Troška teorie:
Firma Carimali výráběli kávovary na šasi kávovaru Alfa asi 3 modely, dostal jsem staré plány v pdf přímo z Carimali

1. Alfa Eco - malý bojler, spirála zalitá v bojleru, vibrační čerpadlo, nádržka na vodu
2. Alba - obdoba Alfa Eco, přesunutá ovládací elektronika
3. Alfa (určená do provozu ) - měděný bojler 2,2l, vyměnitelná spirála, rotační čerpadlo, umístěné svisle, nutné připojení na vodu nebo barel, topná spirála 1300W
Ke mě se dostala verze 3, což je fajn z důvodu potencionální výměny topného tělesa apod.
Popis:
Kávovar je rok výroby 1997, takže už je skoro plnoletý

Rotační čerpadlo je mrtvé, takže nové Fluid o tech, ani kdyby fungovalo, tak stejně je lepší to vyměnit.
Stopy vápníku jsou minimální, jen je většinou ucpaný průtokoměr, který drži vodu, po vyčištění se povedlo kávovar rozchodit relativně v pohodě.
Původní izolace bojleru je Armaflex, který je na odpis, nový Armaflex se dá koupit za dobré peníze, jen jsem zjistil, že
desky Armarflexu mají odolnost jen do 80C, takže jsem sehnal Kaiflex EPDM 10mm, který je do 150C, takže pohoda.
Kdyby chtěl někdo izolovat Silvii, je možné odprodat, budu toho mít celé balení.
Šasi je kovové, až na horní část, která je plastová, co půjde, půjde do louhu nebo pískovat, uvidíme, pak snad pozink a práškové lakování. Horní plasty jsou dost jeté, snad se s tím nějak poperu.
Fotka je samozřejmě před repasí, určitě půjde do původní černé, ale při změně barvy třeba na nějakou bílou nebo hezkou modrou, či žlutou by taky nemusel vypadat zle s těmi černými plasty.

Jakmile bude šasi po laku, tak sem přidám fotky kompletace.
Jinak bude poté na prodej, pokud by si chtěl někdo hrát sám, je možné prodat i před repasí.