Nový kávovar - automat nebo páka do 20tis.
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- danst
- silně pokročilý
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: Nový kávovar - automat nebo páka do 20tis.
jako vždycky, všechno má svoje pro a proti..
Jak vidíte porovnání Rancilio Silvia vs. LELIT PL 41 LEM?
- danst
- silně pokročilý
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Je to dost podobné, bojler má Lelit o 50ml menší, to už není tak podstatné, zase o chlup silnější topení.
Silvie je dražší. Lelit má manometr. U těchto pidibojlerů je stejně vhodné investovat do PIDu.
A Lelit má verzi TEM s PIDem a přesto je levnější než Silvie.
Silvie je dražší. Lelit má manometr. U těchto pidibojlerů je stejně vhodné investovat do PIDu.
A Lelit má verzi TEM s PIDem a přesto je levnější než Silvie.
Chtěl bych si hrát s napěněným mlékem. Nebude rozdíl v menším bojleru znát?
A co spolehlivost, servis a dostupnost dílu? Na tom asi bude Silvia lépe, ne?
A co spolehlivost, servis a dostupnost dílu? Na tom asi bude Silvia lépe, ne?
- morseee1
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Silvia je stálica na trhu už mnoho rokov. Ohladom Silvie su plne fóra, youtube a podobne... lelit je na tom z tohto pohladu slabsie. Ked som sa zaoberal touto otazkou, volakde som vygooglil fotky s porovnaniamy tychto dvoch kavovarov vedla seba. Oba vsak boli solidne spracovane.. Rozdiely drobne, myslim ze lelit ma paku 57 a silvia 58 .. velkost boilera a tak. Inac maju obe nerezove telo a vnutornosti skoro rovnake
a co je to "hrať s miekom"? ak toho budes robit vacsie objemy - 0,5l mlieka alebo dve za sebou, tam uz to moze byt citit ..
a co je to "hrať s miekom"? ak toho budes robit vacsie objemy - 0,5l mlieka alebo dve za sebou, tam uz to moze byt citit ..
Tím jsem myslel pokus o Latte Art, ale bál jsem se to napsat, protože to ze začátku nepůjdemorseee1 píše:a co je to "hrať s miekom"?

- morseee1
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
v pohode.. ak budes riesit pre jedneho latte .. tak by si nemal vidiet rozdiel..
Dobrý den,
snažila jsem se pečlivě pročíst všechny rady. Osobně kávu nepiju, nedělá mi dobře. Manžel ji pije a chtěla bych mu koupit k svátku, narozeninám + Vánocům... a to na dalších x let dopředu
kávovar. Pochopila jsem, že doporučení je pákový. Mlýnek samostatně.
S rozpočtem bych to viděla max. na 15 tis. Kč za kávovar + mlýnek (uvažovala jsem to Catlerovi za 15 tis., ale pochopila jsem, že za stejné peníze můžu mít víc muziky s jinými značkami).
Tedy když chci něco, co VYDRŽÍ a bude to umět i dobře napěnit mléko (to je jediný, co bych z toho mohla využít já), doporučení by stále bylo: to, co je na této stránce - tj. Gaggia (Classic nebo New Baby), resp. Rancilio?
U toho Classic/New baby vidím rozdíl v té trysce na napěňování - jedna je plastová (myslím u Classic) a druhá je kovová (myslím, že to bylo u New baby). Není to problém?
Napěňování mléka bych potřebovala, protože manžel pije presso, capuccino, mamka latté (nejsou to žádní velcí labužníci).
Rozdíl mezi Rancilio vs. Gaggia je nějaký poznatelný?
Jde o to, abych za pár let nekupovalo další stroje za dalších 15 tis.
Očekávám, že se bude dělat cca 3 (max. 5) káv denně + cca 2 napěňování mléka.
Moc děkuji předem za rady.
Martina
snažila jsem se pečlivě pročíst všechny rady. Osobně kávu nepiju, nedělá mi dobře. Manžel ji pije a chtěla bych mu koupit k svátku, narozeninám + Vánocům... a to na dalších x let dopředu

S rozpočtem bych to viděla max. na 15 tis. Kč za kávovar + mlýnek (uvažovala jsem to Catlerovi za 15 tis., ale pochopila jsem, že za stejné peníze můžu mít víc muziky s jinými značkami).
Tedy když chci něco, co VYDRŽÍ a bude to umět i dobře napěnit mléko (to je jediný, co bych z toho mohla využít já), doporučení by stále bylo: to, co je na této stránce - tj. Gaggia (Classic nebo New Baby), resp. Rancilio?
U toho Classic/New baby vidím rozdíl v té trysce na napěňování - jedna je plastová (myslím u Classic) a druhá je kovová (myslím, že to bylo u New baby). Není to problém?
Napěňování mléka bych potřebovala, protože manžel pije presso, capuccino, mamka latté (nejsou to žádní velcí labužníci).
Rozdíl mezi Rancilio vs. Gaggia je nějaký poznatelný?
Jde o to, abych za pár let nekupovalo další stroje za dalších 15 tis.
Očekávám, že se bude dělat cca 3 (max. 5) káv denně + cca 2 napěňování mléka.
Moc děkuji předem za rady.
Martina
-
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Dobrá rada je rada nad zlato. Já osobně bych dal manželovi peníze a nastudovat zdejší stránky. Třeba přijde nato že stroj na kávu +mlýnek nemusí být zrovna nový a koupí něco použitého . Například od zdejšího člena hunt01 opravář a prodejce starších kávovarů
Děkuji. Dívala jsem se na jeho webovky a nic tam aktuálně nemá.
- hunt01
- více pokročilý
- kávovar: Carimali Uno, Brasilia Portofino, Astoria Compact
- mlýnek: Anfim Cody, Anfim Scody II
Dobrý den
S aktuálními kávovary je malinko problém s doklady, proto je web prázdný, ale kávovary jsou, momentálně mám spoustu Carimali Alfa, viz. inzerce, dále La Spaziale a občas se povede něco dalšího splašit, za mě doporučuji raději Silviu, je mi prostě sympatičtější.
Kdyby jste chtěla probrat možnosti, klidně zavolejte.
S aktuálními kávovary je malinko problém s doklady, proto je web prázdný, ale kávovary jsou, momentálně mám spoustu Carimali Alfa, viz. inzerce, dále La Spaziale a občas se povede něco dalšího splašit, za mě doporučuji raději Silviu, je mi prostě sympatičtější.

Kdyby jste chtěla probrat možnosti, klidně zavolejte.
Servis a prodej profesionálních kávovarů.
www.baristaservis.cz a nové www.kafenapisku.cz
www.baristaservis.cz a nové www.kafenapisku.cz
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 10726 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Dabass