Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Ahojte,
Som v tomto novacik.
Tak som sa rozhodol ze si konecne doprajem nejaku poriadnu pakovu masinku (pokrok od tasima a nesspresa) a vzdy som si rad vychutnal kavu v kaviarni a chcel si vzdy skusit ju urobit sam (vtedy som si myslel ake to je jednoduche)
no bohuzial neni. Dnes som horko (az moc horko) zaplakal.
V cafepointe v BA som kupil kavovar Gaggia Classic Plus a mlyncek nivona cafegrano 130 k tomu na skusku 3 kavy po 100g : Italcafe Prestige bar , ItalCafe gran crema , Italcafe Gusto e Aroma. so tu vsetko zmesy od 70 ku 30 az po 90 ku 10.
No tak som si zacal robit prvu kavu ochutnal a skoro som ju vyplul ,chutila jak keby bola prepalena. V cafepointe mi poradili ze mam mlet na cca 8 stupen (medium) tak som si odmeral cez odmerku cca 14/15g kavy a vsetko som spravil zle jak som sa dnes neskorej dozvedel.Utlacil som to zle lebo nikdy mi s toho nevypadol puk a nemeral som si cas (teda extrakciu). Tych kav som urobil potom viac a vsetky proste boli horke fakt prepalene az ale cca pri 10 som uz radsej skoncil (lebo som cital ze viac ako 6deci sa neodporuca dene robit)
aby sa stroju nic nestalo predca len to nebola lacna hracka. Nasiel som velmi pekny navod tu :
http://www.coffeein.sk/blog/30/priprava ... -techniky/
chcem sa spytat ci je to irelevantne a mozem sa podla toho riadit ? Pripadne je tu niekdo na fore kdo ma Staru Gaggiu classic a tento mlyncek a ako mele a kolko gramov kavy dava pripadne aj ktore sitko pouziva.Alebo ci su nejake typy na aky stupen kavu namlet a potom kolko jej pouzit ? Dalsia otazka je o mleti cital som na nete ze na jemno v cafepointe mi vraveli na stredno...tak teraz uz fakt neviem.kdo cely prispevok precital do konca ma moje uznanie pri mojej zle gramatike (y)
Som v tomto novacik.
Tak som sa rozhodol ze si konecne doprajem nejaku poriadnu pakovu masinku (pokrok od tasima a nesspresa) a vzdy som si rad vychutnal kavu v kaviarni a chcel si vzdy skusit ju urobit sam (vtedy som si myslel ake to je jednoduche)
no bohuzial neni. Dnes som horko (az moc horko) zaplakal.
V cafepointe v BA som kupil kavovar Gaggia Classic Plus a mlyncek nivona cafegrano 130 k tomu na skusku 3 kavy po 100g : Italcafe Prestige bar , ItalCafe gran crema , Italcafe Gusto e Aroma. so tu vsetko zmesy od 70 ku 30 az po 90 ku 10.
No tak som si zacal robit prvu kavu ochutnal a skoro som ju vyplul ,chutila jak keby bola prepalena. V cafepointe mi poradili ze mam mlet na cca 8 stupen (medium) tak som si odmeral cez odmerku cca 14/15g kavy a vsetko som spravil zle jak som sa dnes neskorej dozvedel.Utlacil som to zle lebo nikdy mi s toho nevypadol puk a nemeral som si cas (teda extrakciu). Tych kav som urobil potom viac a vsetky proste boli horke fakt prepalene az ale cca pri 10 som uz radsej skoncil (lebo som cital ze viac ako 6deci sa neodporuca dene robit)
aby sa stroju nic nestalo predca len to nebola lacna hracka. Nasiel som velmi pekny navod tu :
http://www.coffeein.sk/blog/30/priprava ... -techniky/
chcem sa spytat ci je to irelevantne a mozem sa podla toho riadit ? Pripadne je tu niekdo na fore kdo ma Staru Gaggiu classic a tento mlyncek a ako mele a kolko gramov kavy dava pripadne aj ktore sitko pouziva.Alebo ci su nejake typy na aky stupen kavu namlet a potom kolko jej pouzit ? Dalsia otazka je o mleti cital som na nete ze na jemno v cafepointe mi vraveli na stredno...tak teraz uz fakt neviem.kdo cely prispevok precital do konca ma moje uznanie pri mojej zle gramatike (y)
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Tento mlýnek ani GC+ nemám, ale zkusím poradit...
1/ Objednej si zde kávu, klidně tu nejlevnější, ale je to určitý benchmark, který tu každý zná a budeš mít jistotu, že to je slušná a kvalitní káva.
2/ Pakliže to s kávou myslíš alespoň trochu vážně, tak si kup i nepřetlakovou misku (sítko). Dvou i jednoporcovou, na Gaggiu. V CR je cena cca 4E. Předpokládám, že byly připabaleny pouze takové, co mají na dně z vnější strany pouze jednu díru.
Dále bys měl mít tamper. (Ne to plastové šidítko, co bývá přiloženo.)
Než káva (a misky) dorazí...
0/ Zapni kávovar, po chvíli (řekněme 5 minut) propusť přes páku (bez sítka) vodu. Dolů si dej kompotovou mističku nebo prostě něco, ať nemusiš stále vylévat odpad. Cca 5 sekund.
Vyndej páku (po uvolnění tlaku z ní ješte vyteče trocha vody) a nasaď misku. Asi se tam (máš-li zatím pouze přetlakové misky) dává "taký černý dzindzik", nebo jak se to řekne poslovensky. :-)
1/ Dej více kávy, klidně 16 - 17 gramů.
2/ Namel na nějaký stupeň, který je "jemném" konci.
3/ Umáčkni tamperem. Nemusíš příliš tlačit rukou, opři se jako by tělem. Stačí jednou.
4/ Nech odtéct trochu vody přes hlavu kávoru. Cca 2-3 vteřiny. Zpočátku se z hlavy trochu více páří, pak vypni vodu.
5/ Nasaď páku.
6/ Svítí-li kontrolka, spusť vodu.
Od spuštění než vypneš, by mělo uplynout cca 25 sekund a měl bys dostat 50-60 ml (pakliže děláš z double misky - ta větší; jinak 25-30 ml) kávy slušné chuti. Je dobré si označit (předem), nemáš-li sklěnenou měrku za 2E, kde je těch cca 25/50 ml.
Pakliže Ti za 25s nateklo výrazně více kávy, nastav mlýnek více na jemno. A opačně.
Kávu umačkávej stále stejně.
Po každém pokusu počkej tak 3 minuty, aby se kávovar trochu stabilizoval.
Vrať se k bodu 3.
Přeji hodně úspěchů a klid při nepodařené kávě! Nikdo učený z nebe nespadl. Ani na tomto fóru. ;-) Odpovědi na většinu otázek najdeš zde na fóru, stačí trošku hledat ve správných tématech.
PS:káv můžeš udělat kolik chceš, ale !řekněme!, ža bys neměl vypít víc jak 14 espress (25 ml x 14) denně, jsi-li zdravý člověk; ochutnat samozřejmě mužeš více, nehledě na to, že kávu můžeš 'nepolknout'.
1/ Objednej si zde kávu, klidně tu nejlevnější, ale je to určitý benchmark, který tu každý zná a budeš mít jistotu, že to je slušná a kvalitní káva.
2/ Pakliže to s kávou myslíš alespoň trochu vážně, tak si kup i nepřetlakovou misku (sítko). Dvou i jednoporcovou, na Gaggiu. V CR je cena cca 4E. Předpokládám, že byly připabaleny pouze takové, co mají na dně z vnější strany pouze jednu díru.
Dále bys měl mít tamper. (Ne to plastové šidítko, co bývá přiloženo.)
Než káva (a misky) dorazí...
0/ Zapni kávovar, po chvíli (řekněme 5 minut) propusť přes páku (bez sítka) vodu. Dolů si dej kompotovou mističku nebo prostě něco, ať nemusiš stále vylévat odpad. Cca 5 sekund.
Vyndej páku (po uvolnění tlaku z ní ješte vyteče trocha vody) a nasaď misku. Asi se tam (máš-li zatím pouze přetlakové misky) dává "taký černý dzindzik", nebo jak se to řekne poslovensky. :-)
1/ Dej více kávy, klidně 16 - 17 gramů.
2/ Namel na nějaký stupeň, který je "jemném" konci.
3/ Umáčkni tamperem. Nemusíš příliš tlačit rukou, opři se jako by tělem. Stačí jednou.
4/ Nech odtéct trochu vody přes hlavu kávoru. Cca 2-3 vteřiny. Zpočátku se z hlavy trochu více páří, pak vypni vodu.
5/ Nasaď páku.
6/ Svítí-li kontrolka, spusť vodu.
Od spuštění než vypneš, by mělo uplynout cca 25 sekund a měl bys dostat 50-60 ml (pakliže děláš z double misky - ta větší; jinak 25-30 ml) kávy slušné chuti. Je dobré si označit (předem), nemáš-li sklěnenou měrku za 2E, kde je těch cca 25/50 ml.
Pakliže Ti za 25s nateklo výrazně více kávy, nastav mlýnek více na jemno. A opačně.
Kávu umačkávej stále stejně.
Po každém pokusu počkej tak 3 minuty, aby se kávovar trochu stabilizoval.
Vrať se k bodu 3.
Přeji hodně úspěchů a klid při nepodařené kávě! Nikdo učený z nebe nespadl. Ani na tomto fóru. ;-) Odpovědi na většinu otázek najdeš zde na fóru, stačí trošku hledat ve správných tématech.
PS:káv můžeš udělat kolik chceš, ale !řekněme!, ža bys neměl vypít víc jak 14 espress (25 ml x 14) denně, jsi-li zdravý člověk; ochutnat samozřejmě mužeš více, nehledě na to, že kávu můžeš 'nepolknout'.
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Ahoj dakujem za rady. No toto mam aktualne k dispozici :
http://i.imgur.com/eOk9ljw.jpg
http://i.imgur.com/2MtDJJB.jpg
Takze tie sitka niesu dobre mam kupit tie kde su dierky vsade ? Chcem sa spytat este ohladom mlynceku ten mam vzdy po kazdom pouziti cistit ? Alebo len ked dam davam inu kavu aby sa nemiesali ?
http://i.imgur.com/eOk9ljw.jpg
http://i.imgur.com/2MtDJJB.jpg
Takze tie sitka niesu dobre mam kupit tie kde su dierky vsade ? Chcem sa spytat este ohladom mlynceku ten mam vzdy po kazdom pouziti cistit ? Alebo len ked dam davam inu kavu aby sa nemiesali ?
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Ten mlýnek vzhledově vypadá stejně jako Capresso infinity (Pod tímhle jménem se prodává v USA). Pokud je to tak, není to vyloženě špatný mlýnek ale doporučuje se spíš na alternativní přípravy a není úplně vhodný na espresso, vzhledem k malým možnostem jemného nastavení hrubosti. Takže bych největší brzdu v přípravě espressa viděl tam.
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Zatial som skusal vcera mlet kavu iba na jednu moznost (je ich tam 18) takze sa stym urcite pohram. Skorej by ma zaujimalo ci tie sitka mam teda zbehnut kupit co radil JMK?mistY píše:Ten mlýnek vzhledově vypadá stejně jako Capresso infinity (Pod tímhle jménem se prodává v USA). Pokud je to tak, není to vyloženě špatný mlýnek ale doporučuje se spíš na alternativní přípravy a není úplně vhodný na espresso, vzhledem k malým možnostem jemného nastavení hrubosti. Takže bych největší brzdu v přípravě espressa viděl tam.
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
No to mi ani nehovor ze mlyncek za 100e neni dobry pre taky kavovar (ok su aj lepsie to mi je jasne) ale snad toto staci nie ?
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Ak chceš robiť ozaj espresso z čerstvej kávy, tak jednoznačne áno.
O mlynčekoch je tu na fóre napísané dosť. Skús si to popozerať a pochopíš, čo misty myslel.
O mlynčekoch je tu na fóre napísané dosť. Skús si to popozerať a pochopíš, čo misty myslel.
- slavoo
- začátečník
- Příspěvky: 74
- Registrován: úte 25. lis 2014 16:57:58
- bydliště: Skalica
- kávovar: QM Alexia EVO
- mlýnek: Eureka MIGNON SILENZIO black matt
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Urcite ano ! To je zaklad aby si sa naucil spravne davkovat (pripravit) espresso. Hlavne si to tu trochu precitaj a budes mat uplne jasno.. 

- bruno75
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: stř 17. zář 2014 13:32:37
- bydliště: Trnava, SK
- kávovar: ECM Mechanika IV Profi
- mlýnek: Anfim SCODY II BST 75mm
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Nechcem aby si to bral v zlom ale "nezničiteľný kužeľový mlynček" takto to majú napísané v popise v mojom chápaní znamená, že je to ekvivalent vstavaného mlynčeku v automatoch Nivona. Skutočne nie je zlý ale nie je dobrý na prípravu plnohodnotného espressa. Na alternatívne prípravy kávy nevidím problém.
Inak by som ťa rád vyviedol z omylu o tom čo je a čo nie je dobrý mlynček ku pákovému kávovaru. Platí pravidlo, že viacej záleží na mlynčeku ako na samotnom kávovare a toto isté platí aj o cene. Napríklad Gaggia MDF je také minimum ktoré už dokáže pomlieť kávu zodpovedajúcej kvalite pre Classic
No a aby som už trochu načal aj druhú dogmu... obávam sa že tvoj Classic PLUS nie je práve porovnateľný s Classic-om. Bohužiaľ tu inovácia ide trochu iným smerom (nízka spotreba, nízke výrobné náklady, lacná elektronika = nízka životnosť, nízka kvalita výsledného produktu) tradičný Classic bol na tom o poznanie lepšie ale s týmto už toho moc nenarobíme
Inak by som ťa rád vyviedol z omylu o tom čo je a čo nie je dobrý mlynček ku pákovému kávovaru. Platí pravidlo, že viacej záleží na mlynčeku ako na samotnom kávovare a toto isté platí aj o cene. Napríklad Gaggia MDF je také minimum ktoré už dokáže pomlieť kávu zodpovedajúcej kvalite pre Classic
No a aby som už trochu načal aj druhú dogmu... obávam sa že tvoj Classic PLUS nie je práve porovnateľný s Classic-om. Bohužiaľ tu inovácia ide trochu iným smerom (nízka spotreba, nízke výrobné náklady, lacná elektronika = nízka životnosť, nízka kvalita výsledného produktu) tradičný Classic bol na tom o poznanie lepšie ale s týmto už toho moc nenarobíme

Coffee Smells Like Freshly Ground Heaven
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Pockaj teraz neviem k comu si myslel "urcite ano" ze si mam zohnat iny mlyncek alebo ze sa mam naucit dobre mlet a davkovat a utlacat kavu ? teraz som zmateni. No inac neviem bol som v cafepointe a tam mi poradili tento mlyncek...to je krasne ze mi poradia este mi vraveli jaky kvalitny nemecky vyrobok to je. Kolko stoji taky lepsi ? Tolko kolko uz kavovar nie ? aspon 200e ci ?slavoo píše:Urcite ano ! To je zaklad aby si sa naucil spravne davkovat (pripravit) espresso. Hlavne si to tu trochu precitaj a budes mat uplne jasno..
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Na espresso s tím pravděpodobně namlít půjde taky, ale může to stát nějaký čas a úsilí, než to vychytáš. Myslel jsem to tak, že to není vyloženě mlýnek na espresso, ale spíš "univerzální" a co je univerzální většinou v žádné oblasti nevyniká.razorjaro píše:No to mi ani nehovor ze mlyncek za 100e neni dobry pre taky kavovar (ok su aj lepsie to mi je jasne) ale snad toto staci nie ?
Naposledy upravil(a) mistY dne pát 13. úno 2015 14:05:21, celkem upraveno 1 x.
- slavoo
- začátečník
- Příspěvky: 74
- Registrován: úte 25. lis 2014 16:57:58
- bydliště: Skalica
- kávovar: QM Alexia EVO
- mlýnek: Eureka MIGNON SILENZIO black matt
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
k miskam..a le ma predbehol Redmannrazorjaro píše:Pockaj teraz neviem k comu si myslel "urcite ano" ze si mam zohnat iny mlyncek alebo ze sa mam naucit dobre mlet a davkovat a utlacat kavu ?

- morseee1
- více pokročilý
- Příspěvky: 270
- Registrován: úte 19. úno 2008 11:49:13
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
razorjaro .. no hlavne ten mlyncek ti predali k pretlakovym miskam .. tam je v podstate uplne jedno ako je to namlete .. ale az budes mat standardne misky, moze byt problem .. moze ale nemusi .. urcite vyskusaj kupit nove misky a uvidis ..
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Tak som zbehol cez obed kupit standartne misky :
http://i.imgur.com/hNxnoBP.jpg
http://i.imgur.com/AXw59o1.jpg
Dobre som teda kupil ? no a co teda radite s tym mlyncekom stale ho do stvrtka mozem vratit (este sa musim spytat ale tusim ze sa to da v pohode) ci fakt priplatit a napr zobrat tento s inzeratu ? http://elektro.bazos.sk/inzerat/4613940 ... IA-MDF.php
http://i.imgur.com/hNxnoBP.jpg
http://i.imgur.com/AXw59o1.jpg
Dobre som teda kupil ? no a co teda radite s tym mlyncekom stale ho do stvrtka mozem vratit (este sa musim spytat ale tusim ze sa to da v pohode) ci fakt priplatit a napr zobrat tento s inzeratu ? http://elektro.bazos.sk/inzerat/4613940 ... IA-MDF.php
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Určitě bych s ním nedělal žádné pokusy a jestli je možnost ho vrátit, tak bych vrátil a pořídil MDF-ko.
Jinak s koupením i toho nabízeného Gag.Classic, byste udělal daleko menší chybu, jak s tím co jste koupil.
Jinak s koupením i toho nabízeného Gag.Classic, byste udělal daleko menší chybu, jak s tím co jste koupil.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
ten isty clovek co predava to MDFko predava aj staru Gaggiu classic ako hore niekdo uz spominal neni zevraj plus taka dobra ako stara , ale oplati sa mi aj vraciat kavovar a zobrat pouzivany bez zaruky ?
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Podle toho z čeho je Plusko sestavené, tak ano.
Classic je komponentama podstatně někde jinde.
Classic je komponentama podstatně někde jinde.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- bruno75
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: stř 17. zář 2014 13:32:37
- bydliště: Trnava, SK
- kávovar: ECM Mechanika IV Profi
- mlýnek: Anfim SCODY II BST 75mm
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Aj v prípade, že by ti niečo málo chceli stiahnuť ako odškodné tak vrátiť aj kávovar aj mlynček.
Kúpiť Classic (pôvodný) a k nemu MDF-ko, aj bez záruky.
Kúpiť Classic (pôvodný) a k nemu MDF-ko, aj bez záruky.
Coffee Smells Like Freshly Ground Heaven
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
No teraz neviem neviem ci mi vratia peniaze (zevraj iba v pripade ze nebol pouzivany) ja som tych kav urobil cca 5a nic som neposkodil vsetko funguje jak ma mlyncek to iste.Mam ho vycistit jak pan a tvarit sa ze nebol pouzivany ? ... Uplne to vidim nevratim to a zostane mi to a pojdem si mr*** hlavu o stenu.Obchod roka zase som bol moc prchy..bruno75 píše:Aj v prípade, že by ti niečo málo chceli stiahnuť ako odškodné tak vrátiť aj kávovar aj mlynček.
Kúpiť Classic (pôvodný) a k nemu MDF-ko, aj bez záruky.
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia Classic Plus + nivona cafegrano 130
Tak jak som cakal...ze stroj mi nevymenia...o kolko horsiu kavu to urobi nez stary classic ?Mlynček mozno vratim ale musim ho genialne utret aby nebolo vidiet ze sa mlelo cez neho (da sa ro zistit nejako ) ?