Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Zdravím
Jsem tu nový, ale máme stejný koníček, takže tu budu brzy jako doma .
Zrovna vybírám nový espresso kávovar a celkem mě zaujal tenhle typ. Jak je to v dnešní době? Má cenu tohle koupit, nebo spíš jít do osvědčené Gaggia Classic?
Díky za odpověď, Michal :-
Rozhodně Classic a slušnej mlýnek, o tomto kávovaru (a "bratrovi" 1329, kterej je prakticky stejnej) je tu napsáno víc než dost. Gaggia je držák, s tímhle budou problémy, a to velice brzy (a to říkám jako majitel 1329-ky)
Pripájam sa, tiež majiteľ 1329 Kto chce vedieť viac, na fóre som zanechal pomerne rozsiahly príspevok o 1329.
Classic má výhodu v tom, že pokiaľ sa domáci barista vypracuje a chce niečo lepšie, vždy sa dá predať s nejakou rozumnou stratou. Tie lacné plasťáky nie (ak by niekto neveril že prečo, môžem za skutočne symbolickú protihodnotu venovať svoj 1329 na hranie)
Moja zbierka:Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamoespressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
Moja zbierka:Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamoespressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
No., směšná cena ano,a le někdy se stane, že se prodávají kvalitní věci za hubičku
Půjdu tedy do gaggie, nebo je lepší volba? Rozpočet je cca 10 000,- jen kávovar, bez mlýnku. Ona ta Gaggia vyjde pomalu na stejnou cenu, s vymenou trysky na mleko, nakupem nepretlakovych misek a lehcim tuningem (PID je potom uz jina cena ne? ) .
EDIT: Nebo vzít tu Silviu V3 co je v inzerci i s mlýnkem?
Silvia bude určite rozumné riešenie. Ak chcete občas robiť aj mliečne veci, zaobíde sa aj bez tuningu
A je tam opravdu takovy rozdil, oproti gaggii?
Kdyz uz budu kupovat kavovar, dam radsi vic penez, nez koupit horsi a postupne vylepsovat, abych v dusledku dal treba i vic
Silvia má myslím väčší bojler. Silvia má parnú trysku ako veľké kávovary. Silvia je robustnejšia a kovovejšia. Ja osobne som nemal ani jeden z nich, takže detaily asi zodpovedajú iní.