Ale to jistě přijde. Je to kumšt, a to mě na tom baví

Ze sprchy by měla jít hned po spuštění čerpadla jen teplá voda. Plynule bez páry.Baldion píše:Když odpouštím vodu, tak jde hned od začátku voda a ne pára. Ale z počátku se z vody víc paří (vypadá to, jakoby šla jen pára), později se z ní kouří méně.
Ještě se mi nepovedlo vysledovat, jaký má vliv teplota vody na kyselost nápoje. Tady na fóru je několik rozdílných názorů.
Ian neviem ako na Gaggii, u mna sa nahrieva, ked kontrolka svieti. Ak je to u Vas naopak, tak samozrejme treba si moj prispevok pootocit.ian píše:"Ak spustite extrakciu hned po zhasnuti," ... spíše po rozsvícení, ne? Nebo alespoň měl jsem za to, že kávovar nahřívá, když je kontrolka zhasnutá.
S tímto každopádně laboruju neustále. Většinou na to jdu ale tak, že po celkovém nahřátí přístroje odpustím vodu, dokud nepřestane z hlavy odcházet pára, pak počkám až se kávovar znovu nahřeje, znovu trochu odpustím (max 1-2 sec.), hned nasadím páku a jedu.
Baldion kupte si hlavne vela kavy jedneho druhu, lebo ked si kupite 100g balenia 5 druhov kav, ktore sa pri mleti chovaju inak, zamota Vam to hlavu uz uplne. Ak nemate davkovac, kavu si pred plnenim misky vazte, aby ste davali vzdy konstantnu davku a mente iba mletie (utlacajte tiez stabilne 15-20kg). Toto by malo Vase laborovanie o dost urychlit. Ak sa dostanete na 25/25, hrajte sa s teplotou vody, aby ste eliminovali kyslost.Baldion píše:dape: dnes jsem ani nemohl dospat, jak jsem se těšil na další testování.
Za chvíli vyrážím do Brna a budu se stavovat v Hraspu pro jednovýpusť a sítko sprchy. Jen budu muset objednat z PC nějaké větší balení kávy. Při to laborování hrozně rychle mizí
Takže úkol dne zní: 25/25
Mám z Hraspa misku označenou jako jednoporcová Gaggia.Effe píše:to Baldion: Ta Hraspácká miska je která ?
Takže díky tomuhle odkazu, kafe z PC, téhle misky, jsem natampoval tech cca 8g. I po extrakci puk vypadal jako bláto na obrázku což taky úplně nevadí podle toho co jsem se celkove dočetl na tomhle fóru. Extrakce 25s mi vyprodukovala 30ml což je fajn. Jenom se to nedá pít :-D Myslím, že je to kyselé, ta pachuť se drží ještě dlouho po ochutnávceBaldion píše:Teď mám z PC tuhle viewtopic.php?f=111&t=2070
a ta je malinko nižší.
Já jsem měl kafe kyselejší, když jsem hodně tampoval. Teď melu víc najemno a tamperem jen lehounce zamáčknu. Když víc přitlačím, tak kyselost vystoupí. Taky jsem se s tím dost trápil. Dneska se mi už celkem dařilo.Angelo Vestieri píše:Jenom se to nedá pít :-D Myslím, že je to kyselé, ta pachuť se drží ještě dlouho po ochutnávce![]()
Když 10x za sebou zvážím totéž, bude to sedět buď přesně na setinu gramu a nebo tma bud eodchylka max. 1 setiny. Vidím to pokaždé, když dávám malý kelímek na váhu a nuluji ji. Asi půl roku mi stále kazuje 1,53g. Takže si myslím, že měří zcela kozistentně.Effe píše:Dape:Otázka je jak přesně ta váha za 190 Kč váží,klidně bude ukazovat +/- gram i když na displeji vidíš setiny.Mám podobnou a nevěřím ji absolutně vůbec.Na druhé straně každé měřidlo bude mít nějaké procento nepřesnosti.
Taky jsem blbnul s váhou ,ale dlouhodobě je to myslím k ničemu.Akorát si uděláš představu kolik se ti vleze do misky,když shot trefíš podle svých představ.A to se může rozcházet se skutečností právě díky nepřesnosti váhy.