býval jsem HRDÝM majitelem kávovaru GRAF ES 91..dnes jsem jen majitelem kávovaru GRAEF ES 91...

Při jeho koupi jsem si říkal, jakej jsem profík, že už mám takový kávovar a na návštěvy jsem dělal machra, že máme nejlepší kafe, který si kde dají (to jsme ještě pili Lavazzu)...
No, doba se nějak posunula a já zjistil, že Lavazza fakt není ta špičková káva, jak jsem si o ní myslel a začali jsme kupovat čerstvě praženou.
Pak jsme si pořídili o mlýnek a kafe si už i meleme.
No a jak se člověk vyvíjí, tak jsem časem zjistil, že s kávovarem není asi tak úplně vše v pořádku (vím, trvalo mi to dlouho). Vodu ohřeje max na 75 stupňů. Takže jsem ho dal do servisu a odtud mi právě volali, že oprava bude stát 6.000 Kč. Pořizovací cena kávovaru byla asi 10tis., protože jsme jej kupovali levně na serveru "rozbaleno" a záruka byla jen rok - už to víckrát neudělám.
No a teď stojím před rozhodnutím. Tolik peněz za opravu se mi dát nechce.
Nejraději bych kávovar prodal někomu jako jsem byl já před 2 lety, protože s kávovarem bude maximálně spokojený (až na to, že tolik nehřeje je s ním asi vše v cajku) a rád bych si pak koupil nový.
Asi jsem bláhový, ale kdybych ho prodal za 8.000 Kč (což se dle mého na 99% nepovede), k tomu přihodím 6.000 Kč co po mě chtějí za opravu, tak už mám 14.000 kč na "nový".
Už bych raději koupil něco s bojlerem, což je asi jasné.
Napadá vás nějaká rada, co dělat? Případně co koupit?
Manželka sice sdílí mé nadšení pro kávu, ale už nesdílí potřebu kupovat nový přístroj.
Pokud by to mělo smysl, koupil bych i nějaký použitý. Velikostně bych se ale rád držel kolem toho gráfu..