Catler CG 8010
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 252
- Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Catler CG 8010
Stou vzduchovou kapslou co odolá 15-20kg to se nějak přehnalo ne
- elwoodblues
- více pokročilý
- Příspěvky: 433
- Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
- bydliště: Brno
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Mazzer Jolly
Re: Catler CG 8010
Tu druhou větu nechápu. Znamená to, že jsme blbci? No, profík se pozná -žádný kila, Ňůtny!
Tak sorry a ponížená omluva.
P.S. bohužel pro koho?
Tak sorry a ponížená omluva.
P.S. bohužel pro koho?
Každý svého kafe strůjcem
-
- Příspěvky: 34
- Registrován: úte 30. dub 2013 12:51:52
- bydliště: Vysočina
- kávovar: Catler, Nespresso
- mlýnek: Catler
Re: Catler CG 8010
To kolu: Zlatý slova, konečně někdo, kdo nedělá z přípravy kávy náboženství!
To tomas.vlk: Nic nerozebírejte, zvlášť pokud jste v záruce! V návodu je jasně napsán doporučený stupeň mletí jak s přetlakovýma, tak s jednoduchýma miskama. V tom rozsahu se držte a zkuste to vybalancovat se silou tampování a stejnou kávou v zásobníku. Dostat se se na 25/25 nebo 30/30 lze, ale chce to trpělivost. Záleží nejen na tom železe, ale i na fyzikálních vlastnostech kávy, což dopředu těžko odhadnout (druh, pražení, stáří). Když to jde s mým Catlerem, Vám to půjde taky. A nenechte se odradit všeználky....
To tomas.vlk: Nic nerozebírejte, zvlášť pokud jste v záruce! V návodu je jasně napsán doporučený stupeň mletí jak s přetlakovýma, tak s jednoduchýma miskama. V tom rozsahu se držte a zkuste to vybalancovat se silou tampování a stejnou kávou v zásobníku. Dostat se se na 25/25 nebo 30/30 lze, ale chce to trpělivost. Záleží nejen na tom železe, ale i na fyzikálních vlastnostech kávy, což dopředu těžko odhadnout (druh, pražení, stáří). Když to jde s mým Catlerem, Vám to půjde taky. A nenechte se odradit všeználky....
- elwoodblues
- více pokročilý
- Příspěvky: 433
- Registrován: sob 08. kvě 2010 19:57:19
- bydliště: Brno
- kávovar: Rancilio Silvia
- mlýnek: Mazzer Jolly
Re: Catler CG 8010
kolu: OK, tomuhle rozumím. Jen se snažím, aby někdo, kdo s tím začíná, nezískal pocit, že je to složitější, než to je. Když tu čtu "chtěl bych se časem dopracovat k espressu 25/25 s pěknou cremou", tak to nechápu. Jak - dopracovat? To si ho nechce udělat rovnou? Mám-li slušné vybavení a základní znalost, tak to přece je i pro úplného začátečníka otázka chvíle experimentování. Zlepšovat a ladit se dá všechno a je to zajímavé, docela dlouho se dá poznávat a objevovat nové věci a určitě nejsem na konci té cesty (pokud vůbec někdo kdy byl), ale udělat slušné espresso není věda. Nepotřebuju k tomu Stockfletha (popravdě vůbec nevím, kdo to je a nestojí mi to za googlování), se šmrdláním podle Weisse jsem skončil dávno a hrudky neřeším. Potvrzeno pitvami puků po extrakci (v době, kdy mi nestačilo, že je káva prostě dobrá) i bottomless pákou teď. Celým tím blábolem chci říct, že espresso, když je káva správně pomletá a kvalitní, snese docela dost ostatních chyb.
To tampování poloviční silou zkusím. Zatím žiju v přesvědčení, že síla tampování je to poslední, co má na výsledek vliv.
To tampování poloviční silou zkusím. Zatím žiju v přesvědčení, že síla tampování je to poslední, co má na výsledek vliv.
Každý svého kafe strůjcem
-
- Příspěvky: 34
- Registrován: úte 30. dub 2013 12:51:52
- bydliště: Vysočina
- kávovar: Catler, Nespresso
- mlýnek: Catler
Re: Catler CG 8010
Kolu, jaké máte zkušenosti se změnou druhu kávy (pokud v práci nepoužíváte jen jeden)? Měníte dávkování, jemnost mletí nebo tampování? Případně v jakém pořadí důležitosti? Udělal jsem zkušenost, že i stejný druh kávy z jedné pražírny se pokaždé chová trochu jinak...
- Sam
- začátečník
- Příspěvky: 79
- Registrován: sob 02. črc 2011 22:30:46
- bydliště: Vamberk
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Catler CG 8010
Kolu: tohle je ten alternativní pohled na tampovaní když se opravdu spěchá
Video je zajímavé až tak od 1 min. Nějaké nijance v mletí a tampovaní zřejmě a tak neodrazí výsledek 
https://www.youtube.com/watch?v=4c2bp3bLDCs


https://www.youtube.com/watch?v=4c2bp3bLDCs
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 237
- Registrován: pon 27. srp 2012 12:11:21
- bydliště: Benešovsko
- kávovar: Nuova Simonelli Oscar, Gaggia Baby Twin,Gaggia New Baby Twin
- mlýnek: Lan San Marco, Gaggia, Ascasco
Re: Catler CG 8010
To je koncert...
- Sam
- začátečník
- Příspěvky: 79
- Registrován: sob 02. črc 2011 22:30:46
- bydliště: Vamberk
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Catler CG 8010
Kolu: no je to zajímavý, včera jsem zkoušel rozdíl mezi VST 15g a Rancilio 14g (40-100-102 je to ta nová, technologie řezání děr jakoby z oka vypadla VST) a nemůžu říct, že by moje pusa poznala rozdíl, spíš chtěla a působilo na ní placebo z VST.
Každopádně co se týká zarovnání při tampování, tak jeden kávový guru doporučuje konvexní tampery, že prý kávu lépe rovnoměrně rozprostře do plochy a to tak, že na kopec posadí tamper (netlačí, jen vlastní váha) a obtáčí rukojetí dokola - v podstatě opisuje kružnici kolem páky - tamper je nakloněn a točí se s ním po té kružnici, né v ose - tím má být dosaženo, díky tvaru tamperu a tímto pohybem, rovnoměrné rozprostření. já toto dělám plochým tamperem. Pravda, schválně ještě zkusím to co popisuješ na slepým testu, ale nechce se mi tomu moc věřit, jestli ještě nezáleží i na dalších okolnostech kolem přípravy.
Každopádně co se týká zarovnání při tampování, tak jeden kávový guru doporučuje konvexní tampery, že prý kávu lépe rovnoměrně rozprostře do plochy a to tak, že na kopec posadí tamper (netlačí, jen vlastní váha) a obtáčí rukojetí dokola - v podstatě opisuje kružnici kolem páky - tamper je nakloněn a točí se s ním po té kružnici, né v ose - tím má být dosaženo, díky tvaru tamperu a tímto pohybem, rovnoměrné rozprostření. já toto dělám plochým tamperem. Pravda, schválně ještě zkusím to co popisuješ na slepým testu, ale nechce se mi tomu moc věřit, jestli ještě nezáleží i na dalších okolnostech kolem přípravy.
- traktorista
- nováček
- Příspěvky: 51
- Registrován: úte 06. lis 2012 16:31:38
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Catler CG 8010
je to sice OT k tomuto vlaknu, ale ja som tym, ze kavu v pake pred tampovanim rovnomernejsie rozmiestnim dosiahol mensie davkovanie a ovela lepsiu opakovatelnost vysledku.
- Ferinos
- Příspěvky: 6
- Registrován: ned 28. říj 2012 23:07:51
- bydliště: Mladá Boleslav
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Catler CG 8010
Po skoro 2 rokoch dennodenného používania tohoto mlýnku som pristúpil k úprave. používal som ho asi takto :O) https://www.youtube.com/watch?v=4WpyP1vsPTw
Vývoj u mňa nastal nedávno a vlastním už rocket cellini classic.
Faktom je že mlynček nestačil na nový Rocket svojimi možnosťami už od výroby
(maximálna jemnosť -fine). Stále to ku koncu tieklo rýchlo. Vyriešil som to jednou podložkou, vnútorný priemer 10mm, hrúbka 2mm ktorú som musel zbrúsiť na 1,2mm. Bežne sa používa na vypodloženie pántov dverí. Mlynček nejaví žiadne stopy mojho zásahu, povolil som len jednu skrutku , žiadne rozoberanie prístroja. Potom som kalibroval/laboroval asi polhodinku kým sa dostavil uspokojiví výsledok. Nezabúdať na pravidelné čistenie (zásobník kávy dávam do myčky :O)
Zásah do mlynčeka odporúčam.
Teraz som spokojný a káva tečie príkladne tých 20-35 sekúnd.
Vývoj u mňa nastal nedávno a vlastním už rocket cellini classic.
Faktom je že mlynček nestačil na nový Rocket svojimi možnosťami už od výroby
(maximálna jemnosť -fine). Stále to ku koncu tieklo rýchlo. Vyriešil som to jednou podložkou, vnútorný priemer 10mm, hrúbka 2mm ktorú som musel zbrúsiť na 1,2mm. Bežne sa používa na vypodloženie pántov dverí. Mlynček nejaví žiadne stopy mojho zásahu, povolil som len jednu skrutku , žiadne rozoberanie prístroja. Potom som kalibroval/laboroval asi polhodinku kým sa dostavil uspokojiví výsledok. Nezabúdať na pravidelné čistenie (zásobník kávy dávam do myčky :O)
Zásah do mlynčeka odporúčam.
Teraz som spokojný a káva tečie príkladne tých 20-35 sekúnd.
- bagoun
- Příspěvky: 7
- Registrován: pát 15. kvě 2015 6:22:25
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia baby twin
- mlýnek: Porlex mini
Re: Catler CG 8010
Ahoj, někdo zkušenosti s nástupcem
Má prý možnost daleko jemnějšího nastavení (60st.) + se dá ještě nějak nastavit nějaké mezistupně přímo u kamenů a nějaké další vychytávky. Na espresso by tedy měl být již asi OK, co se nastavitelnosti jemnosti mletí týče. Nicméně trochu pořád bojuju s těmi kónickými kameny...je to opravdu rozdíl oproti klasickým plochým?
Kód: Vybrat vše
CG 8030? http://www.catler.cz/automaticky-mlynek-na-kavu/cg-8030
- Petr2020
- nováček
- Příspěvky: 54
- Registrován: sob 18. led 2020 13:03:49
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia (2015), Nanopresso, Pipamoka, Bialetti
- mlýnek: Rancilio Rocky Doserless, Timemore Chestnut C3 PRO
Re: Catler CG 8010
to je masakr toto vlákno...A těch obhájců čínského šuntu...Chybí zde blicí smajlík a čínská vlajka...
- Petr2020
- nováček
- Příspěvky: 54
- Registrován: sob 18. led 2020 13:03:49
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia (2015), Nanopresso, Pipamoka, Bialetti
- mlýnek: Rancilio Rocky Doserless, Timemore Chestnut C3 PRO
Re: Catler CG 8010
tomas.vlk: mlynek Catler 8010 alias Breville, Gastrobak...etc. stale funguje a jak jsi s nim spokojen...??? Nevime...podezrele ticho....
Vlk si zrejme nabehl...
Vlk si zrejme nabehl...
- bagoun
- Příspěvky: 7
- Registrován: pát 15. kvě 2015 6:22:25
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia baby twin
- mlýnek: Porlex mini
Re: Catler CG 8010
Stále ho mám a stále jsem spokojen
Mám tedy verzi 8030, teď už se to jmenuje zase jinak myslím…