zatím jsem jen vyvalená, nadšená a můžu říct, že mile překvapená. Vlastnila jsem pákový DeLonghi EC 330S, který začal poslední dobou trochu zlobit, což byla záminka ke koupi nového stroje.

První dojmy z nového přístroje?
Když už máte trošičku zkušenost s espressem, není to až taková věda, ale návod je víc, než mizerný, protože je na CD a ve formátu JPEG na spoustě obrázků, sice v češtině, ale dobrodinci překladatelé přeložili do češtiny i symboly, které jsou na display kávovaru anglicky, což mně, jako jazykovému analfabetu činilo dost potíže a vlastně se orientuji při nastavování jen umístěním symbolu na obrazovce kávovaru. Ale první nastavení jsem zvládla.
Někdy se mi chce, když mám chuť na kafe zavolat od stolu: "Kávu prosím!"

Protože nastavíte opravdu vše podle chuti konzumenta, jen to nezvládá číšnickou práci.....

Prosím, berte mé první posouzení, jako prvotní eufórii z nového, krásného přístroje.

Vrtá mi však hlavou jiná věc a to bych docela ráda, kdyby mi někdo vysvětlil, jak je to možné:
Ve starém kávovaru, když jsem si dělala kapučíno, musela jsem kupovat vždy velmi silné kafe, s trochou robusty, abych nepila jen mléko s příchutí kávy a chuť byla jakš takš přijatelná......
Teď jsem stejné kafe dala do nového kávovaru a kapučíno bylo velmi, velmi silné, až na můj vkus nedobré svou sílou.
Když jsem kupovala kávu, v recenzi bylo psáno, že má výraznou hořčinu, kterou jsem v DeLonghi nepociťovala a myslela jsem si, že mi poslali kávu starou nebo špatně skladovanou...
Nastavení v "novém" mám na střední sílu a porovnám-li puky, jsou na první pohled stejné - stejně velké, jen v Saecu možná trošičku sušší. Ale síla kávy i po zalití mléčnou pěnou je úplně někde jinde. Rozdíl opravdu diametrální!

PROČ?
Ve starém byla voda také pěkně horká a ne, jako v některých německých....
Barů mají také stejně a proces je v podstatě stejný, ne? Nebo se mýlím?