Bezzera Unica
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Visna
- začátečník
- Příspěvky: 62
- Registrován: pon 07. zář 2009 14:34:58
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Bezzera Unica
ten veru vyzera dajako divne, o par prispevkov vyssie som daval link, na jednej fotke vidno ten moj...
- lukky78
- více pokročilý
- Příspěvky: 156
- Registrován: pon 15. čer 2015 20:19:30
- bydliště: BO
- kávovar: DeLonghi, Catler ES 8012, Bezzera Magica, Rocket R Nine One
- mlýnek: Compak K3 Timer, Porlex Tall
Re: Bezzera Unica
Videl jsem dva a oba byly med. Prodejce vzdy definuje material z ktereho je to vyrobeno. Pokud budes kupovat z druhe ruky tak si to over.
Že jsem tu lezl :-)
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Bezzera Unica
Na té fotce je nerezový bojler.
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- PeterG
- více pokročilý
- Příspěvky: 294
- Registrován: pon 18. lis 2013 23:19:09
- bydliště: PO okolie
- kávovar: Dalla Corte Studio FP (Quick Mill QM67 Evo; Bezzera Unica)
- mlýnek: Lagom P64 (E65S; F4E nano, silne modifikovaný; Macap M2M)
Re: Bezzera Unica
Nie, bojler je medený s povrchovou úpravou RUVECO, ktorá má za cieľ vylúvať zbytkové olovo z mosadzného (niklovaneho, chromovaneho) povrchu, ak som spravne pochopil.
Kód: Vybrat vše
[url]http://www.1st-line.com/store/pc/Bezzera-Unica-PID-Tank-Reservoir-Commercial-Espresso-Machine-p6627.htm[/url]
[url]http://www.latecnogalvano.it/pages/pagine.aspx?id=17[/url]
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Bezzera Unica
To je zajímavá informace. Žil jsem v domnění, že se to (Ruveco) týká mosazi. Že by bylo olovo i v měděném bojleru? Nebude to spíš nějaký venkovní ochranný povlak proti oxidaci mědi? Opravdu to na mne působilo, jako že to je nerez... 

Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- Zizass
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
- bydliště: Rychnov n.K.
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: Bezzera Unica
Přidávám první poznatky s tímto kávovarem,který jsem včera dovezl z Dolních Břežan.
Včera jsem kávovar večer vybalil a odstranil ochranné folie, umístil ,zapojil a naplnil bojler vodou,udělal jsem pár proplachů
a nechal přes noc v pozici ON. Kávovar je opravdu velice hezký a materiály kvalitní...
Oproti minulému kávovaru má všechny použité díly z kvalitnějšívh materiálů a hlavovou skupinu E61,která je zahřívána klasickým termoskopický systémem+PID.
Takže mě zajímá ,jestli se nemalé vynaložené finanční prostředky( jak pro koho,ale pro mne to byl strop) budou poznat v kvalitě espressa. Hlavně jak na tom bude tepelná stabilita?
Líbí se mi ,že šálky umístěné na kávovaru jsou skutečně příjemně teplé,což u Twinu bylo slabší,odkapová miska je také řešena lépe.
Manuální spínání extrakce přes boční páku je taky luxusní a nebude náchylná na poruchy,jako elektronické spínání,které jsem u Twinu měnil a nejen to.
Teď jaká bude chuť espressa,která je přeci to nejdůležitější.
Ke kávovaru jsem přikoupil misky LM 7g + 17g ,konvičku na mléko a sáčkový změkčovač vody Oscar.
V plánu mám ještě mlýn COMPAK K3 TOUCH ADVANCED.
Jako první mínus Uniky vidím plastovou nádrž v ,kde není vidět hladina.
Taky zde není vidět na displeji PIDu čas extrakce( tak jak je např.u RS PID,kde je PId na jiné úrovni)
Ráno jsem znovu propláchnul celý stroj,vyzkoušel funkčnost páry a začal testovat přípravu espresso.
Bohužel mám doma nyní jenom více než 1/2 roku starou Ethiopii,ale mám objednanou zásilku z Primacafé.
Udělal jsem cca 5 zkoušek ze singlu ( 2x LM + 3x orig.misky) a jednou z double LM.
Plnění je rozdílné,tudíž byly výsledky rozpačité,postupně jsem zvedal teplotu extrakce dle PID z továrního nastavení 90C až na 97C.
U 90C bylo espresso s velkou aciditou,která se postupně snižovala,ale nemám vychytané dávkování a tudíž zatím nejsou výsledky optimální.Takže zatím musím spravedlivě říct,že s Twinem byly výsledky lepší ( zatím
),ale po jednom dnu nemůžu chtít zázraky.
Dále musím napsat,že melu na mém starém MDF,kde jsou zatím po 6-letém provozu původní nebroušené kameny.
Taky nemám vychytané,jestli před šotem provést propláchnutí hlavy a jestli ano na jak dlouho atd.
Vše budu dále zkoušet s čerstvou kávou a kdyby někdo poskytl nějaké zkušenosti s přípravou espressa u UNiKy + nastavení PIDu pro světlejší jednodruhovky budu rád.Je možné že se bude u každého stroje lišit teplota extrakce při stejném nastavení PIDu?

Včera jsem kávovar večer vybalil a odstranil ochranné folie, umístil ,zapojil a naplnil bojler vodou,udělal jsem pár proplachů
a nechal přes noc v pozici ON. Kávovar je opravdu velice hezký a materiály kvalitní...
Oproti minulému kávovaru má všechny použité díly z kvalitnějšívh materiálů a hlavovou skupinu E61,která je zahřívána klasickým termoskopický systémem+PID.
Takže mě zajímá ,jestli se nemalé vynaložené finanční prostředky( jak pro koho,ale pro mne to byl strop) budou poznat v kvalitě espressa. Hlavně jak na tom bude tepelná stabilita?
Líbí se mi ,že šálky umístěné na kávovaru jsou skutečně příjemně teplé,což u Twinu bylo slabší,odkapová miska je také řešena lépe.
Manuální spínání extrakce přes boční páku je taky luxusní a nebude náchylná na poruchy,jako elektronické spínání,které jsem u Twinu měnil a nejen to.
Teď jaká bude chuť espressa,která je přeci to nejdůležitější.
Ke kávovaru jsem přikoupil misky LM 7g + 17g ,konvičku na mléko a sáčkový změkčovač vody Oscar.
V plánu mám ještě mlýn COMPAK K3 TOUCH ADVANCED.
Jako první mínus Uniky vidím plastovou nádrž v ,kde není vidět hladina.
Taky zde není vidět na displeji PIDu čas extrakce( tak jak je např.u RS PID,kde je PId na jiné úrovni)
Ráno jsem znovu propláchnul celý stroj,vyzkoušel funkčnost páry a začal testovat přípravu espresso.
Bohužel mám doma nyní jenom více než 1/2 roku starou Ethiopii,ale mám objednanou zásilku z Primacafé.
Udělal jsem cca 5 zkoušek ze singlu ( 2x LM + 3x orig.misky) a jednou z double LM.
Plnění je rozdílné,tudíž byly výsledky rozpačité,postupně jsem zvedal teplotu extrakce dle PID z továrního nastavení 90C až na 97C.
U 90C bylo espresso s velkou aciditou,která se postupně snižovala,ale nemám vychytané dávkování a tudíž zatím nejsou výsledky optimální.Takže zatím musím spravedlivě říct,že s Twinem byly výsledky lepší ( zatím

Dále musím napsat,že melu na mém starém MDF,kde jsou zatím po 6-letém provozu původní nebroušené kameny.
Taky nemám vychytané,jestli před šotem provést propláchnutí hlavy a jestli ano na jak dlouho atd.
Vše budu dále zkoušet s čerstvou kávou a kdyby někdo poskytl nějaké zkušenosti s přípravou espressa u UNiKy + nastavení PIDu pro světlejší jednodruhovky budu rád.Je možné že se bude u každého stroje lišit teplota extrakce při stejném nastavení PIDu?
- PeterG
- více pokročilý
- Příspěvky: 294
- Registrován: pon 18. lis 2013 23:19:09
- bydliště: PO okolie
- kávovar: Dalla Corte Studio FP (Quick Mill QM67 Evo; Bezzera Unica)
- mlýnek: Lagom P64 (E65S; F4E nano, silne modifikovaný; Macap M2M)
Re: Bezzera Unica
Indikácia výšky hladiny a meranie času, viď úpravy http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 150&t=2948Zizass píše:...
Jako první mínus Uniky vidím plastovou nádrž v ,kde není vidět hladina.
Taky zde není vidět na displeji PIDu čas extrakce( tak jak je např.u RS PID,kde je PId na jiné úrovni)
94 - 95 st.Zizass píše:...Vše budu dále zkoušet s čerstvou kávou a kdyby někdo poskytl nějaké zkušenosti s přípravou espressa u UNiKy + nastavení PIDu pro světlejší jednodruhovky budu rád.J...
- Anup9
- nováček
- Příspěvky: 59
- Registrován: čtv 29. led 2015 0:15:08
- bydliště: GB
- kávovar: Bezzera Unica
- mlýnek: Mazzer Mini , Ascaso I-Steel
Re: Bezzera Unica
Pred shotem "preplachujem" len na chviločku. Hned ako voda vyteká, vypnem. Chcem len "pripravit" vodu do groupheadu. (stane sa ze niekedy bez cerpadla vypustim trochu vody po shote pri cistení, a zabudnem na to, a potom ked robim shot tak voda o sekundu-dve neskor dorazí na kávu. ) 97C je uz na moj vkus priveľa ale casom si to nastavís ako ti vyhovuje. Stabilita teploty je by som povedal dost vysoká, nepostrehol som nejaké zásadné výkyvy. U teba hlavný problém vidím v mlynceku. Tazko sa experimentuje, ked priemerný mlyncek s tupými kamenmi namelie kazdú dávku inak. Inak poprosil by som ta o jednu vec. Ked robís shot, na akú maximálnu hodnotu ti vybehne rucicka tlaku?
- Zizass
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
- bydliště: Rychnov n.K.
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: Bezzera Unica
díky za info,já zkoušel taky 94-95C a nic-moc ,ale jak říkám ,počkám na kávu z Primacafé u budu vidět.
Ten tupý mlýnek může mít vliv na aciditu?Mletí se mi zdá konzistentní , zkoušel jsem dvě nastavení na MDF a výsledky odpovídali.
Mlýnek bude později.
Tlak mi to ukazuje furt na maximum 11,5 barů.
Ten tupý mlýnek může mít vliv na aciditu?Mletí se mi zdá konzistentní , zkoušel jsem dvě nastavení na MDF a výsledky odpovídali.
Mlýnek bude později.
Tlak mi to ukazuje furt na maximum 11,5 barů.
- Visna
- začátečník
- Příspěvky: 62
- Registrován: pon 07. zář 2009 14:34:58
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Bezzera Unica
mne ukazuje tlak 12 barov, rozmyslam, ze si to stiahnem na 11
a co sa tyka mlynceka, myslel som ze MDF melie celkom slusne, po tom, co som presedlal na mazer mini si to uz nemyslim
co sa tyka espressa, ja som sa unicou posunul o hodne vyssie, samozrejme, mohlo to byt aj novou miskou vst, predtym som pouzival obycajnu lacnu... a po kupe mlynceka dalsi posun hore, takze ja tych penazi uz nelutujem, prvy tyzden som si buchal hlavu, ze na kieho certa som vyblval taku kopu penazi, kvoli jednemu pressu denne..teraz ich davam ked pridem z prace aj 4-5 a to sa musim este krotit
dalej mi neviem ako je to mozne, zacala chutit svetlesie prazena kava, neznasal som akykolvek naznak kyselosti, ale to bola kyselost, taka neprijemna, nazvyme ju octova, teraz je to taka ovocnejsia, citronova, ktora sa velmi rychlo vytrati a prichadza chut kavy, ovela inteznivnejsia a jemnejsia, dlhotrvajuca, bez vyraznej horkosti na podnebi...zacinam si espreso normalne uzivat
a co sa tyka mlynceka, myslel som ze MDF melie celkom slusne, po tom, co som presedlal na mazer mini si to uz nemyslim

co sa tyka espressa, ja som sa unicou posunul o hodne vyssie, samozrejme, mohlo to byt aj novou miskou vst, predtym som pouzival obycajnu lacnu... a po kupe mlynceka dalsi posun hore, takze ja tych penazi uz nelutujem, prvy tyzden som si buchal hlavu, ze na kieho certa som vyblval taku kopu penazi, kvoli jednemu pressu denne..teraz ich davam ked pridem z prace aj 4-5 a to sa musim este krotit

dalej mi neviem ako je to mozne, zacala chutit svetlesie prazena kava, neznasal som akykolvek naznak kyselosti, ale to bola kyselost, taka neprijemna, nazvyme ju octova, teraz je to taka ovocnejsia, citronova, ktora sa velmi rychlo vytrati a prichadza chut kavy, ovela inteznivnejsia a jemnejsia, dlhotrvajuca, bez vyraznej horkosti na podnebi...zacinam si espreso normalne uzivat
- danst
- silně pokročilý
- Příspěvky: 790
- Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
- bydliště: Ústecký kraj
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Re: Bezzera Unica
To je přesně napsáno : acidita nepříjemná a příjemná- citronová. Bohužel tak to je a pro kyselost není moc lepších výrazů a proto se těžko zprostředkovávají chuťové dojmy.
Taky bych kávovar neposuzoval podle staré kávy a mlýnku. Krom toho kávovar je jen čerpadlo horké vody pod pokud možno stálou teplotou a tlakem, žádné zázraky neudělá, jen káva, mletí, barista. Ale za ty peníze je zpracování, komfort, opakovatelnost, jednoduchost obsluhy a trvanlivost. A s cenou roste kvalita nepřímo úměrně.
Taky bych kávovar neposuzoval podle staré kávy a mlýnku. Krom toho kávovar je jen čerpadlo horké vody pod pokud možno stálou teplotou a tlakem, žádné zázraky neudělá, jen káva, mletí, barista. Ale za ty peníze je zpracování, komfort, opakovatelnost, jednoduchost obsluhy a trvanlivost. A s cenou roste kvalita nepřímo úměrně.
- PeterG
- více pokročilý
- Příspěvky: 294
- Registrován: pon 18. lis 2013 23:19:09
- bydliště: PO okolie
- kávovar: Dalla Corte Studio FP (Quick Mill QM67 Evo; Bezzera Unica)
- mlýnek: Lagom P64 (E65S; F4E nano, silne modifikovaný; Macap M2M)
Re: Bezzera Unica
V acidite su skryte chute, podobne, ako u vina, len si treba spociatku zvyknut. Ja som si rychlo a manzelka neskor tiez. Klasicke talianske prazenie nam uz vyslovene smrdi, v chuti je len horkost a este vacsia horkost. Kava je ovocie a prazenim kavoveho zrna sa karamelizuju cukry, od stupna prazenia vsak zavisi, do akej velkej miery a kolko aromatickych olejov sa znici, vid preprazene kavy s olejom na zrnach (moj laicky nazor).Visna píše:... dalej mi neviem ako je to mozne, zacala chutit svetlesie prazena kava, neznasal som akykolvek naznak kyselosti, ale to bola kyselost, taka neprijemna, nazvyme ju octova, teraz je to taka ovocnejsia, citronova, ktora sa velmi rychlo vytrati a prichadza chut kavy, ovela inteznivnejsia a jemnejsia, dlhotrvajuca, bez vyraznej horkosti na podnebi...zacinam si espreso normalne uzivat
Tlak mam nastaveny na 10 bar (skoro presne -1 ot. OPV oproti originalu 12 bar), nizsi tlak by mal znamenat hrubsie mletie, co je podla Dansta lepsie. Skuste znizit tlak.
- Visna
- začátečník
- Příspěvky: 62
- Registrován: pon 07. zář 2009 14:34:58
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Bezzera Unica
tiez mi zacina tmave prazenie dajako smrdiet, ja som znizil presne o pol otacky a bolo to presne o jeden bar, nechal som 11, luca bezzera na yt rozprava o 9bar pre rotacne cerpadla a 11-12 pre vibracne, tak som nechal 11
este link, keby niekoho zaujimalo:
este link, keby niekoho zaujimalo:
Kód: Vybrat vše
https://www.youtube.com/watch?v=E4y4-E2aL3U
- Zizass
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
- bydliště: Rychnov n.K.
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: Bezzera Unica
Já zatím s tlakem hýbat nebudu jestli tam je 11,5 nebo 10 si myslím zásadní vliv na aciditu mít nebude.
Mě příjemná acidita taky nevadí. Ale teplota vody při extrakci na to má vliv zásadní,tak musím nějak vyzkoušet,kolik C vlastně jde do páky.
Dnes asi přijde káva z PC,bude tam Facenda Lagoa a Capim Branco a Burundi,tak jsem zvědavej.Taky už mám na cestě tamper 41 mm.
Mě příjemná acidita taky nevadí. Ale teplota vody při extrakci na to má vliv zásadní,tak musím nějak vyzkoušet,kolik C vlastně jde do páky.
Dnes asi přijde káva z PC,bude tam Facenda Lagoa a Capim Branco a Burundi,tak jsem zvědavej.Taky už mám na cestě tamper 41 mm.
- Anup9
- nováček
- Příspěvky: 59
- Registrován: čtv 29. led 2015 0:15:08
- bydliště: GB
- kávovar: Bezzera Unica
- mlýnek: Mazzer Mini , Ascaso I-Steel
Re: Bezzera Unica
Tak dnes skom rozobral Bezzeru, chcel som pridat na tlaku, kedže som tlak mal od výroby tesne pod 9barov. Na počudovanie OPV vyzera o dost ináč ako som hocikde na internete nasiel o Unice. Vyzerá ako keby bol OPV zasrubovaný do medzikusu a az potom do kovového T profilu. Závit bol zaliatý lepidlom, tak som vybral cele aj s medzikusom. Ten zalepený závit išiel už v ruke potom povolit ľahko. Očistil som závit od lepidla a vrátil naspať. Ale hned pri prvom teste začalo kvapkať. Ibak ak som zašruboval úplne tak vtedy nekvapkalo, ale to bol tlak uz kolo 13 barov. Chcel som sa dostat na 10-11 to uz prepúšťalo vodu. Dal som na zaviť trošku inštalaterskej pásky (aspon myslím že sa to tak volá, velmi tenká biela páska) a O-krúžko. Teraz je to už OK ale kôli O-kružku neviem to dotiahnuť na viac ako nieco málo cez 9 barov. Takže som v podstate tam kde predtým
Asi by som mal vymeniť celý OPV za daky normálny.

- Zizass
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
- bydliště: Rychnov n.K.
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: Bezzera Unica
Měnit OPV chceš jen pro dobrý pocit,nebo je káva při 9bar špatná?
Mě dorazila dnes káva z PC a první dva shoty z Facenda Lagoa jsou velice slušné.
Acidita velice jemná ,crema a chuť vynikající. PID na 95C.
Až dojde nový mlýnek a 41 mm tamper,tak to vypadá,že budou výsledky velice konzistentní.
Mě dorazila dnes káva z PC a první dva shoty z Facenda Lagoa jsou velice slušné.
Acidita velice jemná ,crema a chuť vynikající. PID na 95C.
Až dojde nový mlýnek a 41 mm tamper,tak to vypadá,že budou výsledky velice konzistentní.

Naposledy upravil(a) Zizass dne stř 25. lis 2015 19:49:38, celkem upraveno 1 x.
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Bezzera Unica
Chtělo by to asi fotku. Myslím, že pokud tam dáš na závit teflonovou pásku, O kroužek už dávat nemusíš.
Zřejmě tam byl původně nějaký instalatérský tmel (to lepidlo).
Zřejmě tam byl původně nějaký instalatérský tmel (to lepidlo).
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- PeterG
- více pokročilý
- Příspěvky: 294
- Registrován: pon 18. lis 2013 23:19:09
- bydliště: PO okolie
- kávovar: Dalla Corte Studio FP (Quick Mill QM67 Evo; Bezzera Unica)
- mlýnek: Lagom P64 (E65S; F4E nano, silne modifikovaný; Macap M2M)
Re: Bezzera Unica
Cele je to akesi divne, tlak od vyroby 9 bar, iny OPV... Sprav fotku (inak vzdy si robim fotky, ked nejake zariadenie otvorim, uz len pre dokumentacne ucely, ak by sa napr. nieco pri skladani nepodarilo).Anup9 píše:Tak dnes skom rozobral Bezzeru, chcel som pridat na tlaku, kedže som tlak mal od výroby tesne pod 9barov. Na počudovanie OPV vyzera o dost ináč ako som hocikde na internete nasiel o Unice...
- Visna
- začátečník
- Příspěvky: 62
- Registrován: pon 07. zář 2009 14:34:58
- bydliště: Bratislava
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Bezzera Unica
tak to vyzera veru dajako divne, moje je taketo, a islo tocit uplne lahko, pol otacky bol jeden bar:
to mas novu unicu ? nikto ju predtym neotvaral ?
Kód: Vybrat vše
http://www.1st-line.com/store/pc/catalog/Bezzera/UNICA/inside-left-bottom_detail.jpg