Kvalitní kamenný obchod v Praze?

Na co při výběru kávovaru dát pozor
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
pavel.pola
mlýnek:

Kvalitní kamenný obchod v Praze?

Příspěvek od pavel.pola »

Ahoj, nevíte někdo o rozumně zásobeném kamenném obchodě v Praze, kde je i šikovný člověk, který tomu rozumí a s kým se dá pobavit o konkrétních modelech, rozdílech, výhodách a nevýhodách, apod.? Kde mají i slušný sortiment, abych si to mohl prohlédnout, popř. vyzkoušet nebo aspoň osahat? Předem díky.
David
silně pokročilý
kávovar: Gaggia Evolution
mlýnek: Gaggia MDF

Re: Kvalitní kamenný obchod v Praze?

Příspěvek od David »

Nee. Většinou kopou za jednu značku, co jsem viděl. Různé dataarty nepočítám. (PP z Paladixu?)
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
rotau
mlýnek:

Příspěvek od rotau »

pavel.pola píše:Ahoj, nevíte někdo o rozumně zásobeném kamenném obchodě v Praze, kde je i šikovný člověk, který tomu rozumí a s kým se dá pobavit o konkrétních modelech, rozdílech, výhodách a nevýhodách, apod.?
Zkuste treba prodejnu Coffee Source ve Francouzske ulici. Nedaji se tam sice vetsinou ty stroje vyzkouset, ale podivat se na ne snad muzete. Akorat pocitejte s tim, ze tam moc nebudou takove ty supermarketove zalezitosti kolem 4 tisic.
pavel.pola
mlýnek:

Díky. Vzhledem k tomu, že zatím směruju do oblastí jako Rancilio Silvia nebo Gaggia Baby Twin, tak mě nějaký supermarket opravdu nezajímá... ;)

David> Ano, z Paladixu... :)

Taky bych rád zašel na nějaký dobrý kurz, zatím jsem našel tyhle:

Kód: Vybrat vše

http://www.prakul.cz/nase-nabidka/kurzy/priprava-dokonale-kavy-krok-za-krokem-
http://www.unicaffe.cz/kurzy/pro-milovniky-kavy/
http://www.skolakavy.cz/web/default/seminare_skoleni_baristu/od-kere-k-espressu
Uvítám případné doporučení nebo naopak negativní referenci.
David
silně pokročilý
kávovar: Gaggia Evolution
mlýnek: Gaggia MDF

Příspěvek od David »

Cofe Source má La Marcozo a mlejny Ascaso. Ale jsou tam fajn lidi a maj dobrý kávy. A nejlevnější presso v praze :) A pěkný hrnečky a další verky.

Imho kurz nepotřebuješ, pokud se tím nechceš živit. Většina věcí se dá načíst na tomhle fóru, jsou tu i linky na naučná videa, info co je espresso (Standard Espresso Italiano) atd. Na Youtube najdeš mraky příkladů. Co se týče kávovarů, tak mezi osvědčené stálice mezi pákovkami v cenové skupině (s mlýnkem) mírně nad 10k Kč patří Caggia Clasic + Caggia MDF a Rancillio Silvia + Rancillio Rocky (ev. Nemox Lux). Za zvážení by asi stál i Lelit, ale máme málo zkušeností. Ev. ti pár věcí můžu ukázat, až budeš mít vlastní stroj, pokud budeš chtít.

A jinak se dost často nakupuje v zahraničních obchodech, bo ceny atd. Links najdeš v příslušné části fóra.
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
spikey
více pokročilý
kávovar: Victoria Arduino Eagle one Prima
mlýnek: Anfim Pratica, Mahlkönig EK 43

Příspěvek od spikey »

A já oponuji že na spoustu věcí si člověk díky kurzu zase přijde, jestliže se nepletu, byl jste to vy Davide, kdo psal jak mu stále nejde napěnit mléko na latte art, ačkoliv to doma poctivě trénujete. Po kurzu člověk rozhodně ví jaká je technika a ti nejšikovnější už dokáží srdce či lepší náznak rozety.
dobré kurzy jsou též zde:

Kód: Vybrat vše

www.kavovyklub.eu
Coffeesource je super nehledě na La Marzocco mají i La Pavoni a to jsou krásné strojky. Pokud Vás oslovil Catler tak navštivte Dům kávy na Letné. Jiná speciálka v Praze nefunguje, ale Datart to vzal s kávou vážně a dokonce zaplatili Zdenku Smrčkovi (Barista roku 2011) aby pro ně natočil instruktážní videa, dostupná na jejich webu.

imho kdyby se lidé naučili psát a vyslovovat espresso svět by byl nádherným místem plným kávových gurmánů.
Baví vás zajímavosti o kávě? Podívejte se na rozhovory, které natáčím s osobnostmi z oblasti výběrové kávy: www.youtube.com/c/JaroslavSl365cupsofcoffeevlog
pavel.pola
mlýnek:

Díky za tipy. Na Catler jsem zatím četl dost rozporuplné reakce. Jedna baristka ho vyloženě doporučuje (viz např. http://www.tyden.cz/rubriky/relax/apeti ... 31814.html), ale tady na fóru moc pozitivních reakcí neposbíral. U toho kávovaru rozhodně potřebuju (teda kromě špičkové extrakce) i kvalitní trysku na šlehání mléka, teď máme Electrolux 6200 (já vím, nesmějte se mi :-))) a ten spíš mléko ohřeje, hutnou pěnu z něj prostě nedostanu ani za boha. Koukal jsem na Baby Twin, ale četl jsem několik negativních reakcí na to, že právě to mléko pak "smrdí", zřejmě díky tomu termobloku. Takže to nejspíš dopadne na klasiku s bojlerem a co jsem tady četl, tak nejlepší reference jsou právě na Rancilio Silvia a nebo právě Gaggia Classic. La Pavoni jsem taky viděl, ale tam se nějak nemůžu pořád zorientovat v té jejich nabídce. Chápete někdo rozdíl v těch jejich zkratkách?
Fox_25
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od Fox_25 »

Moment, Australská společnost jejíž výrobky jsou z Číny, byť s výstupní kontrolou? V obchodě mi jeden nezkušený prodavač prozradil že jsou Catlery sice lepší než delonghi, mají méně reklamací, ale stále jsou na tom hůře než gaggia kterou prodávali. Ta neměla reklamace žádné a tak ji prý přestali prodávat.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF

To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme nový kávovar“