rad bych vam poděkoval za toto forum. Dá se na tu skutečně nalézt spoustu užitečných informací a trochu mi to otevřelo oči co se kávy týče.
Plánuji zakoupit svůj první "presovac" a rád bych vás požádal o radu. Nejsem žádný odborník na kávu a na domací "preso" přecházím z kávy rozpustné.

Budu si dělat jednu, maximálně dvě kávy denně. Tímto je ovlivněna i cílová skupina výběru do +/- 5000Kč. Teď mě prosím nekamenujte.

Ano, vím že s low-endy může být/je spousta problémů apod. Zastávám ale filozofii, že mistrem nebo chcete-li odborníkem v čemkoliv se člověk nestane díky
špičkové počáteční technice, ale jakým si vývojem. Stejně jako u focení, závodění apod. Stejně tak to mám já s kávou. Pro tento start chci však alespoň jakýs-takýs slušný základ.
V této kategorii mi tedy vychází:
DéLonghi ECZ 351
DéLonghi EC 680
DéLonghi EC 820
Gaggia Style
Gaggia Gran De Luxe
Gaggia Gran Prestige
Gaggia New Color
Gaggia Espresso Pure
Gaggia Evolution
Gaggia RI 8327/08
Zajímá mě Váš názor vzhledem k této kategorii a možného dostupného příslušenství. Jsem si vědom toho, že o 4tis. víc mohu mít daleko větší kvalitu, že v dané kategorii je to velice podobné ne-li stejné apod.
Přesto všechno by mě zajímalo, kdyby jste měli zvolit vy, jak by jste se rozhodli. Předem díky za Váš čas.