CATLER ES 8012
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Re: ES 8012
Kolegové odhlasovali, že tento kávovar chtějí do práce, tak jsem zvědavý jak moc se osvědčí. Nicméně můžete očekávat zajímavou referenci v následujících 14 dnech + následný pohled zpět někdy v budoucnu. Očekávaná spotřeba je cca 40-50 káv denně, takže by to mohl být i zajímavý zatěžkávací test v následujícím půl roce.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: ES 8012
Tak 40 až 50 káv denně?!
Nechci malovat na zeď, ale to vidím na poměrně rychlou smrt toho kávovaru.
Pokud těch 14 dnů dožije.

Nechci malovat na zeď, ale to vidím na poměrně rychlou smrt toho kávovaru.
Pokud těch 14 dnů dožije.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: ES 8012
Popravdě to vidím stejně a pokud umře už v prvních 14 dnech, tím líp. Osobně jsem se pokusil odradit kolegy, ať si raděj připlatíme a vemem lepší automat, nebo minimálně ať vememe oddělený mlýnek a kávovar. Počítám, že mlýnek bude jeden velký průser u tohoto kávovaru - alespoň to vyplývá s dosavadního výzkumu.
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: ES 8012
Ja som zvedavý, komu sa v práci bude chcieť robit 40-50 káv denne s mletím a pákovkou. Podľa mňa po pár dňoch si ľudia začnú zalievať Neska 12v1, lebo sa im s tým nebude chcieť naťahovať.
Ale rád sa nechám prekvapiť.
Ale rád sa nechám prekvapiť.

- janek
- Příspěvky: 44
- Registrován: ned 06. led 2013 19:31:53
- bydliště: Slaný
- kávovar: Rocket Mozzafito Cronometro
- mlýnek: Mahlkonig x54
Re: ES 8012
Kluci, rukama mi prošlo fakt hodně druhů káv, takže mám co porovnávat, záleží opravdu na tom, co tam sypete. Nedávno jsem si nechal přivézt z Belgie "superkávu" a i když jsem dal mlýnek na nejjemnější, pákou to proteklo jako kohoutkem z vodovodu a skoro se to nedalo pít. Stačí jen kupovat kvalitní kávu - viz moje posledni video- a velmi si pochutnáte.
Ten opovrhovaný stroj není zas tak špatný, jak z něj mnozí bez zkušenosti dělají, ale naučil jsem se s ním dělat fakt dobrý kafe, takže já ani návštěvy si nestěžujou. Naopak!
Jasně že ho časem vyměním třeba za Bezzeru(?) ale zatím dělám s tím co mám a každý si u nás na kávě pochutná.
S těma 40 kávama bych byl taky opatrnej
P.S. ..... s Mercedesem umí jezdit každej trouba, ale ..........
Ten opovrhovaný stroj není zas tak špatný, jak z něj mnozí bez zkušenosti dělají, ale naučil jsem se s ním dělat fakt dobrý kafe, takže já ani návštěvy si nestěžujou. Naopak!
Jasně že ho časem vyměním třeba za Bezzeru(?) ale zatím dělám s tím co mám a každý si u nás na kávě pochutná.
S těma 40 kávama bych byl taky opatrnej
P.S. ..... s Mercedesem umí jezdit každej trouba, ale ..........
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: ES 8012
Ale tady nikdo nezpochybňuje, že by ten stroj neuměl udělat espresso. Tady se jen mluví o tom, že za ty peníze který stojí by jeden čekal poněkud víc, než například nestandardní misky, silikonový těsnění hlavy a plastovej vnitřek...
S Mercedesem umí jezdit každej trouba, stejně jako s Fabií, ale je to o tom svezení. Kdybych si měl vybrat, jestli si za nějaký peníze koupim toho Mercedesa, nebo si za velmi podobný peníze koupim Fabii s kastlí z Mercedesa, já radši beru toho Mercedesa... A s Catlerem je to stejný, je to levnej čínskej kávovar, srovnatelnej s produkcí sehnatelnou v Datartu za několik málo tisícovek, akorát v pěkným obalu a za nehorázný peníze.
On i ten levnej kávovar umí udělat slušný kafe, jak už tu nejeden člověk ukázal. Já kupříkladu vymáčknul velmi slušnej výsledek i ze svýho starýho Krupse, a nebejt toho, že sem ho kdysi od našich dostal, bo jim stál v koutě a dělalo se na něm jedno kafe za rok, Bůh ví, jestli bych vůbec někdy začal pít něco jinýho než "turka nebo Nesko". Ale je to stejný jak s tim Mercedesem a s Fabií. Pokud budu s tou Fabií jezdit jako s Mercedesem, můžu bejt na sebe hrdej že to dokážu, ale tak či tak tam nebude ten komfort, budu s tím mít plný ruce práce a nebude trvat dlouho než se mi ta Fabie rozsype pod zadkem...
S Mercedesem umí jezdit každej trouba, stejně jako s Fabií, ale je to o tom svezení. Kdybych si měl vybrat, jestli si za nějaký peníze koupim toho Mercedesa, nebo si za velmi podobný peníze koupim Fabii s kastlí z Mercedesa, já radši beru toho Mercedesa... A s Catlerem je to stejný, je to levnej čínskej kávovar, srovnatelnej s produkcí sehnatelnou v Datartu za několik málo tisícovek, akorát v pěkným obalu a za nehorázný peníze.
On i ten levnej kávovar umí udělat slušný kafe, jak už tu nejeden člověk ukázal. Já kupříkladu vymáčknul velmi slušnej výsledek i ze svýho starýho Krupse, a nebejt toho, že sem ho kdysi od našich dostal, bo jim stál v koutě a dělalo se na něm jedno kafe za rok, Bůh ví, jestli bych vůbec někdy začal pít něco jinýho než "turka nebo Nesko". Ale je to stejný jak s tim Mercedesem a s Fabií. Pokud budu s tou Fabií jezdit jako s Mercedesem, můžu bejt na sebe hrdej že to dokážu, ale tak či tak tam nebude ten komfort, budu s tím mít plný ruce práce a nebude trvat dlouho než se mi ta Fabie rozsype pod zadkem...
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 278
- Registrován: čtv 28. úno 2008 10:04:39
- bydliště: Praha, ČR
- kávovar:
- mlýnek:
Re:CATLER ES 8012
Kávovar je v pohodě. Mlýnek bohužel nedokáže namlít cokoliv tvrdšího a světleji praženého. Takže já za sebe našim zákazníkům nedoporučuji.
- pan_dan
- Příspěvky: 26
- Registrován: ned 21. zář 2014 18:30:16
- bydliště: Praha
- kávovar: rocket appartamento, moccamaster, hario v60, aeropress, moka
- mlýnek: Niche zero
Re: CATLER ES 8012
Zdravim. Tento kavovar jsem obdrzel darem, prosim tedy nekamenovat. Co se kvality tyce, rozhodne nejde ruku v ruce s cenovkou. Ma nekolik vychytavek, ale jakmile do kavy clovek pronikne, tak zjisti, ze je to fakt spis jenom hezke na oko, ale funkcemi trochu pozadu.
Co mne na kavovaru stve nejvic je asi teplota vody a vubec stabilita. Zkousel jsem merit teplotu bezprostredne po vystupu, cca po 8 varkach.. a at delam, co delam, voda neni teplejsi nez 75C. Coz se rovna kyselemu pressu, at delate co chcete. tryska na mleko je super, navic slaba, takze pro nekoho kdo se chce naucit texturovat idealni. Zacne vas stvat az tehdy, kdy to umite a potrebujete delat x latte/cappuccin pro navstevy. Takze asi tak..
Co mne na kavovaru stve nejvic je asi teplota vody a vubec stabilita. Zkousel jsem merit teplotu bezprostredne po vystupu, cca po 8 varkach.. a at delam, co delam, voda neni teplejsi nez 75C. Coz se rovna kyselemu pressu, at delate co chcete. tryska na mleko je super, navic slaba, takze pro nekoho kdo se chce naucit texturovat idealni. Zacne vas stvat az tehdy, kdy to umite a potrebujete delat x latte/cappuccin pro navstevy. Takze asi tak..
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 546
- Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
- bydliště: Zlínský kraj
- kávovar:
- mlýnek:
Re: CATLER ES 8012
Pěkný, ta moje žába který táhne asi už na 20 let má na začátku extrakce 94*C a na konci 86*C. A co takhle neměřit teplotu bezprostředně po shotu, ale měřit teplotu vydávané kávy?
Taky bych řekl že s tímto souvisí i jak se káva dělá. Když si občas dělám "kapané" ristreto tak teplota klesne minimálně, když dělám přátelům espresso tak teplota klesá více.
Taky bych řekl že s tímto souvisí i jak se káva dělá. Když si občas dělám "kapané" ristreto tak teplota klesne minimálně, když dělám přátelům espresso tak teplota klesá více.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
-
- Příspěvky: 34
- Registrován: úte 30. dub 2013 12:51:52
- bydliště: Vysočina
- kávovar: Catler, Nespresso
- mlýnek: Catler
Re: CATLER ES 8012
Především, pokud chceme porovnávat a hodnotit, by bylo dobré nějak si ujednotit metodiku měření teploty, tj. kolikrát, kdy, kde a čím... 

- pan_dan
- Příspěvky: 26
- Registrován: ned 21. zář 2014 18:30:16
- bydliště: Praha
- kávovar: rocket appartamento, moccamaster, hario v60, aeropress, moka
- mlýnek: Niche zero
Re: CATLER ES 8012
Po precteni diskuze ohledne 8010 a zhlednuti par videi musim prehodnotit vysledky. Teplota vody v hrnku/sklenici (nahrate) je stabilne 75. Mereno teplomerem na slehani mleka + dalsi potravinarsky. Takze to je nutne brat trochu s rezervou. I tak mam ale pochybnosti o schopnosti pristroje dosahnout idealni teploty.
-
- Příspěvky: 34
- Registrován: úte 30. dub 2013 12:51:52
- bydliště: Vysočina
- kávovar: Catler, Nespresso
- mlýnek: Catler
Re: CATLER ES 8012
Může to být i tím, že zatímco voda v termobloku dosáhne správné teploty v řádu desítek vteřin, ostatní součásti se nestačí prohřát. Zkuste před spařením nechat protéct hlavou s nasazenou pákou (bez sítka) horkou vodu a pár minut počkejte. Jakmile se voda dohřeje a kontrolka zhasne, extrahujte. Zvýšila se teplota kávy?
- pan_dan
- Příspěvky: 26
- Registrován: ned 21. zář 2014 18:30:16
- bydliště: Praha
- kávovar: rocket appartamento, moccamaster, hario v60, aeropress, moka
- mlýnek: Niche zero
Re: CATLER ES 8012
zkoušel jsem to po 30 minutách nahřívání a měřil jsem až potom, co jsem nechal protéct 0,5l vody. Ale teplota nápoje se shoduje s tím, co popisoval czhawk s catlerem 8010. Jenom mě překvapilo, že teplota vody klesne z avizovaných 92 na 75 za pár sekund, vlastně ihned po kontaktu s nahřátou sklenicí. Někde jsem ale četl, že teplota espressa má mít kolem 70 stupňů, takže pravděpodobně jsem se jen nechal zmást a přístroj teploty zvládá, konzistentní výkony ale určitě ne.
Naposledy upravil(a) pan_dan dne stř 24. zář 2014 9:22:32, celkem upraveno 1 x.
- morseee1
- více pokročilý
- Příspěvky: 270
- Registrován: úte 19. úno 2008 11:49:13
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: CATLER ES 8012
ak budeme uplne presny, tak standardy espresa hovoria toto ..
Portion of ground coffee 7 ± 0.5 g (0.25 ± 0.02 oz)
Exit temperature of water from unit 88 ± 2 °C (190 ± 4 °F)
Temperature in cup 67 ± 3 °C (153 ± 5 °F)
Entry water pressure 9 ± 1 bar (131 ± 15 psi)
Percolation time 25 seconds ± 5
Volume in cup (including froth) 25 ± 2.5 mL (0.85 ± 0.08 US fl oz)
temperature in cup je presne to ti vyslo pri merani, takze to moze byt OK ..
Portion of ground coffee 7 ± 0.5 g (0.25 ± 0.02 oz)
Exit temperature of water from unit 88 ± 2 °C (190 ± 4 °F)
Temperature in cup 67 ± 3 °C (153 ± 5 °F)
Entry water pressure 9 ± 1 bar (131 ± 15 psi)
Percolation time 25 seconds ± 5
Volume in cup (including froth) 25 ± 2.5 mL (0.85 ± 0.08 US fl oz)
temperature in cup je presne to ti vyslo pri merani, takze to moze byt OK ..
- pan_dan
- Příspěvky: 26
- Registrován: ned 21. zář 2014 18:30:16
- bydliště: Praha
- kávovar: rocket appartamento, moccamaster, hario v60, aeropress, moka
- mlýnek: Niche zero
Re: CATLER ES 8012
tj záleží na teplotě vody při spařování, ale s mými prostředky je to těžce měřitelné. Docela by mě ten údaj zajímal, netušíte jak to objektivně změřit, popř. máte-li doma někdo tenhle přístroj taky a zároveň jste schopní a ochotní to provést?
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 546
- Registrován: čtv 30. čer 2011 20:39:52
- bydliště: Zlínský kraj
- kávovar:
- mlýnek:
Re: CATLER ES 8012
Ty teploty co jsem psal výše jsou měřeny hned u spodku misky "holým" čidlem které má zaizolovány pouze vodiče. Těžce měřitelné to dle mého není, jen by to chtělo mít senzor připojený přes tenký plochý ohebný spoj. Pak by jsi senzor mohl dát přímo do misky i s kávou. A nebo by to možná stačilo změřit tak jak jsem to udělal já, ovšem stejně to vyžaduje teploměr kde je připojitelné ext. čidlo, nebo multimetr s měřením teploty.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
- czhawk
- více pokročilý
- Příspěvky: 144
- Registrován: pát 29. črc 2011 14:20:06
- bydliště: Ústí nad Labem
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Re: CATLER ES 8012
Já bych to u Catlera moc neřešil, je to prostě marketingový trhák - který se bohužel nekoná. Zboží vyladěné na vzhled za maximalizovanou cenu. Protože jsem mohl přímo porovnat výstupy Catlerů (4010, 8010 8012) se Silvií ve stejný čas se stejnou kávou (PRIMACAFÉ) mletou v jednom mlýnku (GINO ROSSI RR-45), moc dobře vím, co z CATLERA vyleze a jak to chutná. Proto jsem se také pomocí úprav na ES 8010 dopracoval maximálně ke směsi PRIMA Xpresso (pitelné a relativně chuťově srovnatelné byly pouze PRIMA Standard a PRIMA Xpresso - proč ? by možná mohl vysvětlit pan Konečný, který směsi míchá - což ale nestojí za námahu a čas). Prostě CATLER ne . . . je tu mnoho lepších a levnějších řešení. A to samozřemě platí i pro mlýnky od uvedené značky.


- Marťula
- Příspěvky: 19
- Registrován: ned 16. úno 2014 23:09:21
- bydliště: Jihomoravský a Olomoucký kraj na střídačku:-)
- kávovar:
- mlýnek:
Re: CATLER ES 8012
Zdravím,,
tak jsem si koupila asi před měsícem tento stroj a jsem naprosto spokojená. Původně jsem měla Zelmer 13Z010, ale již dosluhoval... Hledala jsem nějaký stroj a tak jsem vybrala tento a myslím, že jsem neudělala špatně i když tady propagujete jiné stroje.. Nejdříve jsem přemýšlela o něčem co tu propagujete, ale pak jsem to vzdala, jde o to, že v kamenném obchodě se tyto stroje koupit nedají a tak jsem měla strach i z případné reklamace a věcí okolo... Navíc zde propagovaná Gaggia myslím nebude až taková slává, když jsem trošku pročítala příspěvky zde...pořád nějaký problém, tam či tam něco netěsní... Favorit byla Silvia, ale pořád hrála roli případná reklamace atd... Navíc jsem chtěla i mlýnek a se Silvií by to byl už hodně drahý špás. Když jsem to počítala kolem a kolem, pořád mi vycházel líp tento Catler... tak uvidíme časem, snad bude fungovat jak má. Jediné co mne štve je, že se musí dokupovat filtry (nějaký uhlíkový filtr) . Jinak dělám presso z obyč misky a jde to i s ne úplně nejčerstvější kávou! Přetlaková miska mi přijde opravdu pro laiky..takové šidítko. Ten můj starý Zelmer by si s jemněji mletou kávou už neporadil, neprotlačil skoro nic, jen hrubší kávu a to byla jen černá kyselá voda.. Presso z Catleru se prostě nedá srovnat... já tedy piju cappuccino a je naprosto famozní!
Zatím nemám opravdu sebemenší výhrady a doufám, že to tak i zůstane..
tak jsem si koupila asi před měsícem tento stroj a jsem naprosto spokojená. Původně jsem měla Zelmer 13Z010, ale již dosluhoval... Hledala jsem nějaký stroj a tak jsem vybrala tento a myslím, že jsem neudělala špatně i když tady propagujete jiné stroje.. Nejdříve jsem přemýšlela o něčem co tu propagujete, ale pak jsem to vzdala, jde o to, že v kamenném obchodě se tyto stroje koupit nedají a tak jsem měla strach i z případné reklamace a věcí okolo... Navíc zde propagovaná Gaggia myslím nebude až taková slává, když jsem trošku pročítala příspěvky zde...pořád nějaký problém, tam či tam něco netěsní... Favorit byla Silvia, ale pořád hrála roli případná reklamace atd... Navíc jsem chtěla i mlýnek a se Silvií by to byl už hodně drahý špás. Když jsem to počítala kolem a kolem, pořád mi vycházel líp tento Catler... tak uvidíme časem, snad bude fungovat jak má. Jediné co mne štve je, že se musí dokupovat filtry (nějaký uhlíkový filtr) . Jinak dělám presso z obyč misky a jde to i s ne úplně nejčerstvější kávou! Přetlaková miska mi přijde opravdu pro laiky..takové šidítko. Ten můj starý Zelmer by si s jemněji mletou kávou už neporadil, neprotlačil skoro nic, jen hrubší kávu a to byla jen černá kyselá voda.. Presso z Catleru se prostě nedá srovnat... já tedy piju cappuccino a je naprosto famozní!
Zatím nemám opravdu sebemenší výhrady a doufám, že to tak i zůstane..
- pan_dan
- Příspěvky: 26
- Registrován: ned 21. zář 2014 18:30:16
- bydliště: Praha
- kávovar: rocket appartamento, moccamaster, hario v60, aeropress, moka
- mlýnek: Niche zero
Re: CATLER ES 8012
skoda ze jste sem nenapsala, byval bych vam prodal svuj 

- Marťula
- Příspěvky: 19
- Registrován: ned 16. úno 2014 23:09:21
- bydliště: Jihomoravský a Olomoucký kraj na střídačku:-)
- kávovar:
- mlýnek:
Re: CATLER ES 8012
Ale vy byste mi na něj nedal záruku:-D
Můžu vědět, jaký je důvod prodeje? Abych věděla, co mě čeká...
Můžu vědět, jaký je důvod prodeje? Abych věděla, co mě čeká...
