Jedná se o manuální pákovku, která neobsahuje žádné čerpadlo. Je zde pouze tlakový boiler, ve kterém se připraví horká voda a pára. Pohybem páky se ovládá píst do kterého se natáhne horká voda a stlačením páky se vytváří potřebný tlak k výrobě pressa. Tento model je vybaven tlakoměrem, ale je to spíš takový designový doplněk. Tento tlakoměr měří pouze tlak v boileru a jedinou informaci kterou udává je v podstatě připravenost přístroje, tedy dostatečné nahřátí vody v boileru.
Pokud se při přípravě pressa dodrží všechny potřebné věci jako je přesná hrubost namleté kávy, napěchování, dávka, dostatečné ohřátí přístroje, páky a hrnečku, tak je výsledný produkt velmi dobrý. Jakmile se ale jediná z těchto věcí jen trochu podcení, výsledek je horší než z toho nejlevnějšího přístroje ze supermarketu.

Když jsem si tento přístroj pořídil, tak jsem spotřeboval asi 1kg kávy a trvalo mi asi měsíc, než jsem z toho vyloudil první pitelné presso.
Pro běžného uživatele je příprava náročnější, bez tréningu takřka nemožná. Pokud to ale s kávou myslíte alespoň trochu vážně, pak příprava pressa v tomto stroji je velmi příjemná a má svoji krásnou atmosféru.