tak se připojujeme mezi vlastníky 1329. Objednali jsme na základě tohoto fóra. V podstatě jsme chtěli nějaký levný, ozkoušený pressovač pro začátek. Nejdřív chcem zkusit co to umí a vůbec, jestli nám kafčo zachutná (přeci jen ty vodnatá česká kafata, to je o něčem jiném). Mašina nám přišla minulý týden a já ,celá nedočkavá, ji samozřejmě hned musela ozkoušet (v chaosu se 3 dětmi
 ) Kafe a jednoporcovou misku (samozřejmě od PRIMACafé) jsem již měla koupené. "Nějak" jsem kafe pomlela, "nějak" napěchovala, utáhla, spustila a ... celá páka mi vylítla a její obsah pokryl půl kuchyně  :D  No a to už jsem si říkala, že to bude rozhodně sranda a spousta zážitků při dělání kafča. Dobře to tedy dopadlo, ničemu ani nikomu se nic nestalo, tak jsem radši počkala na manžela a večer jsme to zkoušeli znovu. No tekla nám samozřejmě vodnatá směska. Pěna se nám do teď vede max. 2 mm. Zatím si tedy děláme Latté nebo Capuccino. Pěnu tenhle stroj umí udělat moc pěknou.
 ) Kafe a jednoporcovou misku (samozřejmě od PRIMACafé) jsem již měla koupené. "Nějak" jsem kafe pomlela, "nějak" napěchovala, utáhla, spustila a ... celá páka mi vylítla a její obsah pokryl půl kuchyně  :D  No a to už jsem si říkala, že to bude rozhodně sranda a spousta zážitků při dělání kafča. Dobře to tedy dopadlo, ničemu ani nikomu se nic nestalo, tak jsem radši počkala na manžela a večer jsme to zkoušeli znovu. No tekla nám samozřejmě vodnatá směska. Pěna se nám do teď vede max. 2 mm. Zatím si tedy děláme Latté nebo Capuccino. Pěnu tenhle stroj umí udělat moc pěknou. Takže hrubost mletí jsme zmenšovali a nic, tak jsme poupravili strojek, pořád nic. Prosím tedy o radu, z mlýnku se má káva sypat, nebo může být až v hrudkách. Vůbec totiž netuším, jak moc na jemno jí máme namletou, abychom to zase nepřehnali
 .
 .zatím se mějte
Martina

Uprostřed mletí, aniž bych slyšela nějaký podezřelý zvuk,začal mlet naprázdno, přestaly se točit kameny. Manžel ho zkusil částečně rozebrat, ale na nic nepřišel. Bohužel jsem ho kupovala v zahraničí a teď řeším, jestli ho mám poslat do internetového obchodu zpět poštou, odvézt ho tam osobně (cca 300 km jedna cesta) nebo ho zkusit nechat opravit s servisu v ČR a opravu zaplatit. Teď záleží,kolik co tomu je a kolik to může stát. Zatím jsem si pořídila ruční mlýnek Triumph III. a melu každé ráno  ručně.
  Uprostřed mletí, aniž bych slyšela nějaký podezřelý zvuk,začal mlet naprázdno, přestaly se točit kameny. Manžel ho zkusil částečně rozebrat, ale na nic nepřišel. Bohužel jsem ho kupovala v zahraničí a teď řeším, jestli ho mám poslat do internetového obchodu zpět poštou, odvézt ho tam osobně (cca 300 km jedna cesta) nebo ho zkusit nechat opravit s servisu v ČR a opravu zaplatit. Teď záleží,kolik co tomu je a kolik to může stát. Zatím jsem si pořídila ruční mlýnek Triumph III. a melu každé ráno  ručně.