
La Pavoni Puccino PCL
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
A takovou tu páčku, nebo knoflík, nebo co tam je, co přepíná mezi kávou a párou, přepnuls a počkals až se dohřeje? Jen tak pro jistotu... 

- Janíčko
- Příspěvky: 5
- Registrován: úte 18. lis 2014 21:32:36
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE
- mlýnek: San Marco model SM 92
Re: La Pavoni Puccino PCL
OK nepodarilo sa mi to spojazdniť,tak som to včera odoslal do Blavy do firmy MARKOM, s.r.o. nakoľko to je jediná záručna opravovňa na uvedený typ kávovarov na slovensku.
Pri konzultácií s mechanikom sa vypytoval kadečo a najviacej ho zaujalo,že z trysky na paru voda ide,ale para nie...
Tiež sa mi zdalo,že kávovar sa strašne pomaly nahrieval.Uvidím až sa vráti čo tomu bolo.
Budem referovať zatiaľ díky.
Pri konzultácií s mechanikom sa vypytoval kadečo a najviacej ho zaujalo,že z trysky na paru voda ide,ale para nie...
Tiež sa mi zdalo,že kávovar sa strašne pomaly nahrieval.Uvidím až sa vráti čo tomu bolo.
Budem referovať zatiaľ díky.
JR.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 252
- Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: La Pavoni Puccino PCL
[quote="ondrada"]A takovou tu páčku, nebo knoflík, nebo co tam je, co přepíná mezi kávou a párou, přepnuls a počkals až se dohřeje? Jen tak pro jistotu...
Vypadá to tak že problém bode v neznalosti ovládáni přístroje. Přečíst daný manuál kávovaru

- Janíčko
- Příspěvky: 5
- Registrován: úte 18. lis 2014 21:32:36
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE
- mlýnek: San Marco model SM 92
Re: La Pavoni Puccino PCL
Nie ,nie,nie.
Prvá páčka je na zapnutie stroja a jeho ohrev to svieti vrchná kontrolka,keď sa stroj nahreje tak sa rozsvieti aj prostredná kontrolka pri ktorej je prepínač na paru a tá keď sa aj rozsvietila a prepol som to na paru,na boku pootočil s kolečkom dávkovača pary,tak nič.
Až keď som zapol spodný prepínač čo sa používa. na tlačenie vody do páky a prepol tlačítko na paru vtedy z vývodu na paru začala tiecť voda.
Po pare ani chýru.
Po vypnutí prostredného vypínača na paru začalo normálne tlačiť vodu na extrakciu keď som mal zapnutý spodný vypínač.
Prvá páčka je na zapnutie stroja a jeho ohrev to svieti vrchná kontrolka,keď sa stroj nahreje tak sa rozsvieti aj prostredná kontrolka pri ktorej je prepínač na paru a tá keď sa aj rozsvietila a prepol som to na paru,na boku pootočil s kolečkom dávkovača pary,tak nič.
Až keď som zapol spodný prepínač čo sa používa. na tlačenie vody do páky a prepol tlačítko na paru vtedy z vývodu na paru začala tiecť voda.
Po pare ani chýru.
Po vypnutí prostredného vypínača na paru začalo normálne tlačiť vodu na extrakciu keď som mal zapnutý spodný vypínač.
JR.
- Janíčko
- Příspěvky: 5
- Registrován: úte 18. lis 2014 21:32:36
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE
- mlýnek: San Marco model SM 92
Re: La Pavoni Puccino PCL
Tak dúfam,že problém je už za mnou.
V servise zistili/Markom s.r.o/ v Blave,že v boilery je namiesto špirály nejaká rozpadnutá hromádka smetí.
Proste špirála sa rozpadla.viz foto Takže keďže neexistovala špirála,dosť ťažko som mohol čakať na horúcu vodu ako i paru.
Na záruku oprava neuznaná z dôvodu,že predchádzajúci majiteľ kašlal na údržbu,odvápnenie atď.....
Pravdepodobne sa na kávovare uvarilo ozaj pár kávičiek,ale asi bola použitá tvrdá voda,ktorá to celé potom dokončila.
Pán (bývalý majiteľ)asi nepoznal čo je Brita,reverzná osmóza,odvápnenie a preto ma s ním bude čakať dôvernejšia komunikácia
ohľadom refundácie mojich nákladov na opravu ako i dopravu...cca 100E.
Takže sa opäť potvrdilo,ak používaný kávovar,tak zo servisu po kvalitnom repase,alebo od nejakého technického fanatika,ktorý to pozná lepšie ako v servise.
Teraz sa už pokúšam vyrobiť nejaké espresso padlo na to zatiaľ asi pol kila dobrej kávy a posunul som sa ďalej asi o malý kúsoček....
Najviacej maturujem ako namlieť kávu raz je hrubá,raz až taká že sa lepí a kávovar ani nepretlačí vodu cez páku atď.
ale už sa to zlepšuje.
Manželka varí štedrovečernú večeru a ja mám zasratú celú kuchyňu...no musí čosi vydržať.
Inak prajem šťastné a veselé.....
V servise zistili/Markom s.r.o/ v Blave,že v boilery je namiesto špirály nejaká rozpadnutá hromádka smetí.
Proste špirála sa rozpadla.viz foto Takže keďže neexistovala špirála,dosť ťažko som mohol čakať na horúcu vodu ako i paru.

Na záruku oprava neuznaná z dôvodu,že predchádzajúci majiteľ kašlal na údržbu,odvápnenie atď.....
Pravdepodobne sa na kávovare uvarilo ozaj pár kávičiek,ale asi bola použitá tvrdá voda,ktorá to celé potom dokončila.
Pán (bývalý majiteľ)asi nepoznal čo je Brita,reverzná osmóza,odvápnenie a preto ma s ním bude čakať dôvernejšia komunikácia

Takže sa opäť potvrdilo,ak používaný kávovar,tak zo servisu po kvalitnom repase,alebo od nejakého technického fanatika,ktorý to pozná lepšie ako v servise.
Teraz sa už pokúšam vyrobiť nejaké espresso padlo na to zatiaľ asi pol kila dobrej kávy a posunul som sa ďalej asi o malý kúsoček....

Najviacej maturujem ako namlieť kávu raz je hrubá,raz až taká že sa lepí a kávovar ani nepretlačí vodu cez páku atď.
ale už sa to zlepšuje.
Manželka varí štedrovečernú večeru a ja mám zasratú celú kuchyňu...no musí čosi vydržať.
Inak prajem šťastné a veselé.....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
JR.
- berna
- začátečník
- Příspěvky: 67
- Registrován: sob 15. čer 2013 23:41:57
- bydliště: Praha Západ
- kávovar: Ecm Technika PID, aeropress, hario vacpot, clever dripper
- mlýnek: Mahlkonig Vario, Hario skerton
Re: La Pavoni Puccino PCL
Tak pěkně trénuj mletí/množství.. Já už melu množství od oka. Ale vždy když koupim nove kafe, tak si podle něj seridim mlýnek na single misce. Osvědčilo se mi 9g single miska a 16g double. Pamatuj, ze vždy je lepší když to teče pomalu než rychle. Někdy piju i 60s espresso.když se nepodaří stále je to lepší než 15 s espresso.
Takhle si dělám kafe já:http://m.youtube.com/watch?v=G84j0doMwyk
Takhle si dělám kafe já:http://m.youtube.com/watch?v=G84j0doMwyk
– Prosil bych jedno preso, ale ne to úplně malý, nějaký větší.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
– Moment, takže budete si přát ristretto, espresso nebo lungo?
– NE, TY GASTROFAŠOUNE S DVOUHODINOVÝM KURZEM, CHCI NORMÁLNÍ PRESO, A PŘESTAŇ NA MĚ HRÁT TYHLE POŠAHANÝ HRY.
Re: La Pavoni Puccino PCL
Ahojte,
nemal niekto z Vás problém s PCL , že osciluje tlak pri extrakcii a rucicka tlakomeru kmitá? PCL bolo aj odvápnené aj vyčistené od usadenín kávy.
Dajte vedieť
nemal niekto z Vás problém s PCL , že osciluje tlak pri extrakcii a rucicka tlakomeru kmitá? PCL bolo aj odvápnené aj vyčistené od usadenín kávy.
Dajte vedieť
- darkbasic
- Příspěvky: 3
- Registrován: pon 15. bře 2021 21:26:01
- bydliště: Italy
- kávovar: La Pavoni Puccino PCL
- mlýnek: La Pavoni Jolly
Re: La Pavoni Puccino PCL
Hi, I'm sorry for the English but I don't speak your language and this looks like the only forum where a small community gathered around the La Pavoni Puccino PCL.
I just bought one but I don't share your enthusiasm: it looks like a terrible machine to me.
The OPV (Over Pressure Valve) seems to be set at 12.5 bar, which forces you to use a very fine grind and inevitably leads to channeling. Even worse, looking at the photos you guys uploaded it seems to not be adjustable, unless you cut the spring to shorten it.
The only other alternative is to grind coarser, never exceed 9/10 bars of pressure and let the water flow through your coffee without any resistance in a 10 seconds brew time.
So you have to decide to either drink dirty water or deal with channeling and everything it comes with: bitterness and acidic taste included.
Unless someone found an easier way to set the OPV to a more reasonable pressure I wouldn't rate it more than 3 out of 10.
Niccolo'
I just bought one but I don't share your enthusiasm: it looks like a terrible machine to me.
The OPV (Over Pressure Valve) seems to be set at 12.5 bar, which forces you to use a very fine grind and inevitably leads to channeling. Even worse, looking at the photos you guys uploaded it seems to not be adjustable, unless you cut the spring to shorten it.
The only other alternative is to grind coarser, never exceed 9/10 bars of pressure and let the water flow through your coffee without any resistance in a 10 seconds brew time.
So you have to decide to either drink dirty water or deal with channeling and everything it comes with: bitterness and acidic taste included.
Unless someone found an easier way to set the OPV to a more reasonable pressure I wouldn't rate it more than 3 out of 10.
Niccolo'
- danst
- silně pokročilý
- Příspěvky: 790
- Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: La Pavoni Puccino PCL
It´s basic machine, but your´s statements are a bit off. Finer grind : normally less channeling, coarser grind : more channeling.
Of course, 10.5-11 bar is better in this case, but it´s not a tragedy. I suggest better puck preparation and choose optimal brew ratio.
Of course, 10.5-11 bar is better in this case, but it´s not a tragedy. I suggest better puck preparation and choose optimal brew ratio.
- darkbasic
- Příspěvky: 3
- Registrován: pon 15. bře 2021 21:26:01
- bydliště: Italy
- kávovar: La Pavoni Puccino PCL
- mlýnek: La Pavoni Jolly
Re: La Pavoni Puccino PCL
I tried to compress the puck as much as possible to emulate a blind portafilter and see how the OPV is really set at and the result is 16+ bars: https://youtu.be/LRXkeRCVBfs
The problem is that the optimal brew ratio happens at 16+ bars as well (16g in to 32g out in 20-30s).
The problem is that the optimal brew ratio happens at 16+ bars as well (16g in to 32g out in 20-30s).
- danst
- silně pokročilý
- Příspěvky: 790
- Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: La Pavoni Puccino PCL
For this money - it is no a good deal... no really adjustable OPV (the pressure can be altered though) , but this occurs by HX-machines too (Nuova Simonelli Oscar). The most important is that the basket has the wrong hole geometry. Not easy to change (56mm). The best advice : sell it or live with it
- darkbasic
- Příspěvky: 3
- Registrován: pon 15. bře 2021 21:26:01
- bydliště: Italy
- kávovar: La Pavoni Puccino PCL
- mlýnek: La Pavoni Jolly
Re: La Pavoni Puccino PCL
How?the pressure can be altered though
Can you please explain what you mean?The most important is that the basket has the wrong hole geometry
It's 58, I just bought a 58mm coffee leverer and it fits (barely). It doesn't really fit the double but it fits the single and I will scratch a .1mm from it with the lathe to fix it for the double as well.Not easy to change (56mm)
- danst
- silně pokročilý
- Příspěvky: 790
- Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: La Pavoni Puccino PCL
Puccino and Jolly are start level, but with a good basket it can be OK. If you can use standard 58 mm basket , use double LM, VST or IMS basket.
By the safety valve (like OPV) can be changed the spring or perhaps it´s tension. Normaly by OPV only loose winding. For this machine use better not less then 10 bars on pressure gauge.
With a good basket it is possible to make espresso without OPV, but it´s easier with it.
Start with double basket and try to give coffee enough to slow down the extraction with the right dose and grinding for the pressure 10-11 bar. (e.g. 17g basket: 15-19g coffee ,depending on roasting degree, variety of coffee and basket flow (holes model).
You can of course start with original basket too.
The rest is barista´s skill. The navigation should be the taste.
By the safety valve (like OPV) can be changed the spring or perhaps it´s tension. Normaly by OPV only loose winding. For this machine use better not less then 10 bars on pressure gauge.
With a good basket it is possible to make espresso without OPV, but it´s easier with it.
Start with double basket and try to give coffee enough to slow down the extraction with the right dose and grinding for the pressure 10-11 bar. (e.g. 17g basket: 15-19g coffee ,depending on roasting degree, variety of coffee and basket flow (holes model).
You can of course start with original basket too.
The rest is barista´s skill. The navigation should be the taste.
- LadislavL
- Příspěvky: 1
- Registrován: pát 10. zář 2021 1:50:38
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Pavoni Puccino Pcl
- mlýnek: Kinu
Re: La Pavoni Puccino PCL
It appears to me that something is wrong with your machine. Anytime pump pressure is outside of green area in my machine valve opens and there is water coming out of the pipe on the left side of your machine down to drip tray. I think this is to prevent overpressure. I had kind of a similar problem (appeared after descaling) and I needed to dismantle and clean solenoid (3 way valve). After cleaning it worked again.darkbasic píše: ↑úte 16. bře 2021 18:03:58 I tried to compress the puck as much as possible to emulate a blind portafilter and see how the OPV is really set at and the result is 16+ bars: https://youtu.be/LRXkeRCVBfs
The problem is that the optimal brew ratio happens at 16+ bars as well (16g in to 32g out in 20-30s).
- emilio
- Příspěvky: 1
- Registrován: čtv 29. pro 2022 10:23:28
- bydliště: Banovce Nad Bebravou
- kávovar: La Pavoni Puccino PCL
- mlýnek: Eureka Mignom
Re: La Pavoni Puccino PCL
Zdravím všetkých gurmanov dobrej kavy.
Som uplny začiatočnik tak sa rozhodujem na doporučenie aj od známeho pre La Pavoni Puccino.
Našiel som podobny model La Pavoni Gran Caffe GCM len je o nom malo informacii ma viac watov bojler z mosadze ma aj večsiu vahu ako Puccinno
Poznáte niekto tento model?
Som uplny začiatočnik tak sa rozhodujem na doporučenie aj od známeho pre La Pavoni Puccino.
Našiel som podobny model La Pavoni Gran Caffe GCM len je o nom malo informacii ma viac watov bojler z mosadze ma aj večsiu vahu ako Puccinno
Poznáte niekto tento model?