těsnění ani po 5ti letech nemusel být důvod měnit a na 99% měněné nebylo. Bojler už není vůbec důvod měnit, pokud v něm nebyla díra.petoz píše:.......... Je možné, že na 5 ročnom kávovare už boli menené všetky tesnenia a bojler?...........
Gaggia Classic
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia Classic
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- petoz
- Příspěvky: 45
- Registrován: úte 08. pro 2015 16:14:07
- bydliště: Žilina
- kávovar: Gaggia Classic, Rancilio Epoca E1, Rancilio Silvia
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Gaggia Classic
Cena je myslím dobrá. A čo by som mal ešte odskúšať, aby som vedel či je OK? Tlak z páky cez kávu v sitku a speňovanie mlieka stačí?
Čo sa týka typu, je to určite ten starší, mám fotky. Sú tam mech. prepínače a nápis Classic GAGGIA. Akurát neviem odkedy sa začali robiť v Rumunsku, niečo také som tu vo fóre čítal, ale zatiaľ mi ešte nejde vyhľadávanie.
Čo sa týka typu, je to určite ten starší, mám fotky. Sú tam mech. prepínače a nápis Classic GAGGIA. Akurát neviem odkedy sa začali robiť v Rumunsku, niečo také som tu vo fóre čítal, ale zatiaľ mi ešte nejde vyhľadávanie.
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia Classic
Mám od papuna Gaggia Classic vyrobený v Rumunsku. Je to ale pořád ten "starý osvědčený" typ. Vnitřek vypadá výborně, kávovar byl v dobrých rukách (a doufám že i u mě je v dobrých rukách).
Nebál bych se tolik toho "Made In Romania". Po zkušenostech (také jsem měl zprvu obavy) - důležité je v jakém je stavu.

- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Gaggia Classic
Přečti si toto vlákno a pak se nebudeš muset ptát.... A jestli je z Itálie nebo Rumunska už tak zásadní nebude - na tom bych to nestavěl.
- ivan.p
- pokročilý
- Příspěvky: 88
- Registrován: úte 22. zář 2015 19:37:31
- bydliště: Trnava, Slovensko
- kávovar: ECM Mechanika IV Profi
- mlýnek: Compak K3 Touch Advanced
Re: Gaggia Classic
ak sa bude tak tak ho otvorte z vrchu (2 sroby) a pozri ci niekde neuvidis ze niekde nieco netesni, nejaky kvapanec ... tam sa v podstate nema co pokazit. mozno sa este majitela opytat ci bol odvapnovany, kedy naposledy a cim ... aspon uvidis aky mal k nemu majitel vztah....petoz píše:Cena je myslím dobrá. A čo by som mal ešte odskúšať, aby som vedel či je OK? Tlak z páky cez kávu v sitku a speňovanie mlieka stačí?
Čo sa týka typu, je to určite ten starší, mám fotky. Sú tam mech. prepínače a nápis Classic GAGGIA. Akurát neviem odkedy sa začali robiť v Rumunsku, niečo také som tu vo fóre čítal, ale zatiaľ mi ešte nejde vyhľadávanie.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 101
- Registrován: pát 06. dub 2012 14:48:40
- bydliště: Velehrad
- kávovar: Gaggia Classic, Bialetti Moka Induction, Hario V60
- mlýnek: Niche Zero, Comandante C40 MK3
Re: Gaggia Classic
Mám Classica starého cca 3,5 roku, kupovaný z Italie přes Ebay a je vyrobený v Rumunsku. Ale konstrukčně je to "starý Classic", takže bych se toho nebál.
- petoz
- Příspěvky: 45
- Registrován: úte 08. pro 2015 16:14:07
- bydliště: Žilina
- kávovar: Gaggia Classic, Rancilio Epoca E1, Rancilio Silvia
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Gaggia Classic
Tak už ho mám od utorka doma. Podľa štítku vyzerá ešte na výrobu v Taliansku. Prvých pár káv som sa učil, ale podarila sa mi už aj káva, ktorá mala trouchu jej typickú vôňu. Kávu skúšam takú, ktorá mi veľmi chutí v jednej kaviarni, kúpil som si rovnakú domov. To bol aj dôvod kúpy lepšieho kávovaru. Keď mi nejaká káva chutila v kaviarni a kúpil som si tú istú domov, tak to zrazu bola obyčajná tuctová káva, bez vône a chuti. Ale ešte musím kúpiť mlynček, teraz som začal používať ETA 0066, je trochu lepší ako ETA 0067, ale viem, že je to určite ďaleko od kvalitného mlynčeku. Predbežne rozmýšľam nad GAGGIA MDF.
Ešte mám dotaz ku kávovaru. Prišiel mi bez tej plastovej speňovacej trysky, dá sa aj bez toho speňovať mlieko? Mne sa zatiaľ nedarilo. Sitká mi prišli 3ks, dve veľké, vyzerá, že každé má trochu inak tvarované dierky. Našťastie sú sitká nepretlakové, takže to už nemusím riešiť. Akurát malé sitko je v hornej časti rozšírené a nedá sa z páky ani ručne vytiahnuť, treba si pomôcť podobratím nožom do medzery medzi sitkom a pákou. Ale pri vyklepávaní kávy sa zase nemôže stať, že by vypadlo. Nikdy som nemal skutočný kávovar, takže ani neviem ako to má byť správne.
Ešte mám dotaz ku kávovaru. Prišiel mi bez tej plastovej speňovacej trysky, dá sa aj bez toho speňovať mlieko? Mne sa zatiaľ nedarilo. Sitká mi prišli 3ks, dve veľké, vyzerá, že každé má trochu inak tvarované dierky. Našťastie sú sitká nepretlakové, takže to už nemusím riešiť. Akurát malé sitko je v hornej časti rozšírené a nedá sa z páky ani ručne vytiahnuť, treba si pomôcť podobratím nožom do medzery medzi sitkom a pákou. Ale pri vyklepávaní kávy sa zase nemôže stať, že by vypadlo. Nikdy som nemal skutočný kávovar, takže ani neviem ako to má byť správne.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia Classic
Měl jsem moc velké (ty fotky), takže nyní:
Pracovní kout
Namleto, množství "odhadem"
Utampováno
Shot po cca 3 minutách
(Teplota espressa cca minutu po přípravě byla cca 65 stupňů)
Chuť výborná, jedna z nejlepších káv, které jsem v poslední době měl. Chutná velmi i připravená přes Hario Dripper.
Pracovní kout
Namleto, množství "odhadem"
Utampováno
Shot po cca 3 minutách
(Teplota espressa cca minutu po přípravě byla cca 65 stupňů)
Chuť výborná, jedna z nejlepších káv, které jsem v poslední době měl. Chutná velmi i připravená přes Hario Dripper.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia Classic
Teče to rychlostí 60 ml za 25 vteřin. Crema s krásným tygrováním, hustá, tmavá. Začátek extrakce je zhruba za 4 vteřiny po zapnutí čerpadla. Kdybych dal jemnější mletí, teklo by to pomalu (tak 45 ml za 30 vteřin, což už se projeví na chuti.)
Šel jsem s tím videem "s kůží na trh" protože se sem poslední dobou moc videa s našimi vlastními extrakcemi nedává.
Káva je výborná, jedna z nejlepších, které jsem v posledních 6 měsících, odkdy vlastním Gaggiu Classic, ochutnal. Dnes si půjdu koupit dalších 500g, protože opravdu rychle mizí.

Šel jsem s tím videem "s kůží na trh" protože se sem poslední dobou moc videa s našimi vlastními extrakcemi nedává.
Káva je výborná, jedna z nejlepších, které jsem v posledních 6 měsících, odkdy vlastním Gaggiu Classic, ochutnal. Dnes si půjdu koupit dalších 500g, protože opravdu rychle mizí.

- Zizass
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: úte 25. srp 2009 17:57:36
- bydliště: Rychnov n.K.
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: Gaggia Classic
V pohodě ,video dobrý. Jen jde o to ,že třeba s jiným mlýnem nejsou takové skoky a šlo by to trochu doladit ....atd 

- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia Classic
Patrně by šlo zkombinovat faktory jako o něco menší množství kávy, o stupeň jemnější mletí a poladit sílu tampování.
S ohledem na to, že takto je to nyní chuťově i vzhledově výborné, tak to v tuto chvíli řešit asi nebudu. Takové ladění by šlo v případě návštěvy kdy by třeba 4 lidé chtěli espresso, ale to se u nás tak často nestává. A já kdybych si dal 4 dvojitá espressa, tak by neusnul. Nebo ladit jako single shot. Ten si dávám jen občas. Víc mi vyhovuje double shot.
S ohledem na to, že takto je to nyní chuťově i vzhledově výborné, tak to v tuto chvíli řešit asi nebudu. Takové ladění by šlo v případě návštěvy kdy by třeba 4 lidé chtěli espresso, ale to se u nás tak často nestává. A já kdybych si dal 4 dvojitá espressa, tak by neusnul. Nebo ladit jako single shot. Ten si dávám jen občas. Víc mi vyhovuje double shot.