mám specifickou otázku pro ty, kdo mají zkušenosti i s kávou z kapslí (Gusto etc.)..
Které kapsle (výrobce) (+ přístroj) mají nejlepší kávu?
Proč? Sháníme dárek pro tchána. V současné době vlastní starší plastový bazmeg (rozumějte espresovač) a tříštivý mlýnek. Výsledkem je, že kupuje již mletou kávu v plechovce (lavaza ???). Popravdě kávu jsem u něj přestal pít, protože mě z ní bolíval žaludek.. Jsem na to citlivý. Nějakou zkušenost s espressem již mám. Nicméně jsme s ženou zhodnotili, že nemá smysl rodičům pořizovat kvalitní pákovku + mlýnek, protože na to není místo, peníze a čas si hrát s přípravou, kvůli 2-4 kávám týdně.
Mimochodem jsem byl před 14 dny v Itálii a těšil jsem se na pravé presso. Jaké však překvapení bylo, že v hotelu ke snídani a i na coffebreaku na konferenci servírovali kapslové preso. A nebylo vůbec špatné.
Tudíž jsme zhodnotili, že kapslový kávovar by mohl být pro tchána vhodný.. minimální údržba a nároky na přípravu. Na nějaký plnoautomat zase nemáme peníze. Je mi jasné, že kapslové kafe bude pořád stejné, možná nudné, a časem drahé (cena kapslí).
Dnes jsem náhodou v Globusu ochutnal Tassimo (Bosch) - kafe dělá Jacobs (měl jsem pocit, že na předváděčce říkali Tchibo).. Espreso sice mělo 60ml a Ristreto dělají 50ml, ale budiž

Tož tak..
Děkuji za názory a zkušenosti s kapslovými "espressy".