnutí´ od nula do minuty a louhování od nula do pěti minut. Podezírám už asi všechno, ale kdo by se mi divil: jednou jsem přinesl domu jako obvykle dva balíčky po 100g a nedalo se to pít, říkám si asi se jim to nepovedlo, tak objednám rychle další a od té doby jsem nenarazil na nic, co by se dalo pít. Zašli jsme do mamacoffee na referenční vzorek a dostal jsem na stůl 3dcl zamačklý french press a půl dcl hrníček, tak jsem si řekl o větší hrnek a kávu přelil. Byla to řídká břečka, zjevně se nelouhovala ani minutu, ale pořád to chutnalo lépe, než to, co jsem pak s údajně stejným druhem vyrobil já doma
Mohla se tak moc změnit voda nebo moje chutě nebo co vlastně? Máte někdo podobnou zkušenost? Nejméně půl roku jsem to dělal stejně a ted mám pocit, že v celé Praze jsou k dostání jen nějaké loňské zbytky.