La Pavoni Puccino PCL
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Re: La Pavoni Puccino PCL
Tak isto, by som polemizoval s tým, že turbotryska sa používa tak, že sa ponorí až po dierku ktorou si nasáva mlieko. Myslim, že je to inak, cez dierku si nasáva vzduch, ktorý pomáha vytvárať penu
Re: La Pavoni Puccino PCL
Tak to se omlouvám.
Re: La Pavoni Puccino PCL
Prajem pekny vecer pani a damy.
Nedavno som si zaobstaral kavovar La Pavoni Puccino a mlyncek isomac machino.
Ako sa snazim, tak sa snazim, kava nie je dobra. Momentalne na test pouzivam iba lacnu kavu universal caffe costarica, co je samozrejme tiez problem, ja sa skor snazim docielit to, aby kava bola husta, mala cremu.
Kavovar vzdy necham nahriat aspon 12-15 minut, trusku vody naprazdno odpustim, nameliem si kavu z mlynceka, utlacim, zatiahnem do kavovaru a spustim extrakciu.
Kava vacsinou zacne tiez velmi rychlo, dokonca pretekat aj po bokoch.
Je to tym, ze davam malo kavy ? Uz sa mi podarilo trafit aj hodnotu cca 11 barov, ale kava aj tak bola velmi vodova, vlastne ziadna crema.
Viete mi poradit, co robim zle ? Mlyncek mam nastaveny na stupen 3 (3 najjemnejsie mletie).
Vopred dakujem za odpovede.
Nedavno som si zaobstaral kavovar La Pavoni Puccino a mlyncek isomac machino.
Ako sa snazim, tak sa snazim, kava nie je dobra. Momentalne na test pouzivam iba lacnu kavu universal caffe costarica, co je samozrejme tiez problem, ja sa skor snazim docielit to, aby kava bola husta, mala cremu.
Kavovar vzdy necham nahriat aspon 12-15 minut, trusku vody naprazdno odpustim, nameliem si kavu z mlynceka, utlacim, zatiahnem do kavovaru a spustim extrakciu.
Kava vacsinou zacne tiez velmi rychlo, dokonca pretekat aj po bokoch.
Je to tym, ze davam malo kavy ? Uz sa mi podarilo trafit aj hodnotu cca 11 barov, ale kava aj tak bola velmi vodova, vlastne ziadna crema.
Viete mi poradit, co robim zle ? Mlyncek mam nastaveny na stupen 3 (3 najjemnejsie mletie).
Vopred dakujem za odpovede.


- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: La Pavoni Puccino PCL
Začal by som množstvom kávy. Páka sa musí doťahovať nasilu. Po extrakcii musí byť suchý puk v páke.
Ale s nejakou pochybnou starou kávou cremu bez pretlakových misiek nebudete mať nikdy.
Ale s nejakou pochybnou starou kávou cremu bez pretlakových misiek nebudete mať nikdy.
Re: La Pavoni Puccino PCL
Kava je sice nic moc, bola kupena iba na naucenie sa spravneho espressa. Bola vsak len dnes otvorena, takze aj ked to lacna kava (10e za 250g), tak by snad mala vytiect daka crema a nemala by byt kava vodova, kysla a bez cremy. Dakujem za kazdu radu.

- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: La Pavoni Puccino PCL
10€ za 250 g je lacná káva? 
Nejde o to, koľko stojí, ale kedy bola upražená.
Ako som písal, nájsť správne množstvo, potom mletie. Manometer nie podľa mňa potrebný. A začnite najprv s dvojmiskou, s tou to ide ľahšie.

Nejde o to, koľko stojí, ale kedy bola upražená.
Ako som písal, nájsť správne množstvo, potom mletie. Manometer nie podľa mňa potrebný. A začnite najprv s dvojmiskou, s tou to ide ľahšie.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 450
- Registrován: pát 25. led 2008 2:05:34
- bydliště: Jablunkov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
Nezáleží na ceně a na tom kdy byl sáček otevřen,ale na tom kdy byla káva pražená. Pokud je ta káva starší než měsíc, tak může být i za 100E a stejně Vám poteče kalná voda.
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Re: La Pavoni Puccino PCL
Tak to som nevedel, asi zbehnem do obchodu s poriadnou kavou a vyskusam nieco cerstvejsie. Dakujem. 


- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: La Pavoni Puccino PCL
Trošku mám obavu, aby taký obchod u nás bol... Najlepšie kúpiť priamo z pražiarne.
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
Manometer Ti akurát ukáže, ako je nastavený OPV, nesnaž sa ním riadiť pri príprave kávy. Ide hlavne o pomer 25s/25ml (+/-).Wizik píše:Uz sa mi podarilo trafit aj hodnotu cca 11 barov...
Čo sa týka kávy - už ma s odpoveďou predbehol Redmann.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Re: La Pavoni Puccino PCL
No lenze uz mi kava tiekla aj okolo styroch barov, asi si viete predstavit kolko toho natieklo za par sekund. Proste voda.
Redmann, kde v Bratislave kupujes kavu, teda ak kupujes tu ?
Redmann, kde v Bratislave kupujes kavu, teda ak kupujes tu ?

- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: La Pavoni Puccino PCL
Nikde.
Objednávam výhradne z pražiarní.
Ale núdzovo môžeš kúpiť Barzuz v Caffepointe v Poluse. Ale skús pozrieť najprv, kedy bola pražená, neviem ako čerstvú ju budú mať.

Ale núdzovo môžeš kúpiť Barzuz v Caffepointe v Poluse. Ale skús pozrieť najprv, kedy bola pražená, neviem ako čerstvú ju budú mať.
Re: La Pavoni Puccino PCL
A z tych praziarni, vies dat dake blizsie info ? Kludne so sukromnej spravy, nech neriesime kavu v debate o konkretnom kavovare. 


- martin.b
- více pokročilý
- Příspěvky: 180
- Registrován: pon 18. bře 2013 8:51:58
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
stale ma tato masina mata a laka. aka najvyssia salka sa pod nu zmesti? dlhodobe skusenosti majitelov - kazi sa na nej nieco? ako casto menite tesnenie v sprche?
nechce ju niekto predat?:)
nechce ju niekto predat?:)
- satchieee
- více pokročilý
- Příspěvky: 185
- Registrován: pon 29. říj 2012 12:20:58
- bydliště: SK, Senec
- kávovar: Racilio Silvia
- mlýnek: Rancilio Rocky
Re: La Pavoni Puccino PCL
V Cafepointe uz barzuz nekupis, ked tak uz len zvysky zasob. Odoberaju od nejakeho praziara z Talianska. kupil som tam balicek teraz v sobotu, s tym ze mala byt prazena 7.6. Zdala sa mi ale starsia ako 3 tyzdne. Nedal sa z toho vydolovat krem ani za svet.Redmann píše:Nikde.Objednávam výhradne z pražiarní.
Ale núdzovo môžeš kúpiť Barzuz v Caffepointe v Poluse. Ale skús pozrieť najprv, kedy bola pražená, neviem ako čerstvú ju budú mať.
Nobody dies a virgin... Life fucks us all.
- berna
- začátečník
- Příspěvky: 67
- Registrován: sob 15. čer 2013 23:41:57
- bydliště: Praha Západ
- kávovar: Ecm Technika PID, aeropress, hario vacpot, clever dripper
- mlýnek: Mahlkonig Vario, Hario skerton
Re: La Pavoni Puccino PCL
Tak jsem novým majitelem tohoto krásného stroje.
Jak už jsem psal jinde objednávka z coffeeitalia.de.
Co se týče kávovaru, čekal jsem že přijde s chromovanou mřížkou misky. Nakonec je to PVC. A odpadní miska přišla na přední straně trochu poškrábaná.
Napíšu pár zkušeností, které jsem doposud zjistil.
- Tamper mám Motta 58 flat, bohužel do Single misky je hodně natěsno, když jsem ho chtěl vyndat, tak jsem jej vytáhl i s miskou. Do double misky je taktéž na těsno, ale je to o trochu lepší. Takže Tamper budu pravděpodobně prodávat a pořídím o kousek menší.
- Můžu potvrdit výše napsané, že i prázdná páka u nového kávovaru jde zatahovat dost ztuha.
- Při několika pokusech správného odhadnutí množství namleté kávy/hrubosti mletí/síly potřebné k utlačení se stalo, že nic neteklo a všiml jsem si, že voda teče krátkou hadičkou zpět do zásobníku na vodu.
Domníval jsem se, že u tohoto kávovaru pokud neprojde voda přes páku (díky příliš velkému utlačení nebo kvůli velké jemnosti)tak projde kolem páky..
- Nepodařilo se mi dosáhnout tlaku 12,5baru, stále je to kolem 12ti a pokud semelu jemněji nebo utlačím více, tak už voda přes páku neprojde a teče dozadu.
Jak už jsem psal jinde objednávka z coffeeitalia.de.
Co se týče kávovaru, čekal jsem že přijde s chromovanou mřížkou misky. Nakonec je to PVC. A odpadní miska přišla na přední straně trochu poškrábaná.
Napíšu pár zkušeností, které jsem doposud zjistil.
- Tamper mám Motta 58 flat, bohužel do Single misky je hodně natěsno, když jsem ho chtěl vyndat, tak jsem jej vytáhl i s miskou. Do double misky je taktéž na těsno, ale je to o trochu lepší. Takže Tamper budu pravděpodobně prodávat a pořídím o kousek menší.
- Můžu potvrdit výše napsané, že i prázdná páka u nového kávovaru jde zatahovat dost ztuha.
- Při několika pokusech správného odhadnutí množství namleté kávy/hrubosti mletí/síly potřebné k utlačení se stalo, že nic neteklo a všiml jsem si, že voda teče krátkou hadičkou zpět do zásobníku na vodu.
Domníval jsem se, že u tohoto kávovaru pokud neprojde voda přes páku (díky příliš velkému utlačení nebo kvůli velké jemnosti)tak projde kolem páky..
- Nepodařilo se mi dosáhnout tlaku 12,5baru, stále je to kolem 12ti a pokud semelu jemněji nebo utlačím více, tak už voda přes páku neprojde a teče dozadu.
– Prosil bych jedno preso, ale ne to úplně malý, nějaký větší.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: La Pavoni Puccino PCL
Ak by prechádzala okolo páky, tak je to chyba tesnenia. Práve na to tam je spätný ventil (či je to OPV? v tomto mám zmätok), ktorý pri priveľkom tlaku vráti vodu do nádržky miesto toho, "aby ti vybuchol kávovar"
.
A opravte ma, ak neuvediem presné, správne číslo, ale káva sa má robiť pri +/- 9 barov a nie 12,5 - preto ti vracia vodu späť...
Aj keď ja by som sa zatiaľ kľudne riadil princípom 25/25.

A opravte ma, ak neuvediem presné, správne číslo, ale káva sa má robiť pri +/- 9 barov a nie 12,5 - preto ti vracia vodu späť...
Aj keď ja by som sa zatiaľ kľudne riadil princípom 25/25.
- berna
- začátečník
- Příspěvky: 67
- Registrován: sob 15. čer 2013 23:41:57
- bydliště: Praha Západ
- kávovar: Ecm Technika PID, aeropress, hario vacpot, clever dripper
- mlýnek: Mahlkonig Vario, Hario skerton
Re: La Pavoni Puccino PCL
Ok, tak už v tom mám jasněji.. Vím, že na ten manometr nemá cenu moc koukat, spíš je to jen orientační. Někdo tu psal zkušenosti, že mu teče káva nejlepší při těch 12,5 barech, tak proto jsem toho chtěl dosáhnout. Nicméně už vím, že už se přes hodnotu 12 nedostanu. Zítra budu pokračovat se zkoušením a nafotím i nějaké sexyfotečky.
Ještě jsem zapomněl, zkoušel jsem samozřejmě i trysku, ale pěna se teda vůbec nepodařila.. no chce to cvičit.
No a jelikož mám doma Raspberry Pi, tak mám do budoucna v plánu nějaký upgrade. Už mám objednány relátka a teplotní sondy.
Pár skriptů jsem si napsal v době čekání na kávovar dopředu
))
1) nejdříve se chystám jen zapínat napájení kávovaru přes mobil/web/ z postele.
2) monitoring teploty na displeyi
3) pokud už bude ten monitoring, tak k PIDu je to jen malý krůček. Co jsem tak pochopil, tak má kávovar dobrou teplotní stabilitu, takže záleží na nabytých zkušenostech v budoucnu. Třeba na PID nedojde.
Ještě jsem zapomněl, zkoušel jsem samozřejmě i trysku, ale pěna se teda vůbec nepodařila.. no chce to cvičit.
No a jelikož mám doma Raspberry Pi, tak mám do budoucna v plánu nějaký upgrade. Už mám objednány relátka a teplotní sondy.
Pár skriptů jsem si napsal v době čekání na kávovar dopředu

1) nejdříve se chystám jen zapínat napájení kávovaru přes mobil/web/ z postele.
2) monitoring teploty na displeyi
3) pokud už bude ten monitoring, tak k PIDu je to jen malý krůček. Co jsem tak pochopil, tak má kávovar dobrou teplotní stabilitu, takže záleží na nabytých zkušenostech v budoucnu. Třeba na PID nedojde.
– Prosil bych jedno preso, ale ne to úplně malý, nějaký větší.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
- berna
- začátečník
- Příspěvky: 67
- Registrován: sob 15. čer 2013 23:41:57
- bydliště: Praha Západ
- kávovar: Ecm Technika PID, aeropress, hario vacpot, clever dripper
- mlýnek: Mahlkonig Vario, Hario skerton
Re: La Pavoni Puccino PCL
S tamperem už je to mírně lepší. Dokonce i v single misce s ním jde pootočit.
Dneska jsem nakoupil v Coffeesource a co se týče připravy espressa, tak jsem pokročil, trefil jsem těch 25ml/25s (+/- 2-3s). Jen tu krému to dělá nízkou.
Po celou dobu extrakce vzadu do nádržky stále teče voda. Zajímalo by mě, jestli lze dosáhnout stavu, kdy všechna voda teče přes páku. Nějaký majitel Puccina ať mi dá vědět, jestli to má stejně.
Když jsem zkusil stejný nastavení na kávě Doubleshot Tamdem, tak proteklo pákou jen pár kapek. S touto kávou musím ještě potrénovat.
Obě zmíněné kávy jsou pražené do světlé barvy. Včera jsem dopotřeboval balík tmavější kávy a přišlo mi, že s ní byla výsledná crema lepší.(tmavší a vyšší)
Mikropěnu jsem zkoušel dělat pouze tryskou bez širokého nástavce. Ze včerejších prvních pokusů s velkýma bublinama jsem dnes pokročil do stavu, kdy mám v konvičce (0,35ml) půl napůl mikropěnu s mlékem.
Kávy se mi osvědčilo dávat 8g při stupni mletí č. 3 na mlýnku Nemox Lux nebo 9g při hrubším mletí na stupni č. 4. Cokoli mezi těmito stupni je ok, jakmile je to mimo, tak buď nic neproteče, nebo to proteče rychle.
Dneska jsem nakoupil v Coffeesource a co se týče připravy espressa, tak jsem pokročil, trefil jsem těch 25ml/25s (+/- 2-3s). Jen tu krému to dělá nízkou.
Po celou dobu extrakce vzadu do nádržky stále teče voda. Zajímalo by mě, jestli lze dosáhnout stavu, kdy všechna voda teče přes páku. Nějaký majitel Puccina ať mi dá vědět, jestli to má stejně.
Když jsem zkusil stejný nastavení na kávě Doubleshot Tamdem, tak proteklo pákou jen pár kapek. S touto kávou musím ještě potrénovat.
Obě zmíněné kávy jsou pražené do světlé barvy. Včera jsem dopotřeboval balík tmavější kávy a přišlo mi, že s ní byla výsledná crema lepší.(tmavší a vyšší)
Mikropěnu jsem zkoušel dělat pouze tryskou bez širokého nástavce. Ze včerejších prvních pokusů s velkýma bublinama jsem dnes pokročil do stavu, kdy mám v konvičce (0,35ml) půl napůl mikropěnu s mlékem.
Kávy se mi osvědčilo dávat 8g při stupni mletí č. 3 na mlýnku Nemox Lux nebo 9g při hrubším mletí na stupni č. 4. Cokoli mezi těmito stupni je ok, jakmile je to mimo, tak buď nic neproteče, nebo to proteče rychle.
– Prosil bych jedno preso, ale ne to úplně malý, nějaký větší.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
Coby ne? Akorát toho nateče kýbl...