GAGGIA - výběr typu
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Re: GAGGIA - výběr typu
Galina
Té gaggie tebe bylo škoda, mohla jste ho nabídnout. Jistě by se našel někdo kdo by si jej opravil
Té gaggie tebe bylo škoda, mohla jste ho nabídnout. Jistě by se našel někdo kdo by si jej opravil
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
- Galina
- pokročilý
- kávovar: Catler ES 4050
- mlýnek: Gaggia MDF
Už se stalo, až se naštvu na nynější Gaggii, která zklamala hned v úvodu - i když jen knoflíkem na páru - tak nabídnu dřív, než ji povezu do sběrného dvora. Je to vždy jako sázka do loterie kupovat dnes kávovar, byť ten nejlepší.
Po zkušenostech lidí z tohoto fóra bych dnes volila buď Gaggia Clasicc a nebo Rancilio Sylvii. K tomu samozřejmě dobrý mlýnek.
Po zkušenostech lidí z tohoto fóra bych dnes volila buď Gaggia Clasicc a nebo Rancilio Sylvii. K tomu samozřejmě dobrý mlýnek.
-
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Ono takové vyhození pojistek,ač to na první pohled vypadá dramaticky,může mnohdy způsobit i úplná banalita,jako je jedna zkondenzovaná kapka vody mezi kontakty,která se při té ráně vypařila a po nahození pojistek by kávovar jel dál 

Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
- Sinpa
- více pokročilý
- kávovar: Rancilio Silvia BC, PID Auber
- mlýnek: Niche Zero
Čeká mě nákup nového kávovaru.
1.
ověřený a spolehlivý model (aspoň co jsem se dočetl)
2.
mělo by jít o vyšší řadu
Proč je tedy levnější?
Na Baby jsem zde četl i nějaké negativní ohlasy, nebo se to týká jen řady "New Baby"?
Díky
1.
Kód: Vybrat vše
http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetail.php?prod=hhh-gaggia
2.
http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetail.php?prod=ff-gaggia
Proč je tedy levnější?
Na Baby jsem zde četl i nějaké negativní ohlasy, nebo se to týká jen řady "New Baby"?
Díky
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Jestliže je v nabídce Gaggia Classic tak proč se díváte po nějakém plasťáku. Vyšší řada ještě neznamená lepší.
Nebo máte touhu za půl roku sdílet tento názor?
Nebo máte touhu za půl roku sdílet tento názor?
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Sinpa
- více pokročilý
Tak na výběr je Evolution a Gaggia baby ABS II 2011 Ed
Jestli je někde Classic za stejnou cenu, tak ho koupím (tzn. kolem 200liber)
Edit: tak se asi dá sehnat i Classic
Je to tedy nejlepší volba?
Jestli je někde Classic za stejnou cenu, tak ho koupím (tzn. kolem 200liber)
Edit: tak se asi dá sehnat i Classic
http://global.ebay.com/ROTEX---GAGGIA-CLASSIC-MACCHINA-CAFFE-ESPRESSO-MANUALE/300574782568/item
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Nejlepší volba je třeba Rancilio S27.
Domnívám se, že o kávovarech Gaggia je zde na foru tolik informací, že to dál řešit nemá vůbec význam.
Se budeme stále jen opakovat.
Domnívám se, že o kávovarech Gaggia je zde na foru tolik informací, že to dál řešit nemá vůbec význam.
Se budeme stále jen opakovat.
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
-
- začátečník
- kávovar: Lelit Bianca V3, Moccamaster One Cup, Gaggia Classic + PID
- mlýnek: Eureka Mignon Silenzio
Nová Gaggia Classic za cca 4600? Co jsem našel, tady se nová dá sehnat tak za 9000. Prodávající (Rotex Italia) má sice 16 tisíc kladných hodnocení, ale i tak, ta cena....až se tomu nechce věřit. Nekupoval už jste někdo od Rotexu přes eBay? Tohle je i pro mě dost zajímavý po týhle Gaggii už chíli pokukuju.
- Sinpa
- více pokročilý
Ono jich je tam za tu cenu víc
Pořád váhám jestli vzít Classic a přelévat, nebo jít do Eva.
Jak je to vlastně s uplatněním záruky v ČR?
http://global.ebay.com/Gaggia-Classic-Manual-coffee-machine-espresso-in-stock/190504809607/item
http://global.ebay.com/Gaggia-macchina-caff-manuale-classic/130483959286/item
http://global.ebay.com/GAGGIA-CLASSIC-MACCHINA-CAFFE-ESPRESSO-MANUALE-mshop/140573626336/item
Jak je to vlastně s uplatněním záruky v ČR?
-
- začátečník
http://www.gaggia.cz
- Galina
- pokročilý
Mně záruku GCX s.r.o. neuznalo, právě u nich mám v servisu Gaggii New Baby Class 8 měsíců starou, kupovanou od zaniklé Interlinea.cz
-
- začátečník
Můžu znát důvod reklamace a důvod neuznání záruky?
-
- začátečník
Aha, knoflík na páru
takže ještě důvod neuznání záruky...

- Sinpa
- více pokročilý
Tak jsem objednal u Rotexu it - celková cena i s poštou 228 EUR
Vyjádření - GSTServis
"Dobrý den,
záruku poskytujeme pouze na stroje u nás zakoupené v naší firmě a v ČR.
S pozdravem
Sahulová"
Vyjádření - GSTServis
"Dobrý den,
S pozdravem
Sahulová"
- Galina
- pokročilý
zdenda.sima
Už jsem to zde psala, že Interlinea.cz skončila /nevím proč/, od ní jsem měla kávovar zakoupený.
Kdybych měla přístroj koupený u firmy GTS , nebyl by v záruce problém.
V příspěvku od Sinpa - výše - je to potvrzené.
Měla jsem smůlu.
Už jsem to zde psala, že Interlinea.cz skončila /nevím proč/, od ní jsem měla kávovar zakoupený.
Kdybych měla přístroj koupený u firmy GTS , nebyl by v záruce problém.
V příspěvku od Sinpa - výše - je to potvrzené.
Měla jsem smůlu.
-
- začátečník
Z toho se dá usoudit, že záruku poskytujou na stroje zakoupené u nich (GSTServis) a (!) na stroje zakoupené v ČR - tudíž i v jiné firmě, ale musí to být v ČR. Tolik jen proč jsem to napoprvé nepochopil. Jinak díky za informaci. Myslím, že vzhledem k cenám se to vyplatí koupit u Rotexu, i přes v podstatě ztrátu možnosti reálné reklamace.Sinpa píše:Tak jsem objednal u Rotexu it - celková cena i s poštou 228 EUR
Vyjádření - GSTServis
"Dobrý den,
S pozdravem
Sahulová"
Ciao,
o víkendu jsem byl švagrovi na svatbě v It (okolí Gardskeho jezera).
Gaggie se dají koupit všude, taky i v železářství
(kupoval jsem si tam právě v sobotu těsnění na moje Baby Twin - cena 2€). Jejich výrobky jsou kvalitní, uznávané a bez problémů. Probléme ČR je to, že to tady pořád překupují různí ehm. ehm. "prodavači". Myslím, že berou prodejní ceny pro kalkulátorem s koeficientem 1,4 a navíc se pak různě kroutí ohledně záruky, náhradních dílů a pod. Gaggia baby je skvělý kávovar - je to nástroj na extrakci kávy. Ze železa a z Italie, dá se rozebrat, opravit a může sloužit mnoho roků.
Takže doporučuji zajisti jakkoliv, dokud se neurozumní naše obchody a nepřestanou tak nadsazovat ceny, Gaggii přímo z Italie. Ideálně nějaké Baby. Začínají na 4000,- Kč !
viz.:
o víkendu jsem byl švagrovi na svatbě v It (okolí Gardskeho jezera).
Gaggie se dají koupit všude, taky i v železářství

Takže doporučuji zajisti jakkoliv, dokud se neurozumní naše obchody a nepřestanou tak nadsazovat ceny, Gaggii přímo z Italie. Ideálně nějaké Baby. Začínají na 4000,- Kč !
viz.:
http://www.euronics.it/acquistaonline/search.ep?categoryId=&keyWords=gaggia
- Galina
- pokročilý
Jo, to je hezká rada, ale náhoda je vůl, Gaggia se porouchá a kam s ní v záruční době do servisu ?? Stalo se mně a po 3/4 roce mně nezbylo, než si opravu v plné výši zaplatit v servisu Valašské Meziříčí. A teď , babo, raď.
V Itálii jsem si koupila první svoji Gaggiu Tebe, kdybych se o ni lépe starala, vydržela by určitě dodnes. Šlapala super 12 let.
V Itálii jsem si koupila první svoji Gaggiu Tebe, kdybych se o ni lépe starala, vydržela by určitě dodnes. Šlapala super 12 let.
Dilema
Dobrý den vespolek,
už nějakou dobu pročítám zdejší fórum a musím říct, že je hodně přínosné. Děkuji za něj… Vše jsem si pročetl, nicméně stále mám dilema K mému problému - rád bych si pořídil nějaké „pro mne lepší“ domácí pákové espresso, nicméně vše má své „ale“. Kávu piju doma tak 4-5x do týdne, takže bych do toho nerad investoval víc než +- 7 tisíc Kč.
V současné době mám k dispozici Rowentu Adagio a kávu piju většinou kupovanou a již pomletou (LaVazza, Davidoff, CarteNoir atp. – tedy nic moc ). Je to klasické presso, ne espresso Nicméně bych se rád posunul někam dále a návštěva Itálie a chuť místního kafe mne v tom jen utvrdila… Samozřejmě předpokládám i to, že kávu budu kupovat jinou
Co se výběru týče - v podstatě to vypadá, jako by v rozumné cenové kategorii nebylo jiné volby než Gaggia…?! Nebo se pletu? Jediné varianty, ke kterým jsem po studování fóra dospěl jsou Gaggia Evolution a Gaggia Classic. Ještě jsem zvažoval i levnější Gaggia Color (Pure), ale podle mne už je to hodně o plastu a o šetření na výrobě, navíc skoro u každého uživatele, co jsem četl, nastává protékání vody, což už jsem zažil 2x při reklamaci Rowenty Prelude a absolvovat bych vícekrát nechtěl.
Vzhledem k množství vypité kávy zvažuji nákup ručního mlýnku - zřejmě jeden z dvojice Hario. Někdy časem možná něco elektrického, kdyby mě to chytlo, ale spíše zatím ne…
Co jsem se dočetl, má Classic malý bojler a problémy s vysokou teplotou podávané vody. Při napěňování mléka mu dochází po chvíli dech. Poznám to já, jako koncový uživatel? Platí to samé i o Evolution? Vím, že Evolution je „plastovější“, ale pořád jsou vnitřnosti kvalitnější než u levnější řady Color. Nicméně v případě, že by byl schopen kávu připravit lépe, nedělá mi jeho problém nákup. Navíc stojí cca 6000,- Kč, což by bylo pro mne tak nejoptimálnější řešení… Jaké jsou jeho ne/výhody oproti Classicu?
Nebo existuje ještě nějaké jiné pákové řešení v podobné cenové kategorii? Podotýkám, že bych rád kávovar koupil nový. Nějaké super nabídce z Aukra či bazaru bych se také nebránil, ale nerad bych bral nějaký 5ti letý strojek…
Děkuji všem za tipy a pohled na věc
Pt

Dobrý den vespolek,
už nějakou dobu pročítám zdejší fórum a musím říct, že je hodně přínosné. Děkuji za něj… Vše jsem si pročetl, nicméně stále mám dilema K mému problému - rád bych si pořídil nějaké „pro mne lepší“ domácí pákové espresso, nicméně vše má své „ale“. Kávu piju doma tak 4-5x do týdne, takže bych do toho nerad investoval víc než +- 7 tisíc Kč.
V současné době mám k dispozici Rowentu Adagio a kávu piju většinou kupovanou a již pomletou (LaVazza, Davidoff, CarteNoir atp. – tedy nic moc ). Je to klasické presso, ne espresso Nicméně bych se rád posunul někam dále a návštěva Itálie a chuť místního kafe mne v tom jen utvrdila… Samozřejmě předpokládám i to, že kávu budu kupovat jinou
Co se výběru týče - v podstatě to vypadá, jako by v rozumné cenové kategorii nebylo jiné volby než Gaggia…?! Nebo se pletu? Jediné varianty, ke kterým jsem po studování fóra dospěl jsou Gaggia Evolution a Gaggia Classic. Ještě jsem zvažoval i levnější Gaggia Color (Pure), ale podle mne už je to hodně o plastu a o šetření na výrobě, navíc skoro u každého uživatele, co jsem četl, nastává protékání vody, což už jsem zažil 2x při reklamaci Rowenty Prelude a absolvovat bych vícekrát nechtěl.
Vzhledem k množství vypité kávy zvažuji nákup ručního mlýnku - zřejmě jeden z dvojice Hario. Někdy časem možná něco elektrického, kdyby mě to chytlo, ale spíše zatím ne…
Co jsem se dočetl, má Classic malý bojler a problémy s vysokou teplotou podávané vody. Při napěňování mléka mu dochází po chvíli dech. Poznám to já, jako koncový uživatel? Platí to samé i o Evolution? Vím, že Evolution je „plastovější“, ale pořád jsou vnitřnosti kvalitnější než u levnější řady Color. Nicméně v případě, že by byl schopen kávu připravit lépe, nedělá mi jeho problém nákup. Navíc stojí cca 6000,- Kč, což by bylo pro mne tak nejoptimálnější řešení… Jaké jsou jeho ne/výhody oproti Classicu?
Nebo existuje ještě nějaké jiné pákové řešení v podobné cenové kategorii? Podotýkám, že bych rád kávovar koupil nový. Nějaké super nabídce z Aukra či bazaru bych se také nebránil, ale nerad bych bral nějaký 5ti letý strojek…
Děkuji všem za tipy a pohled na věc
Pt
- Sinpa
- více pokročilý
Alternativa k GG Clasic
http://www.lelitespresso.cz/e-shop/espresso-kavovary/bez-zabudovaneho-mlynku/pakovy-espresso-kavovar-pl-41-em