CATLER ES 8012
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: CATLER ES 8012
K tomu Vam Primacafe pisal tu
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 927#p14927
a myslim si to iste.
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 927#p14927
a myslim si to iste.
- Jeremy
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Pro drtime67: Vy si nedáte říct
tak co třeba LA PAVONI DOMUS BAR DMB: nedávno 749.00 € nyní se dá pořídit za: 549.00 € Je tu i samostatné vlákno.

Boiler je bojler
-
- kávovar: Bezzera Magica s PID
- mlýnek: Eureka Mignon Specialita
ale dam si povedat len ma musite presvedcit tak dufam ze tento mi uz schvalite Gaggia Baby Twin
-
jeremy noooo ten sa mi paci a kde je za taku cenu??
- Jeremy
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Kód: Vybrat vše
[url]http://www.coffeeitalia.ie/proddetail.php?prod=VDOMUS-BAR[/url]
[url]http://www.italiankitchenaids.com/proddetail.php?prod=VDOMUS-BAR[/url]

Naposledy upravil(a) primacafe dne sob 30. říj 2010 12:44:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odkazy směřující mimo fórum dávejte do CODE !!!!!!!!!!!
Důvod: Odkazy směřující mimo fórum dávejte do CODE !!!!!!!!!!!
Boiler je bojler
-
noo to je pekne vsetko a nieje problem s dodanim na slovensko??cital som tebou odporucane vlakno a neako velmi ho tam nechvalili
- Jeremy
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Ze zahraničí jsem zatím potřebu nakupovat neměl, doporučuji prozkoumat příslušné vlákna na fóru (nákup na internetu) nebo se nejlépe dotázat přímo prodejce. Obě webové stránky jsou v angličtině a cenu udávají v několika měnách.
Co se týče značky, tak La Pavoni obecně patří k těm lepším. S nějakým Catlerem bych se ho ani neopovažoval srovnávat!
Konkrétně k modelu La Pavoni DOMUS BAR DMB vám víc bohužel nepovím, navrhl jsem ho pouze jako určitě lepší variantu. Ikdyž stále platí co jste se dozvěděl hned na začátku, že integrovaný mlýnek sebou může nést spoutu nevýhod a to bez rozdílu značky.
Co se týče značky, tak La Pavoni obecně patří k těm lepším. S nějakým Catlerem bych se ho ani neopovažoval srovnávat!
Konkrétně k modelu La Pavoni DOMUS BAR DMB vám víc bohužel nepovím, navrhl jsem ho pouze jako určitě lepší variantu. Ikdyž stále platí co jste se dozvěděl hned na začátku, že integrovaný mlýnek sebou může nést spoutu nevýhod a to bez rozdílu značky.
Boiler je bojler
-
tak este poprosim od vas poslednu radu ci.
alebo dakujem peter
alebo dakujem peter
Naposledy upravil(a) primacafe dne sob 30. říj 2010 17:17:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod: odkazy směřující mimo toto tórum vkládejte do CODE
Důvod: odkazy směřující mimo toto tórum vkládejte do CODE
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Ode mne poslední varování před Catlerem: proboha, běžte se na něj podívat do jakéhokoliv hypermarketu. Osahejte si, z jakých je materiálů třeba páka (pokovený plast). Obal nerez, ale všechno ostatní plast. Klasická čínská sračka, navrch huj, uvnitř fuj!!! Howgh ohledně Catleru.
-
dakujem vam za rady catler som uz zavrhol tak rozmyslam bud nad La Pavoni Puccino PCLalebo Gaggia Baby Twin tak poradte s tychto dvoch
- Redmann
- silně pokročilý
Nakoľko tu viac ľudí hlásilo problém s elektronikou v Twine, asi by som sa priklonil k La Pavoni.
-
La Pavoni je krasny aj sa mi paci a pozeral som na yotube neake vieda a robi utasnu kavicku aspon na pohlad ale troska ma zaraza ten maly priestor na salky medzi pakou
- Redmann
- silně pokročilý
O Pucino prosím pokračovať tu
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... f=99&t=545
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... f=99&t=545
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
na pohled dělá kávičku i tento kávovar: http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... f=12&t=239 a dnes by si ho asi už z těch co ho měli, nikdo nekoupil. Mnozí by si i nafackovali.drtime67 píše:.......a robi utasnu kavicku aspon na pohlad ........
Velice pěkně je to popsané ZDE, hlavně z vlastní zkušenosti. Pokud se někde v textu objeví termín "levný kávovar" nemusí to znamenat jen cenou levný.
Taky se dá dost získat ZDE
P.S. je trochu škoda, že se sem už popis kávovaru Catler ES8012 z praktického provozu asi nedostane.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
-
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Doporučil bych raději La Pavoni, v případě šlehání mikropěny na kapučíno má tento kávovar rozhodně navrch. Výkon páry u twinu mě po vlastní zkušenosti nepřesvědčil.
- JoyefMerkwa
- mlýnek:
Mam tento kavovar druhy mesiac. Ak mate este zaujem pytajte sa.
- richard.kuska
- mlýnek:
Tak já tedy napíšu pár postřehů o kávovaru Catler ES 8012 (název pro ČR). Jak již bylo zmíněno, bůhví proč jej v každé zemi prodávají pod jinou značkou, v Německu pod Gastroback, v Austtrálii Breville atd...
Možná by bylo rychlejší napsat tři slova: NEBRAT, NEBRAT, NEBRAT... Ale pro ty nevěřící, mezi kterými jsem byl i já a nechal se napálit "pěkným kabátkem", pokračuji:
Balení obsahuje 4 filtry 2 přetlakové (single, double), dva nepřetlakové, jenže obojí jsou to takové "plechové" výlisky. Sice si nejsem jistý, jestli je to nějak rozhodující, ale možná jo. I na mém prvním Krupsu za 3 tisíce byli filtry bytelnější. Kávovar má nastavitelnou hrubost mletí (celkem dostačující) a regulaci množství namleté kávy (u mého kousku nefungovalo). Pokud nastavíte hrubost mletí a množství kávy na doporučené hodnoty pro přetlakové misky, nateče vám něco, co si čeští "kafaři" dávají běžně na benzínkách z automatu za 10 K. Prostě břečka. Takže přetlakové filtry jsem asi po 5 shotech zahodil a vzal do ruky nepřetlakové. Během víkendu jsem natočil asi 70 káv s různým nastavením množství, hrubosti, různé druhy kávy včetně 2 dny upražené, koupené na Mistrovství baristů ČR, které bylo součástí výstavy TOP Gastro v Praze. A furt nic. Mám pocit, že z týhle mašiny kloudnej shot prostě nikdo nevymáčkne. A pokud má JoyefMerkwa jinou zkušenost, nezbývá mě, než smeknout. Jinak mlýnek dobrý, dokonce se zásobník dá velice jednoduše vyjmout a "uskladnit" i s nespotřebovanou kávou. Dobrá byla také pára, dávala slušnou mikropěnu, ale její obsluha hrozná. Otočíte voličem páry a čekáte, až začne jít "použitelná" pára. Žádné nahřívání přes tlačítko, jak by se u přístroje s elektronikou dalo očekávat. A tím pádem vám to ani nedá teplou vodu, jak jsem byl zvyklý u plnoautomatu od DeLonghi. Ale to asi neumí víc pákovek. Takže jsem to po pár dnech zase celé zabalil a odnesl prodejci. Výhodou byla koupě v řetězci, kde neměli problém mě okamžitě vrátit peníze.
Jinak někdo píše v upoutávce "celokovový" přístroj. Tak na to zapomeňte, i zámek pro uchycení páky je plastový, to by mě zajímalo, jak dlouho to vydrží...
Takže já mám s pákovkou jasno: buď za 3 nebo 30 tisíc. V nadsázce, ale je pravdou, že můj starý dobrý Krups za 3 mě dal lepší shot, než tenhle "navoněnej" krasavec.
Asi se budu poohlížet po něčem s E-61čkou, klidně i použitým.
Možná by bylo rychlejší napsat tři slova: NEBRAT, NEBRAT, NEBRAT... Ale pro ty nevěřící, mezi kterými jsem byl i já a nechal se napálit "pěkným kabátkem", pokračuji:
Balení obsahuje 4 filtry 2 přetlakové (single, double), dva nepřetlakové, jenže obojí jsou to takové "plechové" výlisky. Sice si nejsem jistý, jestli je to nějak rozhodující, ale možná jo. I na mém prvním Krupsu za 3 tisíce byli filtry bytelnější. Kávovar má nastavitelnou hrubost mletí (celkem dostačující) a regulaci množství namleté kávy (u mého kousku nefungovalo). Pokud nastavíte hrubost mletí a množství kávy na doporučené hodnoty pro přetlakové misky, nateče vám něco, co si čeští "kafaři" dávají běžně na benzínkách z automatu za 10 K. Prostě břečka. Takže přetlakové filtry jsem asi po 5 shotech zahodil a vzal do ruky nepřetlakové. Během víkendu jsem natočil asi 70 káv s různým nastavením množství, hrubosti, různé druhy kávy včetně 2 dny upražené, koupené na Mistrovství baristů ČR, které bylo součástí výstavy TOP Gastro v Praze. A furt nic. Mám pocit, že z týhle mašiny kloudnej shot prostě nikdo nevymáčkne. A pokud má JoyefMerkwa jinou zkušenost, nezbývá mě, než smeknout. Jinak mlýnek dobrý, dokonce se zásobník dá velice jednoduše vyjmout a "uskladnit" i s nespotřebovanou kávou. Dobrá byla také pára, dávala slušnou mikropěnu, ale její obsluha hrozná. Otočíte voličem páry a čekáte, až začne jít "použitelná" pára. Žádné nahřívání přes tlačítko, jak by se u přístroje s elektronikou dalo očekávat. A tím pádem vám to ani nedá teplou vodu, jak jsem byl zvyklý u plnoautomatu od DeLonghi. Ale to asi neumí víc pákovek. Takže jsem to po pár dnech zase celé zabalil a odnesl prodejci. Výhodou byla koupě v řetězci, kde neměli problém mě okamžitě vrátit peníze.
Jinak někdo píše v upoutávce "celokovový" přístroj. Tak na to zapomeňte, i zámek pro uchycení páky je plastový, to by mě zajímalo, jak dlouho to vydrží...
Takže já mám s pákovkou jasno: buď za 3 nebo 30 tisíc. V nadsázce, ale je pravdou, že můj starý dobrý Krups za 3 mě dal lepší shot, než tenhle "navoněnej" krasavec.
Asi se budu poohlížet po něčem s E-61čkou, klidně i použitým.
- richard.kuska
- mlýnek:
Tak jsem chtěl nyní vložit předchozí příspěvek na MALL.cz a ejhle, oni tam tu volbu vůbec nemají, takže admin tam vkládá bludy, podporující prodej. Hlavně, aby někoho nachytali... Jo a že je to vítěz i-testu, to se taky musím smát...
Díky moc - uvažoval jsem o něm ale zatím zůstanu u Krupse
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
To, že ho podporují na Mallu mne nepřekvapuje. Za PR se hodně platí, z něčeho žít musí. Proč ale ve své knize uvádí značku Catler Petra Veselá, která to podle mého nemá zapotřebí, to už je těžší kalibr. Jiný sponzor by byl možná důvěryhodnější v očích kávové veřejnosti. Důvěřuj, prověřuj........v případě catleru to je ale pro truchu zkušenějšího kupujícího jasné na první pohled, pokud se zaměří na součástky, které jsou důležité