s priateľkou vyberáme espresso kávovar

Na co při výběru kávovaru dát pozor
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
naivemonarch
mlýnek:

s priateľkou vyberáme espresso kávovar

Příspěvek od naivemonarch »

Dobrý deň,
s priateľkou vyberáme espresso kávovar a rozhodujeme sa medzi Saeco Nina Bar, Gaggia Espresso Pure a možno keby sa pleskneme po vrecku, tak aj Gaggia Evolution. Bolo tu na fóre spomínané, že možno je pre začiatok lepší lacný kávovar, aj za cenu zlej kvality, aby sa začiatočník popálil na lacnejšom kávovare (Saeco Nina Bar). Asi bude potom prechod na iný jednoduchší... Tým sa mi tlačí do hlavy myšlienka zaobstarať si rovno Gaggia Espresso Pure alebo Gaggia Evolution. Bola by to výhra začať s týmito kávovarmi Gaggia? Už tretí deň sedíme pri PC a prezeráme obchody, zahraničné recenzie kávovarov, videá a pod. Prezreli sme kávovary KRUPS, ETA, Zelmer, Rowenta, DéLonghi, Saeco a iné v rôznych cenových reláciách, maximálne do 150 €. Kým neprišla myšlienka, že načo sa popáliť na nekvalitnom kávovare a skúsiť to rovno s drahšou a vychválenou Gaggiou. Takže na záver otázka - vyhneme sa s Gaggiou Espresso Pure alebo Evolution (prípadne Espresso Colour) riziku popálenia sa a dostaneme kvalitný espresso kávovar na prvý pokus?
naivemonarch
mlýnek:

Re: s priateľkou vyberáme espresso kávovar

Keďže sme posunuli cenovú latku, tak sa nakoniec rozhodujeme medzi Gaggia Evolution a Gaggia Espresso Dose. Môže k tomu niekto niečo napísať, prípadne poradiť? Rozdiel vyzerá byť len v prevedení a u Dose s možnosťou naprogramovať množstvo vody na šálku. Evolution a Dose tu na Primacafe majú oveľa menej ohlasu, ako Pure a Colour, a ak nejaké majú, tak sú to skôr špekulatívne a negatívne ohlasy. Takže?
hnup
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od hnup »

V prvom rade si úplne v zlej téme, toto je Hodnotení kávovaru - Saeco Nina Bar, nie o výbere kávovaru (navyše Gaggia).

O Evolution je napísané myslím dosť, v príslušnej téme ju máš odfotenú aj z vnútra, máš tam video z prípravy espressa, latte art... Rozdiel mezi Pure/Color a Dose je len v elektronickom ovládaní u Dose (+možnosť naprogramovať množstvo). Evolution je iná generácia a úplne iný kávovar, s tou trojicou ma zhodnú len páku a pumpu.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
zunicka
více pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od zunicka »

Ja mám Dose, funkciu programovania množstva vody nevyužívam, ale toto farebné prevedenie sa mi páčilo a hodilo do kuchyne najviac:) S kávovarom som spokojná.
naivemonarch
mlýnek:

Evolution je iná generácia v čom? Iná, znamená novšia? Ktorý z týchto kávovarov je ten "naj..."? Dose je z menovaných najdrahší...
hnup
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od hnup »

Evolution je o generáciu starší, bojler je masívny, nie z plechu, hlava je z mosadze, ...
A ktorý je "naj..." - čo? Naj-drahší je Dose, naj-červenší Color, naj-ťažší Evo, ...
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
naivemonarch
mlýnek:

Je z týchto kávovarov niektorý najlepší, najkvalitnejší, respektíve lepší v tom, hentom, onom...? Alebo sa jedná všetko o porovnateľné a v podstate aj rovnaké kávovary a je jedno, ktorý si vyberiem? Neviem, či si si napríklad Ty vyberal kávovar, ktorý je najčervenší, najdrahší alebo najťažší ;) Takže toto je nepodstatné - farba a váha ma nezaujíma. Ďakujem.
Ostmes
více pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od Ostmes »

Pozor, váha leckdy o vypovídá o použitém materiálu. Takže to může být důležitá informace.

Pokud je boiler a hlava z mosazi přináší to lepší tepelnou stabilitu při výrobě kávy. (může být i z nerezi)
Narozdíl o hlinikového bloku, kde voda protéká.

Ostmes
naivemonarch
mlýnek:

Takže tu asi rozhoduje len farba a design, keďže aj Dose aj Evolution majú niečo do seba a sú na rovnakej úrovni...
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme nový kávovar“