zdravim va, som čerstvý vlastnik gaggie evo., už aj prebehli prve pokusy ale zatial niesom spokojny s vyslednou kavickou . Mal by som pár otázok
-moja príprava prebieha zapnutím stroja, prepustim trosku vody aby sa precistila sprcha, nasadim paku bez misky a cakam zhruba 20minut na nahrietie vody/stroja. Nahrejem salky, nasadim misku do paky a extrahujem. Skúšal som aj mlete kavy , aj som si sam melem. Niekedy sa stane ze mi káva strašne prska z vytokovej pípi vsade naokolo. Co by ste zmenili na mojej príprave?
-z tohto fora som zistil ze niektorym nejde dotiahnut paku do rpaveho uhla od kavovaru, ale ja mam opacny problem, paka ide este o par centimetrov dalej, mam to dotahovat ako ide alebo proste do praveho uhla a hotovo?
-menili by ste pretlakove misky za nepretlakove? aky to moze mat vysledny efekt? chut? pena?
-treba vypustat po kazdom pouziti bojler? aby si pri dalsej prirpave natiahol cerstvu vodu?
-Na hornej strane kavovaru je taký taky mali kryt a po otvoreni je tak mala dierka , viete mi povedat naco to je kedze som sa to nikde nedocital.
Dakujem za kazdu odpoved
Gaggia Evolution
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5542
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Evolution
o přetlakových miskách, popřípadě srovnání je zde:
http://www.primacafe.cz/primastr/index. ... penenikavy
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 1619#p1619
http://www.primacafe.cz/primastr/index. ... penenikavy
http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 1619#p1619
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: Gaggia Evolution
Vymeň tesnenie. Môže byť špatné a vydraté.Roman9SK píše:....-z tohto fora som zistil ze niektorym nejde dotiahnut paku do rpaveho uhla od kavovaru, ale ja mam opacny problem, paka ide este o par centimetrov dalej, mam to dotahovat ako ide alebo proste do praveho uhla a hotovo? ...............
Nemenil by som.Roman9SK píše: -menili by ste pretlakove misky za nepretlakove? aky to moze mat vysledny efekt? chut? pena?
Dakujem za kazdu odpoved
Re: Gaggia Evolution
Tak spatne a vydrate by nemalo byť po týždni.. Ale skontrolujem to
Re: Gaggia Evolution
vymen mysky za nepretlakove
ak pouzivas pretlakove, treba dat medzi misku a paku ten cierny pipis aby to neprskalo
ak pouzivas pretlakove, treba dat medzi misku a paku ten cierny pipis aby to neprskalo
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1804
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Gaggia Evolution
Zase to tady směřuje k bludům.
Přetlakové misky nedokáží připravit kvalitní a pravé espresso - více v odkazu admina. Teda URČITĚ VYMĚNIT ZA NEPŘETLAKOVÉ! - díky tomu to nebude ani stříkat.
Utažení páky třeba na pátou hodinu ničemu nevadí a pokud to jde přiměřenou silou tak to tak určitě dotahuj, aby si to utěsnil.
A HLAVNĚ SI PŘEČTI ZÁKLADY O ESPRESSU. POUŽIJ KVALITNÍ MLÝNEK A KVALITNÍ KÁVU TŘEBA ZE ZDEJŠÍ PRAŽÍRNY. ROZHODNĚ NEVĚŘ MARKETINGU JAKO JE TCHIBO A PODOBNÉ.
Přetlakové misky nedokáží připravit kvalitní a pravé espresso - více v odkazu admina. Teda URČITĚ VYMĚNIT ZA NEPŘETLAKOVÉ! - díky tomu to nebude ani stříkat.
Utažení páky třeba na pátou hodinu ničemu nevadí a pokud to jde přiměřenou silou tak to tak určitě dotahuj, aby si to utěsnil.
A HLAVNĚ SI PŘEČTI ZÁKLADY O ESPRESSU. POUŽIJ KVALITNÍ MLÝNEK A KVALITNÍ KÁVU TŘEBA ZE ZDEJŠÍ PRAŽÍRNY. ROZHODNĚ NEVĚŘ MARKETINGU JAKO JE TCHIBO A PODOBNÉ.
Re: Gaggia Evolution
Ja som to možno zle pochopil v tom slovoslede......som za NEPRETLAKOVE misky !jaydoo píše:Vymeň tesnenie. Môže byť špatné a vydraté.
Nemenil by som.
takže ak máš nepretlakove, tak nemen, ak mas pretlakove, tak vymen za nepretlakové
Re: Gaggia Evolution
Dakujem za odpovede
- dslecinka
- více pokročilý
- Příspěvky: 300
- Registrován: pát 17. dub 2015 16:29:56
- bydliště: Londýn, UK
- kávovar: Hario V60
- mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10
Re: Gaggia Evolution
Předehřívat páku i s miskou!Roman9SK píše:nasadim paku bez misky a cakam zhruba 20minut na nahrietie vody/stroja. Nahrejem salky, nasadim misku do paky a extrahujem
...
Co by ste zmenili na mojej príprave?
Nicméně důležitější je stejně dokonalá distribuce a rovné upěchování...