Parní tryska - Silvia
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Parní tryska - Silvia
Ahoj, kde koupit parní trysku na Silvii se třemi dírkami? Zatím jsem obchod v česku, který to nabízí nenašel. A druhá otázka Silvia čerpá vodu na espreso z boileru? Je škoda, že naráz nejde připravit páru i espreso. Dík za každou odpověď.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Parní tryska - Silvia
Vodu na espresso čerpá z nádržky na vodu.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Parní tryska - Silvia
Když nahřeju páru a spustím přípravu espresa, tak mi z hlavy pouze sičí pára. Kde je tedy problém?
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Parní tryska - Silvia
v termostatu.
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 102&t=1640
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 102&t=1640
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Parní tryska - Silvia
Pokiaľ to teda nie je tak ako napísal administrátor, t.j. vo vadnom termostate, tak problém je len z hľadiska užívateľa, z hľadiska kávovaru to nie je technický problém.
Pokiaľ nemá kávovar samostatný bojler resp. prietokový ohrievač na paru, t.j. má len jeden bojler, tak tento sa v režime "para" nahreje na vyššiu teplotu, ako-tak vhodnú pre prípravu pary. To je ale prirodzene vyššia teplota, než tá ktorá je vhodná pre robenie kávy.
Takže keď chceš vzápätí robiť kávu, nedá sa nič robiť, musíš znížiť teplotu vody v bojleri, a to takým spôsobom, že odpustíš cez parnú trysku trocha vody, takže sa zopne čerpadlo a dotlačí do bojlera studenú vodu, ktorá zníži jeho teplotu a následne sa trocha prihreje na teplotu vody vhodnú pre prípravu kávy.
Pokiaľ nemá kávovar samostatný bojler resp. prietokový ohrievač na paru, t.j. má len jeden bojler, tak tento sa v režime "para" nahreje na vyššiu teplotu, ako-tak vhodnú pre prípravu pary. To je ale prirodzene vyššia teplota, než tá ktorá je vhodná pre robenie kávy.
Takže keď chceš vzápätí robiť kávu, nedá sa nič robiť, musíš znížiť teplotu vody v bojleri, a to takým spôsobom, že odpustíš cez parnú trysku trocha vody, takže sa zopne čerpadlo a dotlačí do bojlera studenú vodu, ktorá zníži jeho teplotu a následne sa trocha prihreje na teplotu vody vhodnú pre prípravu kávy.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Parní tryska - Silvia
Se omlouvám, jsem si to blbě přečetl.
To se snad píše i v návodě, že je potřeba odpustit potom horkou vodu i se zbytkem páry. Nejlépe přes parní trysku až sepne termostat ohřevu vody.
To se snad píše i v návodě, že je potřeba odpustit potom horkou vodu i se zbytkem páry. Nejlépe přes parní trysku až sepne termostat ohřevu vody.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Parní tryska - Silvia
Ano právě tak jsem to dělal, odpustil jsem vodu aby se ochladil bojler a já mohl připravit espresso. Je ale lepší připravit první espresso a poté jednoduše páru.
Pokud ale nahřeju páru a dám připravit espresso a začne z hlavy jen sičet pára je jasné že vodu na espresso čerpá z bojleru. Od Silvie jsem čekal že bude mít samostatný okruh pro espresso vedený trubicí přes biojler jako u profi strojů. Jsem zklamaný. Pro espresso je to super stroj bohužel není vhodný ani na malé oslavy kde hosté naraáz objednávají espressa, capucino atd.
Pokud ale nahřeju páru a dám připravit espresso a začne z hlavy jen sičet pára je jasné že vodu na espresso čerpá z bojleru. Od Silvie jsem čekal že bude mít samostatný okruh pro espresso vedený trubicí přes biojler jako u profi strojů. Jsem zklamaný. Pro espresso je to super stroj bohužel není vhodný ani na malé oslavy kde hosté naraáz objednávají espressa, capucino atd.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Parní tryska - Silvia
To opravdu není, je to domácí stroj - tam se nepředpokládá potřeba okamžitě udělat co si kdo poručí. Jen je z kvalitních materiálů. Pokud chcete HX stroj, sáhnete do kapsy podstatně hlouběji (a nebo do bazaru). Nicméně stačilo by nejdřív číst a až pak nakupovat, a nebyl byste teď zklamaný...
Re: Parní tryska - Silvia
Viem že nie každému tu ulahodím tým čo teraz napíšem, ale myslím že na také oslavy je dobré mať v zálohe napr. Dolce Gusto s kapsulami kapučíno.Sved píše: bohužel není vhodný ani na malé oslavy kde hosté naraáz objednávají espressa, capucino atd.
Prístroj nie je až tak drahý, je po zapnutí okamžite k dispozícii, za pár sekúnd je nápoj hotový a tí čo pijú kapučína a podobné, budú s veľkou pravdepodobnosťou uspokojení, je to teplé, sladké a na vrchu to má penu.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 381
- Registrován: ned 20. dub 2008 13:29:49
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Vibiemme Domobar Super(HX),Rancillio Silvia /w Auberins PID
- mlýnek: Baratza Forté AP, Rancillio Rocky SD
Re: Parní tryska - Silvia
zavi - ako hovorí klasik "to si zabil brácho"
ale v podstate u bežného okruhu ľudí máš pravdu...
ale v podstate u bežného okruhu ľudí máš pravdu...
Zdenok
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
Vibiemme Domobar Super (HX), Baratza Forté AP, Rancillo Silvia+PID Auberins DeLuxe, Rancillo Rocky
[/size]
- czhawk
- více pokročilý
- Příspěvky: 144
- Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
- bydliště: Ústí nad Labem
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: Parní tryska - Silvia
No nevím, je to asi taky trochu o zručnosti. Třeba 8x capucino udělám tak, že provedu celkem rychle 4x dvě espressa, pak našlehám mléko a za chvilku je hotovo. Pokud mám dobře nahřáté hrnečky a po napresování kávy je zase odstavím na nahřátou plochu nevidím v tom žádný problém. Naopak si myslím, že na Silvii to jde rychle a snadno. Chce to jen cvičit, cvičit, cvičit ...
Nabídnout návštěvě nějakej patok "jednojaká značka", kterej obsahuje třeba kukuřici bych si nikdy nedovolil. Naopak mě velmi potěší, když návštěva zvyklá na "instatnt" je překvapená chutí kávy nebo capucina u nás.
Mimo to lze mléčnou pěnu vyrábět i mimo samotný kávovar, pokud tedy mám problém práci kolem espresse si nějak zorganizovat. Například ručně nebo strojem. Prostě nevidím problém.

Nabídnout návštěvě nějakej patok "jednojaká značka", kterej obsahuje třeba kukuřici bych si nikdy nedovolil. Naopak mě velmi potěší, když návštěva zvyklá na "instatnt" je překvapená chutí kávy nebo capucina u nás.
Mimo to lze mléčnou pěnu vyrábět i mimo samotný kávovar, pokud tedy mám problém práci kolem espresse si nějak zorganizovat. Například ručně nebo strojem. Prostě nevidím problém.

-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Parní tryska - Silvia
Já tu situaci pochopil spíš tak, že si "každou chvíli někdo vzpomene že něco chce", pokud se "nakupí objednávky a vyřídí naráz" tak to samozřejmě jde 

- czhawk
- více pokročilý
- Příspěvky: 144
- Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
- bydliště: Ústí nad Labem
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: Parní tryska - Silvia
Jo souhlasím, situace může nastat v objednávkovém systému různá, ale vždy jde vyřešit, jakmile je stroj nahřátý, jde všechno rychle. Není zde důvod ani prostor trápit návštěvu průmyslovým patokem
.
Můj nátisk s 8x capucino je jen pro představu.


Můj nátisk s 8x capucino je jen pro představu.
