není nová, nicméně dostala jsem se k ní velmi zajímavou cestou a za neuvěřitelně směšnou cenu, takže bych byla hlupák, si ji nevzít(navíc když jsem tenhle konkrétní typ stejně chtěla ;o) ).
Presso jsem dělala jen jedno, když jsem si ji přebírala u mamky v práci, která mi ukázala zhruba co a jak. Mám ze servisu dokoupenou jednoporcovou misku (z profi Saeca nám bylo řečeno) kterou jsme málo naplnily a skoro neupěchovaly - měly jsme čas asi 6 minut (a i přesto mělo presso tak 3mm cremu ;o)) Nemá přetlaková sítka a dokonce ani ten disc, protože ten je ztracený nebo se rozpadl nebo tak něco...takže mi bylo doporučeno koupit novou páku (a mně by se to vyplatilo vzhledem k nizoučkým pořizovacím nákladům ;o) )
Teklo to hooodně rychle - bylo to hlavně tím malým množstvím kávy v páce (no rozhodně nebyla plná) a jemným upěchováním, ale přes všechno, by mě zajímalo, jak eventuálně přenastavit mlýnek. Respektive v servisu řekli, že za chodu s ním pomalinku otáčet, že je to nejšetrnější a v návodu je: Nastavení jemnosti mletí provádějte bezpomínečně při zastaveném kávomlýnku.

no a taky by mě technicky zajímalo, jestli se může káva v zásobníku vymlít skoro všechna - pořípadě je-li nějaké minimum (ptám se třeba kvůli změně druhu kávy abych si nedělala "domácí směsi"), nebo jestli bych tím ten mlýnek zničila (mletím skoro naprázdno, myslím )...já tuším, že je asi pravděpodobnější ta možnost zničení, jen jsem se chtěla ujistit, abych nežila v bludu (a přiznám, že tady jsem to nikde nenašla, a nebo jsem to přehlédla ;o().
Jinak ten kousek který mám, se mi zdá neuvěřitelně zachovalý, jo, písmo je zažloutlé a páka je trochu rozežraná(byl to firemní přístroj, tak jsem čekala i horší stav), ale měla by mít rozměr 58mm (alespoň to tu někde, myslím, bylo), tak třeba si koupím novou, o kterou se budu starat aby takhle nedopadla...navečer snad přidám nějaké fotky, včera to bylo hektický, cesta s Arietkou MHD ze Slatiny k lužánkám byla divoká ;o) a pak doma ji vymýt, udělat jí místo...už na dokumentaci nebyla síla ani čas...a navíc naše kuchyň není zrovna výstavní, tak to musím nafotit šikovně

a zkusím tentokrát presso ze správné dávky a správně upěchované