Trapim se s problemem ze mam u Gaggia espressoverklu "malou", "velkou" a "univerzalni pretlakovou" misku (+ ten pretlakovy nesmysl na ese pody) - ok, pochopil jsem ze pokud chci delat klasicke espresso z nepretlakovych misek tak jak ma byt, mela by byt miska prakticky plna = aby se po utlaceni a nasazeni paky oprela o sprchovou hlavu...ano? Problem je ze do te male i velke vejde "do plna" aby to melo jak ma byt kafe proste moc (okomerne tipuju 9-10g do "single" a cca. 18-20 do "velke") - neresil bych to, ale manzelka pak prska ze je to na ni silne a ze chce kavu ze 7g

Tak nevim - shanet mensi misky/
jde vubec sehnat 58mm aby stacilo do nich tech cca. 7 a 14g kafe? Pripadne - je velka chyba pokud se da do techhle jen 7 (14) g a mezi kavou a hlavou tim padem bude nejaka mezera???
Jeste vic matouci je to u pretlakove misky, tam je to dle precteneho relativne "asi jedno" jestli je plna jak by mela byt (ano/ne?) - ale - pokud se daji 2 davky, kolem tech 14g a je temer plna tak je vysledek celkem pouzitelny. Pokud se do ni da jen 7g tak je vysledek logicky daleko horsi (logicky, mensi vrstva kavy, procpe pres to za stejny cas stejny, spis o neco vetsi objem vody) - takze nejake to "pretlakova miska univerzalni na 1 nebo 2 kavy" je predpokladam jen marketingovy krasozvast...?
Dik za pripadne reakce na nejspis blbej dotaz - netrhejte si vlasy, ja si tech 7g nevymyslel...ja za to nemuzu...