DE LONGHI ECZ 351

Na co při výběru kávovaru dát pozor
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
TheViper
mlýnek:

DE LONGHI ECZ 351

Příspěvek od TheViper »

Zdravím zdejší kávomily :-)

Co říkáte na tento kávovar s cenou 3500,-?
Je mi jasné, že s ohledem na cenu atd jej nedoporučíte, spíše by mně ale zajímalo, zda lze z páky dostat pryč napěňovací blbosti, případně dát jiné sítko bez napěňovačů. Pokud ano, potom mi do začátku vůbec nepříjde špatný, snad se nespletu.
Jen jsem nikde nebyl schopný najít nějaké fotky nebo návod na odstranění napěňovače.
Prý je to docela nový model, a musím říct, že při porovnání se starším ECO310 je páka úplně jiné "kafe" :-) u 310 vypadá jako plastová hračka, zatímco tady je z velké části kovová, bytelná, a vypadá kvalitně, stejně tak odkapávací mřížka, která by neměla tak vibrovat, je mnohem těžší a masivnější.
Takže za rady díky!
TheViper
mlýnek:

Re: DE LONGHI ECZ 351

Příspěvek od TheViper »

No zkrátka nehodlám dát nyní za kávovou mašinku více než 5000, ale i toho bych se rád vyhnul a vybral kolem 4000. Ať něco případně zbude na mlýnek. Jediné co jsem začal zvažoval po pročtení zdejších témat bylo Gaggia Evolution a Gaggia New Espresso Color. Jenomže ani tyhle dva tady nikdo moc nechválí, takže se asi nedá vycházet z toho, že vše od Gaggia je kvalitní.
Takže jsem dospěl k tomu, že když nějakým způsobem půjde změnit sítko ne nepřetlakové, tak jsem spokojen. Např. De'Longi EC 155 tady docela chválí a dle videí lze připravit krásná espresso a je to strojek za pár korun.
Takže tuhle mašinku (ECZ 351) tady zatím nikdo nemá?
TheViper
mlýnek:

Příspěvek od TheViper »

Ještě mám jeden dotaz, když tam napěňovací přetlakové sítko zůstane, bude pěna na jekékoliv kávě. Ale když si představím situaci, kdy káva bude čerstvě upražená např. zde z PrimaCafe, bude čerstvě pomletá a dodržím všechny další podmínky pro kvalitní espresso se správnou cremou, tak bude potom přetlakové sítko v něčem vadit? Zničí kvalitu té pěny? Nebo když je vše v pořádku, tak jako by tam nebylo a nic nezkazí? Takže jak se všude píše, zakryje kdy je příprava kvalitně a dokonalá a kdy nikoliv - ale je-li kvalitní ani nic nepokazí?
dape
více pokročilý
kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
mlýnek: Eureka Libra

Příspěvek od dape »

již jsem to jinde psal. Přetlakové sítko kompletně zničí chutě. Káva chutná jalově bez přívlastků. Je to stejné jako zvětralá láhev vína. Pokud máme dobré kafe a mlýnek, není co řešit. Chuťově je to zcela jinde.
TheViper
mlýnek:

Příspěvek od TheViper »

Jasně, díky za odpověď. Tak zpátky k dotazu na někoho kdo zná tenhle typ, případně ho má doma, lze vypreparovat přetlakový mechanizmus ze sítka, respektive z páky?
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme nový kávovar“