Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Do mlieka sa zapracováva čokoláda bežne, ale používa sa na ten účel vo forme prášku. Kakao, resp. Granko by nemal byť problém... najprv rozmiešať v malom objeme mlieka a potom našlahať. U tej čokolády čo sme kedysi mali bolo treba ísť s teplotou podstatne vyššie ako u mlieka, takmer k varu, a nehrať sa na mikropenu :-D
Moja zbierka:Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamoespressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
Já jsem teda zatím granko dělal tak, že jsem si bokem rozmíchal v troše mlíka hodně granka, pak normálně udělal mikropěnu z čistého mlíka a nalil to tam. Bylo to fajn a neměl jsem strach z "okakaování" kávovaru
kuck píše:Já jsem teda zatím granko dělal tak, že jsem si bokem rozmíchal v troše mlíka hodně granka, pak normálně udělal mikropěnu z čistého mlíka a nalil to tam.
Já kakao manželce dělám také z napěněného mléka do rozpuštěného malého množství kakaa s latte artem a má to úspěch.
Dělal jsem i čokoládu z prášku dle návodu. Ale i z přidanými kousky hořké čokolády do mléka, ale to se rozpouští přeci jen hůř a chce to delší čas prohřívat až vařit.
Co ale pravidelně děláme je puding, do trochu menšího množství studeného mléka než je v návodu na přípravu přidám cukr (také méně a třtinový) a celý sáček pudinku. Šlehám až do varu, během varu ještě minutu nebo i víc hodně aktivně míchám lžící, aby se škrob hezky prohřál a více ztuhl. Když nemícháte, začne pudink hrozně prskat a nedokončíte to. Každopádně pak trysku odmočím a snadno umeju. Zatím žádný problém.
Do studeného mlieka asi 1 -1,5 dcl. som dal pol kávovej lyžičky cukru a pol lyžičky tohto kakaa. Následne som do toho pustil paru. Na vrchu bolo asi 3cm mikropeny.
Fantastická chuť Ďakujem
Nikdy už nekúpime granko a tie šmejdy kakaa z obchoďákov