Dobrý večer jsem naprostý amatér, pročítal jsem si fórum ale bohužel jsem nenašel téma, které by mi plně vyhovovalo. Chci si domů sehnat pákový espresso přístroj pro domácí používání-2-3 kávy za den. Nechci přístroj z levného plastu, který mi bude skákat po kuchyni. Ještě před týdnem jsem neznal značku Gaggia, její výrobky se mi líbí designem a kladnými reakci. Chtěl bych si koupit Gaggia Classic a mlýnek Gaggia MDF nebo CG8010 Catler. Moje otázka se nejedná ohledně kvalitě těchto přístrojů, protože jsem o nich už četl. Mám na Vás 2 otázky,
1) Je Gaggia Classic použitelný na pěnení mléka ? Do teď využívám- CLATRONIC MS3326
2) Jde u mlýnky Gaggia MDF odstranit zásobník na kávu a mlít rovnou do sítka/páky (nevím jak se to správně nazývá) jako je to u toho Catlera ?
Děkuji všem za odpověd, rád bych ocenil kdyby jste mi taky poradili kávu, která se hodí jak na espresso tak na cappucino (vím, že to bude s kompropisy a pro odborníky to nebude košér) nejlépe značku, kterou dobře seženu. A jestli vůbec poznám rozdíl v mléce slušné esspreso než když si ho udělám v levnějším přístroji. Ješte jednou děkuji a přeji Vám hezký večer.
Espresso přístroj i na Latte
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Martin9300i
- mlýnek:
- elwoodblues
- více pokročilý
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Mazzer Jolly
Re: Espresso přístroj i na Latte
Jakou kávu Vám asi nikdo radit nebude, to záleží jen na Vaší chuti, nicméně...:
Když namelu kávu do páky, přebytečnou shrnu do malého hrníčku s víčkem. Až je jí tam dost, udělám z ní cappuccino nebo latte
)
V jakém jazyce je ta poslední věta?
Když namelu kávu do páky, přebytečnou shrnu do malého hrníčku s víčkem. Až je jí tam dost, udělám z ní cappuccino nebo latte

V jakém jazyce je ta poslední věta?
Každý svého kafe strůjcem
- Martin9300i
- mlýnek:
Ok, kávu budu zkoušet, ohledně pití latte jste se taky vyjádřil :D. Ješte bych potřeboval vědět jak to bude s mléčnou pěnou. Příšte si to po sobě přečtu.
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Penenie mlieka táto Gaggia určite zvládne. S nástavcom na tryske sa dá jednoducho dosiahnuť bohatá pena s veľkými bublinami, na mikropenu treba dať tú plastovú srandu dolu - tryska sa však značne skráti, nebude sa dať použiť väčšia kanvička (kanvičky Motta 0,25 a 0,35 l v pohode, 0,5 l už nie).
U MDF sa dávkovač nedá odstrániť. Nepovažujem to však za nejaký veľký problém, niekedy mi to vyhovuje viac ako mletie priamo do páky.
U MDF sa dávkovač nedá odstrániť. Nepovažujem to však za nejaký veľký problém, niekedy mi to vyhovuje viac ako mletie priamo do páky.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- Martin9300i
- mlýnek:
Děkuji moc za radu a zkušenost. Ještě si to nechám projít hlavou abych nic neuspěchal a pak se rozhodnu. Přeji Vám hezký podvečer...
-
- více pokročilý
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
no a na kávu by som sa pozrel napríklad sem http://www.primacafe.cz/shop
určite si tam môžete nájsť niečo aj na klasické espresso aj na Latte.

určite si tam môžete nájsť niečo aj na klasické espresso aj na Latte.

Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]