Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
Moj otec vzdy daval mame malu stipku soli do kavy, samozrejme do zalievanej. K soli patril aj ritual, kde voda nesmela zovriet ale byt len blizko bodu varu.
špetka soli se dává i do horké čokolády, zintenzivňuje vnímání chutí obecně (to je vlastně známý kuchařský trik), především zintenzivňuje sladkost.
do vody k vaření kávy má naopak smysl přidávat hořčík.
to už jsem samozřejmě udělala, jen se nejednalo o espresso (tam by se trochu komplikovaně dávkovalo s ohledem na objem). zvýrazňuje to sladkost a přidává mírný minerální tón, který ovšem některé kávy mají samy o sobě. moc tomu neholduji, ale pro někoho, kdo pije kafe s mlíkem a cukrem to může pomoct ještě trochu rozšířit paletu chutí v kávě.