Plnění a tamping půjde bez mlýnku vychytat těžko

. Plnění nemám změřené na hmotnost, ale na oko, do double misky nandám mletou kávu až nad okraj misky, do single misky zhruba zároveň s okrajem (během toho ji lžičkou udusávám, aby se vůbec vešla). Po utampování (provádím tlakem s viklavými pohyby) pak vyjde (u obou misek) zhruba 2-3 mm pod okraj (viz foto), což je podle mě ideál (při utahování portafiltru je cítit, že káva stlačená, ale jen lehce, PF se utáhne snadno). Bahýnko místo puku bude nejspíš moc jemným mletím a/nebo slabým tampingem, pokud sedí časování 25 ml / 25 s, tak nejspíš obojím dohromady.
Nevím, na jak drahý mlýnek šetříš, ale nějaký kvalitní ruční mlýnek (který používám), je k tomuto stroji dostačující a měl by se sehnat pod 1000,-. Bez mlýnku se opravdu radí těžko - sice mám teď jedno nastavení, které už prakticky neměním, ale musel jsem se k němu prozkoušet.. Nemáš možnost si mlýnek třeba půjčit?
Jinak strojek od Bosche mi stále slouží, i když už je na něm pár let provozu trochu vidět

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.