Nerad bych strhával thread do porovnávání stupně pražení a velkovýroby (čehokoliv)
Nepodezřívám Vaňka a Jídlo sro s prvoplánového PP. Ten člověk s předchozím pořadem a nynějším "Jídlem sro" odvádí neskutečně mnoho v oblasti potravinové osvěty.
Když má na každou komoditu dva díly v logice masová vs. malo produkce, tak se musí asi hodně zamýšlet co vybere. A po pravdě Illy je z masových káv asi na špičce. Co vybere jako protipól, není jednoduché. Protože právě ta maloprodukce je jednak lokalizovaná a druhak rozmanitá. Takže vybrat jenom jednu manufakturu na cokoliv (šunky, káva, mléko ...), aby to byl vhodný zástupce protipólu velkoprodukce, je asi úplně jedno co vybere. Ctihodný čtenář/divák to pochopí a odpustí.
Vaňkovi fandím, dostane štáb do míst, kam se nepodíváte a když odchytne opravdové insidery a pozve si je na separátní rozhovor, tak to stojí za to shlédnutí.
Vemte si, že Jídlo sro není speciál o kávě. Je to pořad pro všechny ty, co nejsou na tomto fóru, co ani nevědí, že existují lokální malé pražírny s filosofií své kávy. Je to pro všechny co koupí instant v akci, nebo vákuovaný mletý Jacobs, zalejí bublající vodou z hliníkové konvice a vychutnají si tu svojí kávu. Tak pro ty možná Vaňek zasel semínko pochybnosti a příště zkusí Illy, a když příjdou na to, že je to daleko lepší kafíčko, než to co pijí, seženou si mlýnek a čerstvou zrnkovou od místního dodavatele kofeinu.
No a pak se zaregistrují na primacafe.cz a začne jejich kávová cesta, stejně jako u nás všech ostatních

.
Ani s nejlepším strojem na světě, bez dobrýho kafe, dobrý kafe neuděláš. :)