Z Krupsu (XP4000, ale ono to bude dost stejný nejspíš...) se dají dostat ne úplně kvalitní, ale konzistentní výsledky. Pokud se to nedaří, je něco špatně - káva, mletí, plnění, tampování, prostě ruce, a nebo tomu kávovaru bylo něco víc než jen "v háji mikrospínač - oprava za 60 Kč", kterej si (o něčem) "zpravil"

. Naopak dosáhnout konzistentních výsledků na Krupsovi je jednodušší než na opravdovém kávovaru - pokud je v pořádku, čistej a odvápněnej (protože jestli je k něčemu dobrá přetlaková miska, tak právě k tomu, aby tolik nezáleželo na rukou). Akorát takovej provoz moc dlouho nevydrží.
Ale (aspoň XP4000) má jedno takový specifikum, a tím je hlava na PODy - pohled zespodu prozradí, že je sprcha "zapadlá" nahoru (vypadá asi takto: \_/------\_/ ) namísto klasické ( \________/ ) a skoro vůbec nezapadne do misky. Takže pokud má být miska úplně naplněna, je nutný do misky namačkat kafe a nahoře "uplácat" takovej kopeček, aby kafe bylo až po sprchu a "zapadlo do ní". Pak se s tím dá udělat 25/25, jde to pokaždý, akorát chuť je prostě podivná (no, prostě jako z přetlakový misky, ale s kvalitní kávou to celkem i jde pít).
Takže jestli se nedaří dosáhnout konzistentní kvality kávy s Krupsem, a přitom je ten kávovar v pořádku, tak bych se nikam nehnal, protože s lepším kávovarem to lepší nebude. Takže koupit kvalitní kafe, naučit se dělat to "pokaždý stejně" a tak, že teče co má. Do tý doby je na lepší kávovar spousta času. Potom bude lepší kávovar posunem k lepšímu. Ale sám o sobě tvý problémy nevyřeší, jak to tady čtu. A k tomu mlýnku - o něm těžko soudit, nikdy jsem ho neviděl, ale kdyby byl použitelnej, je divný že o něm není zmínka tady ani na home-barista.com mi takhle v rychlosti nepřišlo že by na něj zrovna pěli ódy... I tam může bejt ten čokl, kterýho je potřeba vodkopat
