Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Hezký domácí kávovar, aspoň teda na pohled.....nemáte s ním někdo zkušenost? Rozhoduju se, jestli koupit Gaggia Evolution nebo jiný. Ještě nemám zkušenost se žádným, ale to Saeco je zhruba o tisícovku levnější. Otázka ovšem je, jestli se to vyplatí Jediný rozdíl, který jsem našla, je, že Evolution má vyhřívání šálků Díky za rady.
Chtělo by to ještě sehnat originální návod, jsou v něm obrázky.
via_veneto.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
-------------------------------------------------------- kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Vyhrievanie šálok u Evolution a celkovo u väčšiny malých domácich kávovarov zabezpečuje teplo od bojleru, teplota na povrchu prístroja nie je väčšinou vysoká a tiež čas na predohrev prístroja nestačí na to, aby sa šálky predhriali tak, ako je potrebné. Preto sa predohrev robí prepláchnutím šálky horúcou vodou z prístroja.
Teda táto funkcionalita má pre výber kávovaru veľmi malý význam. U Evolution je navyše plocha na predohrev šálok mierne sklonené dozadu, nie je to príliš stabilné miesto ani na ich odkladanie.
Čo sa týka rozdielu medzi Evolution a Via Veneto - rozdiel bude určite v páke, kde u Evolution je páka masívna, vyrobená z pochrómovanej mosadze. Saeco používa u nových kávovarov pretlakovú páku (neviem, či aj u všetkých Via Veneto), ktorej výhody sú rozpoluplné. Pomôže pri zle namletej káve alebo pri zlej dávke, no po nadávkovaní správnym množstvom správne zomletej kávy to ja osobne vidím skôr ako nevýhodu.
Přesně jak píše Hnup, funkce "nahřívání šálků" je zde naprosto nepodstatná, řekl bych dokonce až zbytečná. Zde se jedná, ostatně stejně jako u mašinek třeba i za 20tis., pouze o pasivní vyhřívání, což je vlastně jen jakési využití úniků tepla z boileru a dalších částí. Tímto způsobem v domácích podmínkách, kdy se mašinka zapíná vždy jen krátkodobě, není možné šálky korektně nahřát. Daleko efektivnější je nahřívání pomocí vody, která se beztak musí před extrakcí z mašinky odpustit, jednak pro dosažení správné provozní teploty a také proto, abychom se zbavili "staré" vody v boileru.
Daleko důležitější je fakt, že má tato mašinka přetlaková sítka (vycházím z Hnupova tvrzení), což osobně vidím jako obrovskou nevýhodu.
Nikdo nemá absolutní pravdu, ale každý má právo na vlastní názor.
Měl jsem možnost se s tímto modelem setkat naživo a jeho provedení je dost bídné.Zastaralý design,plasty,viklající se tlačítka jak na ruském rádiu z 60.let minulého století.Docela hrůza.Když jsem pak viděl naživo automat Saeco Odea,tak jsem nechápal,že se jedná o výrobek stejného výrobce.Je to asi takový rozdíl jak provedení palubovky u Škody 100 a Škody Superb...
Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :) Roaster: UPK
Já su asi, jak se tak dívám vyjímka. U nás se kávovar zapíná ráno a vypíná až pozdě večer. Takže pokud na kávovaru vyhřívaný odkládací prostor na hrníčky byl, tak se vždycky využíval. Přímo ta nerezová plocha na Gaggia-Classic má 48st. Hrníček který na ní leží je evidentně teplý. Když beru hrníček ležící vedle kávovaru, je evidentně studený. Takže ano, pokud si kávovar zapnu na jedno udělání kávy, nemůžu očekávat, že budu mít hrníček nahřátý.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
-------------------------------------------------------- kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
No ---- hrůza. Co byste taky chtěly za ty prachy. Za rok co ho mám se mi z něj nepodařilo vyloudit nic co by připomínalo espresso . Max.tak překapávané kafe. Nejvyšší hodnota tohoto kavovaru je podle mě uložena v "kafemlejnku"