Catler CG 8010
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Catler CG 8010
Našel jsem tento mlýnek, který má dost možností nastavení a noname to také není. Mele do páky, má kónický mlýnek atd. nemůžete k němu někdo něco napsat. Neznáte ho?
Díky.
Díky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Imrich dne úte 29. lis 2011 16:41:38, celkem upraveno 1 x.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 450
- Registrován: pát 25. led 2008 2:05:34
- bydliště: Jablunkov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Catler CG 8010
A k tomuto ohodnocení jste dospěl jak?Imrich píše: a noname to také není.

Coffee Machine: Isomac TEA, Tecnosystem Magic , Other Scrap - Cafetiere Pezzetti, Clever Dripper, French Press, Aeropress
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
Grinder: Anfim Best , Anfim KS, Wega Max 6.4/Compak K6, Hario Mini Mill, Temp :)
Roaster: UPK
- vilose
- více pokročilý
- Příspěvky: 425
- Registrován: stř 23. lis 2011 18:40:39
- bydliště:
- kávovar: Bezzera Unica, LaPavoni Europiccola, Faema Family
- mlýnek: Mazzer Super Jolly, Fiorenzato T80
Re: Catler CG 8010
No veď má aspoň tri mená. U nás sa predáva ako Catler CG8010, v Nemecku ako Gastroback 42639, V Amerike, Austrálii ako Breville BCG800XL. Poctivá čínska práca.
pozrite si video:
U tohoto dostaneš za tie peniaze veľa funkcií. Osobne sa bojím že aj na najmenšom stupni bude pre prípravu espressa káva hrubo namletá. Počúvni si zvuk motora pri zaťažení. Ja by som preferoval stroj, kde je možnosť odstránením dorazu posunúť kamene k sebe až na dotyk a potom mierne naspäť. Tu bude treba vymýšľať podložky na podloženie spodného kameňa. Ale to je iba môj názor bez praktického vyskúšania.
pozrite si video:
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=JlPU-97ik18
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Catler CG 8010
odstranění dorazu nulové polohy je dost nešťastné řešení. U slušných (slušně konstruovaných) mlýnků se nulová poloha kamenů nastavuje přestavením dorazu. Doraz pro nulovou polohu (aby se kameny nedostaly k sobě) by měl vždy v mlýnku zůstat.vilose píše: ......Ja by som preferoval stroj, kde je možnosť odstránením dorazu.....
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Catler CG 8010
Uvedený mlyn je totožný s tým čo je integrovaný v modeli 8012, mal som možnosť kávovar vlastniť, síce iba veľmi
krátko, ale naozaj mal som problém nájsť optimálnu polohu mletia....skôr než by som to skúšal dlhšie,prípadne
menil kávu som sa stroja radšej vzdal....
krátko, ale naozaj mal som problém nájsť optimálnu polohu mletia....skôr než by som to skúšal dlhšie,prípadne
menil kávu som sa stroja radšej vzdal....
Re: Catler CG 8010
Zdravím všechny. Ok, chlapi, dali jste mi hned co proto
. Žil jsem v milné iluzi až později jsem se dočetl i o prsovačí, že to je poctivá čínská práce. Jsem rád, že vím, na čem jsem. Pořeším jiný. Ještě že to fórum funguje.

Re: Catler CG 8010
Pořídil jsem si ho ke Gaggia classic a zatím je naprosto v pohodě. Mele hezky (ani ho nemám na nejjemnější stupeň), když jsem ho dal na nejjemnější, tak i při mírném tampování espresso prostě neteklo. Spouštění, držáky páky, vše je hezky provedené a velice praktické.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 480
- Registrován: čtv 15. dub 2010 14:07:02
- bydliště: Brno
- kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
- mlýnek: Eureka Libra
Re: Catler CG 8010
ano, zpočátku je OK, ale držák kamenů má v plastu, ten časem povolí a kameny se budou muset více utáhnout. Pak už stupeň č.1 nebude stačit. Pak se to řeší tak, že se použije podložka a pak melete třeba na čísle 5. Postupem času se zase dostanete na 1 a další podložku.
Já jsem původně o něm taky uvažoval, ale nechci pořád řešit nějaké problémy s podložkama, zda ano či ne, jaké, ..., tak jsem se rozhodl pro ten, co má osazení v kovu. Nechci říct, že je bez chyb, ale aspoň se něco eliminovalo.
Ale jinak držím palce, ať jste spokojen a mele dobře. Když chutná káva, to je to nejlepší!
Já jsem původně o něm taky uvažoval, ale nechci pořád řešit nějaké problémy s podložkama, zda ano či ne, jaké, ..., tak jsem se rozhodl pro ten, co má osazení v kovu. Nechci říct, že je bez chyb, ale aspoň se něco eliminovalo.
Ale jinak držím palce, ať jste spokojen a mele dobře. Když chutná káva, to je to nejlepší!
Re: Catler CG 8010
Mlýnek je naprosto v pohodě. Denně v práci meleme cca 15 dávek již třetí rok k všeobecné spokojenosti.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 480
- Registrován: čtv 15. dub 2010 14:07:02
- bydliště: Brno
- kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
- mlýnek: Eureka Libra
Re: Catler CG 8010
tak to je perfektní! A jaké máte misky? Přetlakové nebo nepřetlakové?
Re: Catler CG 8010
Zdravím,
mám mlýnek CG 8010 (alias CATLER, Breville, Gastroback apod.) krátce. Co se týká komfortu mletí pro běžné uživatele naprostá spokojenost, žádná elektrizující kává vše sedí je funkční a promyšlené lehce obslužné a intuitivní. domácí baristy však zajímá především hrubost mletí jeho nastavení a zachování konzistence mletí po pokud možno dlouhou dobu
. Jsem absolutní amatér a nedouk, takže mohu pouze porovnávat. Nejjemnější hrubost mletí pro espresso je takové jak je uvedeno v jednom video příspěvku výše (na youtube), a je srovnatelné s namletou kávou v profi mlýnku z nejmenovaného obchodu (po přání namletí kávy na espresso
). Nicméně vyšší jemnosti mlýnek v základu schopen není (jemnosti blížící se prachu).
Nicméně po shlédnutí výše uvedeného videa se na youtube dostalo jeho pokračování po drobném upgrade mlýnku a to vybavením distančních podložek umístěných na hřídeli pod mlecím kamenem. Po této proceduře http://www.youtube.com/watch?annotation ... piBChRggPM došlo samozřejmě k výraznému zlepšení jemnosti (viz video).
Otázkou je však kde se k těmto distančním podložkám dostat (nejzašší řešení je samozřejmě sám si sám). V americe tyto podložky distribuuje sám výrobce (prodejce) zdarma zákazníkům na vyžádání, tedy zřejmě oficiální postup, protože od určité série je tento přístroj už standartně upgradován. U nás si ani netroufám odhadovat co by na to naše zastoupení odpovědělo (stráta záruky a podobně).
Nicméně mlýnek mele a závěrem je, že někomu to stačí a jinému ne, každý má svou představu o dobré kávě, hrubosti mletí způsobu přípravy a pod.
Nenapadá Vás kde bych se mohl dopátrat těch distančních podložek (než zavolám na servisní středisko
)
Díky
Update: Tak jsem se dovolal do pražského servisního střediska a tam mi bylo sděleno technikem, že obdobnou distanční podložku nemají a tento způsob úpravy neřeší, byť o této možnosti ví. Sám však potřebnou podložku nesehnal.
mám mlýnek CG 8010 (alias CATLER, Breville, Gastroback apod.) krátce. Co se týká komfortu mletí pro běžné uživatele naprostá spokojenost, žádná elektrizující kává vše sedí je funkční a promyšlené lehce obslužné a intuitivní. domácí baristy však zajímá především hrubost mletí jeho nastavení a zachování konzistence mletí po pokud možno dlouhou dobu


Nicméně po shlédnutí výše uvedeného videa se na youtube dostalo jeho pokračování po drobném upgrade mlýnku a to vybavením distančních podložek umístěných na hřídeli pod mlecím kamenem. Po této proceduře http://www.youtube.com/watch?annotation ... piBChRggPM došlo samozřejmě k výraznému zlepšení jemnosti (viz video).
Otázkou je však kde se k těmto distančním podložkám dostat (nejzašší řešení je samozřejmě sám si sám). V americe tyto podložky distribuuje sám výrobce (prodejce) zdarma zákazníkům na vyžádání, tedy zřejmě oficiální postup, protože od určité série je tento přístroj už standartně upgradován. U nás si ani netroufám odhadovat co by na to naše zastoupení odpovědělo (stráta záruky a podobně).
Nicméně mlýnek mele a závěrem je, že někomu to stačí a jinému ne, každý má svou představu o dobré kávě, hrubosti mletí způsobu přípravy a pod.
Nenapadá Vás kde bych se mohl dopátrat těch distančních podložek (než zavolám na servisní středisko

Díky
Update: Tak jsem se dovolal do pražského servisního střediska a tam mi bylo sděleno technikem, že obdobnou distanční podložku nemají a tento způsob úpravy neřeší, byť o této možnosti ví. Sám však potřebnou podložku nesehnal.
Re: Catler CG 8010
Update 2: V brněnském servisu byl technik sdílnější opět potvrdil, že podložkování se u nás něřeší a že když jsem chtěl jemnější mletí, tak jsem si měl koupit jiný přístroj. Nicméně připustil, že určitým způsobem lze natočením (nepochopil jsem to) kamene docílit určitého zlepšení.
Tedy myslím, že tímto je možné kapitolu obslužně sice perfektního ale co do mletí ne zcela perfektního strojku uzavřít :-D
Tedy myslím, že tímto je možné kapitolu obslužně sice perfektního ale co do mletí ne zcela perfektního strojku uzavřít :-D
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Catler CG 8010
To se nám tu najednou vyrojilo nových nicků, co ten verk chválí. Zvlášť věta: "vše sedí je funkční a promyšlené lehce obslužné a intuitivní. domácí baristy však zajímá především hrubost mletí jeho nastavení a zachování konzistence mletí po pokud možno dlouhou dobu" mi zní jako z propagační příručky. Helejte, jděte s tím guerilla marketingem do kšá, ju?
(koupili si mlejn za 5k a museli do něj ládovat distanční podložky, lol, lol, lol. Hlavně že má digitální ukazovátko a tři prdele tlačítek)
(Díky nástavcům můžete pohodlně ovládat mlýnek bez držení filtrů a do praktické dózy s unikátním uzávěrem si můžete namlít kávu do zásoby.
(koupili si mlejn za 5k a museli do něj ládovat distanční podložky, lol, lol, lol. Hlavně že má digitální ukazovátko a tři prdele tlačítek)
(Díky nástavcům můžete pohodlně ovládat mlýnek bez držení filtrů a do praktické dózy s unikátním uzávěrem si můžete namlít kávu do zásoby.

-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 546
- Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
- bydliště: Zlínský kraj
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Catler CG 8010
Jo, taky mě to pobavilo, to znamená že ten mlýn neumí mlet na turka? V tom případě budu doufat že si jej kamarád nekoupil, řekl jsem mu že asi nebude špatný.
Snad je základem aby mlýn za tyto peníze uměl mlet na kafe od turka po french press ne?Nicméně mlýnek mele a závěrem je, že někomu to stačí a jinému ne, každý má svou představu o dobré kávě, hrubosti mletí způsobu přípravy a pod.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Re: Catler CG 8010
A mě zase pobavila pánové Vaše neschopnost reagovat na příspěvek jako celek, jen si vyzobáváte co se Vám hodí do mlýnku 
Samozřejmě, že mlýnek mele v celém rozsahu od french press po espresso, pouze jsem poukazoval na to, že mletí pro nejemnější hrubost (blížící se prachu) není s tímto mlýnkem bez uvedeného vypodložkování možná. Že se mi mlýnek po uživatelské stránce líbí, co je na tom. Mele do páky a nedělá bordel. Drobné detaily dělají produkt uživatelsky příjemnějším.
"Hlavně že má digitální ukazovátko a tři prdele tlačítek" - směšné, zkuste si s tím mlýnkem někde semlýt kávu než budete plácat hlouposti
"...do praktické dózy s unikátním uzávěrem si můžete namlít kávu do zásoby" - hovoříte asi o svém mlýnku, že
Jinak děkuji za příspěvky.

Samozřejmě, že mlýnek mele v celém rozsahu od french press po espresso, pouze jsem poukazoval na to, že mletí pro nejemnější hrubost (blížící se prachu) není s tímto mlýnkem bez uvedeného vypodložkování možná. Že se mi mlýnek po uživatelské stránce líbí, co je na tom. Mele do páky a nedělá bordel. Drobné detaily dělají produkt uživatelsky příjemnějším.
"Hlavně že má digitální ukazovátko a tři prdele tlačítek" - směšné, zkuste si s tím mlýnkem někde semlýt kávu než budete plácat hlouposti
"...do praktické dózy s unikátním uzávěrem si můžete namlít kávu do zásoby" - hovoříte asi o svém mlýnku, že

Jinak děkuji za příspěvky.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Catler CG 8010
Je to - celkem pochopitelně - z PR pindů k vašemu mlýnku.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 546
- Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
- bydliště: Zlínský kraj
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Catler CG 8010
Takže na pomalu tekoucí až "kapané" ristreto taky neumí namlet?Samozřejmě, že mlýnek mele v celém rozsahu od french press po espresso
Bavíme se přeci o mlýnku, nediskutujeme o něčem kde je třeba znát celý kontext aby dávala jedna věta smysl.
Nezlobte se na mě, ale první část Vašeho příspěvku je skutečně jako z prospektu. Já osobně bych si asi nepochvaloval mlýnek kterému se časem mění nulová poloha díky špatnému uložení mlecích kamenů.
Hlouposti? Mě přijde že je to trefné, k čemu potřebujete na mlýnku tyto vymoženosti? Nebylo by lepší místo displeje a tří prdelí tlačítek lepší uložení kamenů? V této cenové hladině mlýnek musí přece jen konkurovat profi mlýnům z druhé ruky, samozřejmě za předpokladu že uživatel akceptuje velikost. I vzhledově je valná většina profi mlýnů hezčí, ale hlavně nemají digi vifikundace které jsou znamením že přístroj obsahuje kurvítko a je také celkem jasné že v domácím provozu jsou téměř nesmrtelné."Hlavně že má digitální ukazovátko a tři prdele tlačítek" - směšné, zkuste si s tím mlýnkem někde semlýt kávu než budete plácat hlouposti
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Re: Catler CG 8010
Nu přiznávám, že jsem se nechal trochu unést ve vyjádření svého subjektivního názoru, ale předpokládal jsem, že proto bylo toto vlákno založeno. Aby se tu presentovaly zkušenosti s daným zařízením.
"Takže na pomalu tekoucí až "kapané" ristreto taky neumí namlet?" - bohužel nemám s tím zkušenost, jakým způsobem se ristreto připravuje (zda se jedná o stejnou přípravu jako při espressu - stejná hrubost mletí, ale s rozdílem naopak rychlejšího průtoku při menším objemu výsledného extraktu či jak píšete naopak "tekoucí až kapané" - se zřejmě jemnějším mletím než na espresso). Přiznám se, že jsem si žádné takové v kavárně nikdy ani neobjednal.
Možnost podložkování jsem zmiňoval pouze v případě kdy je mlýnek schopen namlet nejjemnější až prachovou hrubost. To v současné době neumí, ale pro espresso je (zase dle mého neodborného názoru) hrubost mletí dostatečná. Zda se v budoucnu mlecí kameny "vyčvachtají" z plastového uložení je věc druhá. Při mém mletí max. jedné až dvou porcí espressa denně se toho v brzké době neobávám.
Samozřejmě, že jsem si nejdříve pročetl net i toto fórum o různých druzích mlýnků a postupně při nasávání informací a zhodnocení kladů a záporů přesouval od Greaf CM 80, ASCASO I-STEEL až po mého favorita Rancilio Rocky ND. Nicméně každý mlýnek byť zdá se bytelný, má své neduhy (viz i některé příspěvky na foru). Na CG8010 jsem tu četl pouze doměnky a dohady nic konkrétního, žádné přímé negativní zkušenosti. Jelikož se zatím nepovažuji za opravdového "cofeegeeka", rozhodl jsem se pro cg8010 s jinde uváděným ve směs pozitivním ohlasem běžných spotřebitelů jako jsem já
. Také prodloužená 3-letá záruka poskytovaná zastoupením v ČR není k zahození.
"...vifikundace" - je jenom nutné zlo, které když funguje nevadí.
Takže mě prosím nekamenujte
. Mlýnek mám jen pár dní, ale už se postupně propracovávám od Tchibo zrn přez Illy (už jen rozdím v mleté kávě při nastavené stejné hrubosti je výrazně v neprospěch Tchiba, Illy bylo semleté na omak daleko jemněji) a káva z PC na testování je již na cestě.
Pokud tedy nevyštvete (berte to s nadhledem) jiné uživatele tohoto mlýnku, rád uvítám jejich zkušenosti a názor byť i negativního až destruktivního rázu samozřejmě bez PR narážek
.
"Takže na pomalu tekoucí až "kapané" ristreto taky neumí namlet?" - bohužel nemám s tím zkušenost, jakým způsobem se ristreto připravuje (zda se jedná o stejnou přípravu jako při espressu - stejná hrubost mletí, ale s rozdílem naopak rychlejšího průtoku při menším objemu výsledného extraktu či jak píšete naopak "tekoucí až kapané" - se zřejmě jemnějším mletím než na espresso). Přiznám se, že jsem si žádné takové v kavárně nikdy ani neobjednal.
Možnost podložkování jsem zmiňoval pouze v případě kdy je mlýnek schopen namlet nejjemnější až prachovou hrubost. To v současné době neumí, ale pro espresso je (zase dle mého neodborného názoru) hrubost mletí dostatečná. Zda se v budoucnu mlecí kameny "vyčvachtají" z plastového uložení je věc druhá. Při mém mletí max. jedné až dvou porcí espressa denně se toho v brzké době neobávám.
Samozřejmě, že jsem si nejdříve pročetl net i toto fórum o různých druzích mlýnků a postupně při nasávání informací a zhodnocení kladů a záporů přesouval od Greaf CM 80, ASCASO I-STEEL až po mého favorita Rancilio Rocky ND. Nicméně každý mlýnek byť zdá se bytelný, má své neduhy (viz i některé příspěvky na foru). Na CG8010 jsem tu četl pouze doměnky a dohady nic konkrétního, žádné přímé negativní zkušenosti. Jelikož se zatím nepovažuji za opravdového "cofeegeeka", rozhodl jsem se pro cg8010 s jinde uváděným ve směs pozitivním ohlasem běžných spotřebitelů jako jsem já

"...vifikundace" - je jenom nutné zlo, které když funguje nevadí.
Takže mě prosím nekamenujte

Pokud tedy nevyštvete (berte to s nadhledem) jiné uživatele tohoto mlýnku, rád uvítám jejich zkušenosti a názor byť i negativního až destruktivního rázu samozřejmě bez PR narážek

- kuck
- více pokročilý
- Příspěvky: 154
- Registrován: ned 02. pro 2012 15:29:27
- bydliště: Brno
- kávovar: Astoria CKE, G. Classic+PID, Mypressi Twist
- mlýnek: Mazzer SJ, Macap MXT
Re: Catler CG 8010
Tohle je mazec
Vás asi opravdu platí dobře.

-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 546
- Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
- bydliště: Zlínský kraj
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Catler CG 8010
Já to s nadhledem beru, ale zrovna David patří mezi zkušenější uživatele i když dovede být občas nevrlý. To co napsal nebyla hloupost ale trefná připomínka. Bohužel, pokud v dnešní době obsahuje něco co nemusí digitální udělátka tak to není ok. Zrovna zde elektronika není nutné zlo, spíš je to vhodné pro výrobce a to že Vám poskytli tříletou záruku na tom nic nemění. Je celkem ironie že mlýnek je digi, ale na turka potřebuje podložky a má mlecí kameny uložené v plastu.
Pokud na mlýnku bude vzadu přepínač který úplně vyřadí elektroniku tak ok, ale věřte tomu že tam výrobce dal na vhodné místo poddimenzovaný(nekvalitní) kondenzátor který zajistí že životnost přístroje překročí záruční dobu o několik měsíců nebo let. Děje se to u LCD, PC, prakticky veškeré elektroniky.
Nikdo nikoho nekamenuje, ale Vaše příspěvky jsou jako z letáku plného veselých lidí.
Mimochodem na coffeesnobs jsou v tématu o bcg800xl napsané vhodné rozměry podložek, pro železářství by neměl být výrazný problém je sehnat.
Pokud na mlýnku bude vzadu přepínač který úplně vyřadí elektroniku tak ok, ale věřte tomu že tam výrobce dal na vhodné místo poddimenzovaný(nekvalitní) kondenzátor který zajistí že životnost přístroje překročí záruční dobu o několik měsíců nebo let. Děje se to u LCD, PC, prakticky veškeré elektroniky.
Nikdo nikoho nekamenuje, ale Vaše příspěvky jsou jako z letáku plného veselých lidí.
Mimochodem na coffeesnobs jsou v tématu o bcg800xl napsané vhodné rozměry podložek, pro železářství by neměl být výrazný problém je sehnat.
V čem je tohle nevýhoda? Neberte to jako urážku, jsem jen prostě zvědavý i když obě tyto kávy považuji za hnůj, bývají slušně přepražené.už jen rozdím v mleté kávě při nastavené stejné hrubosti je výrazně v neprospěch Tchiba, Illy bylo semleté na omak daleko jemněji
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)