presovač + pody + dobré kapučíno
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
presovač + pody + dobré kapučíno
ahojky, prosím mohli byste mi doporučit nějaký dobrý presovač od kterého bych očekáva, že bude i na pody a bude umět našlehat dobrou mléčenou pěnu na kapučíno či laté. tyto 2 požadavky jsou pro mě důležité. s cenou tak do 7.000kč, čím nižší tím lepší.moc prosím o rady a předem za ně děkuji
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Ja by som odporúčal Gaggia Espresso Colour (s ohľadom na cenu).
Kávovar má antikorový bojler, masívnu mosadznú páku v profi rozmere, podľa letáku by mali byť v balení 4 misky, z nich jedna je na požadované PODy. Čo sa týka napenenia mlieka - ak u tohto kávovaru funguje para rovnako ako u Gaggia Evolution, tak žiadny problém (prípadne sa dá dokúpiť kapučinátor). Navyše je ten kávovar aj dizajnovo veľmi pekný ("naživo" mi príde krajší ako z fotiek).
Kávovar má antikorový bojler, masívnu mosadznú páku v profi rozmere, podľa letáku by mali byť v balení 4 misky, z nich jedna je na požadované PODy. Čo sa týka napenenia mlieka - ak u tohto kávovaru funguje para rovnako ako u Gaggia Evolution, tak žiadny problém (prípadne sa dá dokúpiť kapučinátor). Navyše je ten kávovar aj dizajnovo veľmi pekný ("naživo" mi príde krajší ako z fotiek).
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Mám vážné obavy, že to co očekáváte tady nedostanete. Pody ze současných čtenářů nikdo moc neprožívá , aspoň se tak zatím nikdo neprojevil. Možná by to chtělo založit forum jen k této technice přípravy kávy. Je to proto, že používání podů Vám silně omezuje možnost výběru kávy, kterou použijete.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
No a než jsem to dopsal, tak se projevil jeden uživatel PODů. :D
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
No veru, hádam päť som aj použil
Dostal som ich ako vzorky ku kávovaru.

Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
No,a.... Jsem z toho vživotě kafe neměl, tak jaký to bylo. Jaká pěna, jak to teklo, chuť asi vynecháme.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Nebolo to až také strašné. Nebudem to porovnávať s Tvojou čerstvou kávou, ale ak to porovnám s "normálnymi" kávami z obchodu, tak asi najväčšie mínus by bola cena.
Najlepšie by bolo porovnať rovnakú značku kávy z PODu a z čerstvo zomletého zrna, inak je ťažko hodnotiť (ja to kupovať kvôli porovnaniu nebudem). V každom prípade jednoduchosť prípravy môže byť pre niekoho na nezaplatenie.
Najlepšie by bolo porovnať rovnakú značku kávy z PODu a z čerstvo zomletého zrna, inak je ťažko hodnotiť (ja to kupovať kvôli porovnaniu nebudem). V každom prípade jednoduchosť prípravy môže byť pre niekoho na nezaplatenie.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Zkoušel jsem několik druhů PODu v Saeco Magic espresso a výsledek byl teda katastrofa. Špatná pěna, chuť kávy nic moc. A cena za jeden kus 10-25kč taky nic moc. Je to sice čistá práce a bez starostí, nicméně na úkor kvality. Zatím jsem ještě nepil presso vyrobené z PODu, aby mě alespoň trochu uspokojilo.
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Konečně první konkretní odpověď. Já jsem se s nimi osobně nikdy nesetkal a ani mě to neláká. Myslím, že to značně omezuje v možnosti zvolit do kávovaru nějakou zajímavější kávu. O nějaké čerstvosti si nedovolím ani uvažovat.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
No výběr zase tak malý není, jedná se ale v drtivé většině o směsi určené do pressa, žádné odrůdové specialitky. Čerstvost kávy by mělo tak nějak zajistit vakuové balení každého PODu. Je ale pravdou, že některé kousky co jsem koupil, tak měli datum balení třeba rok starý....
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Tak nemôžem úplne súhlasiť - ja som mal PODy Alberto Verani, a teda chuť či pena bola lepšia od kávy, čo mám momentálne doma, to je nejaká "Cagliari" alebo čo. Ako som písal vyššie, nedá sa to porovnať s čerstvo praženou "gurmánskou" kávou, ale s čerstvo praženou sa nedá porovnať ani to Cagliari, Lavazza, Segafredo, ...
Taktiež výber PODov nie je až taký obmedzený (možno len u nás), veľmi veľa značiek robí tú istú ako zrno aj ako POD (videl som už dokonca aj JBM ako POD). Len je rozdiel, či dám za kilovku zrnkovej 12€, alebo 45€ za 150 podov tej istej kávy.
Taktiež výber PODov nie je až taký obmedzený (možno len u nás), veľmi veľa značiek robí tú istú ako zrno aj ako POD (videl som už dokonca aj JBM ako POD). Len je rozdiel, či dám za kilovku zrnkovej 12€, alebo 45€ za 150 podov tej istej kávy.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Jo tak to můžu potvrdit že Cagliari patří z těch horších mezi ty nejhorší
Jako je možné že na mašinkách přímo určených na PODy je výsledek lepší. Já to zkoušel na Saeco Magic espresso a musel jsem kvůli tomu koupit spešl sítko určené na PODy.
Pak jsem zkoušel PODy i v LaPavoni ale tam to byla úplná trága, protože v tomhle přístroji je potřeba mít kafe hodně jemně namleté a hodně upěchované a to PODy nejsou.

Jako je možné že na mašinkách přímo určených na PODy je výsledek lepší. Já to zkoušel na Saeco Magic espresso a musel jsem kvůli tomu koupit spešl sítko určené na PODy.
Pak jsem zkoušel PODy i v LaPavoni ale tam to byla úplná trága, protože v tomhle přístroji je potřeba mít kafe hodně jemně namleté a hodně upěchované a to PODy nejsou.
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Ja som Cagliari zobral kvôli cene, no môžem povedať, že mi chutí viac ako čierna Lavazza a spol. Vlastne mi chutí viac, ako všetky, čo som doteraz kúpil v normálnom obchode, výber zrnkových káv je u nás veľmi veľmi biedny. Tým nechcem povedať, že Cagliari je nejaká sláva, je to dosť katastrofa, ale za tú cenu (12€/kilo) sa ani na nič nehrá.
Čo sa týka prípravy PODu, tiež mi to zo začiatku dosť tieklo, potom som urobil akoby predsparenie (po troch sekundách som vypol čepradlo a po dvoch-troch zase zapol), a bolo to celkom dobré. Samozrejme záleží od kávovaru, Gaggia nie je Pavoni
Niekde som čítal, že veľmi aj záleží od výrobcu POD, či to správne zomelie, niektoré tečú veľmi rýchlo, iné sú zomleté správne. Ťažko hodnotiť, fakt som ich mal asi 5 a kupovať to nemienim. Možno keby to stálo nejaké 3 koruny kus, tak pre manželku, ktorá sladí a "mliekuje", by som to zobral - príprava je fakt veľmi jednoduchá a "čistá". No JBM v PODe je už asi zverstvo. Tak ako miešanie Parchanta (robusta Indian Parchment) s Hawai Kona
Čo sa týka prípravy PODu, tiež mi to zo začiatku dosť tieklo, potom som urobil akoby predsparenie (po troch sekundách som vypol čepradlo a po dvoch-troch zase zapol), a bolo to celkom dobré. Samozrejme záleží od kávovaru, Gaggia nie je Pavoni

Niekde som čítal, že veľmi aj záleží od výrobcu POD, či to správne zomelie, niektoré tečú veľmi rýchlo, iné sú zomleté správne. Ťažko hodnotiť, fakt som ich mal asi 5 a kupovať to nemienim. Možno keby to stálo nejaké 3 koruny kus, tak pre manželku, ktorá sladí a "mliekuje", by som to zobral - príprava je fakt veľmi jednoduchá a "čistá". No JBM v PODe je už asi zverstvo. Tak ako miešanie Parchanta (robusta Indian Parchment) s Hawai Kona

Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1456
- Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
- bydliště: Praha
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
:evil: To je pravda, škody tý robusty :twisted: Mimochodem zejtra a pozejtří jsem pracovně v Blavě ...
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 188
- Registrován: úte 19. srp 2008 22:29:25
- bydliště: Roudnice n.Labem
- kávovar: Vibiemme Domobar,Lelit PL 41TEM, Gaggia Baby Class
- mlýnek: Ascaso I-Steel,Nemox
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Vyzkoušel jsem kávu z PODu a byl jsem velmi zklamaný crema takřka žádná chuť špatná cena žalostná takže jediná výhoda že je to rychle hotový ale k čemu to když si nepochutnáte ale vyzkoušet to člověk musí.
- hnup
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1773
- Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
- bydliště: Banská Bystrica
- kávovar:
- mlýnek:
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Ja som medzitým ešte vyskúšal Lavazzu Espresso Famiglia, no katastrofa. Tie vzorky ku kávovaru boli proti tomuto dokonalé. Ešte že ste mi to pripomenuli, už som aj zabudol, že ich mám doma. Niekedy ich použijem na otrávenie nepriateľa...
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- RudyT
- Příspěvky: 12
- Registrován: pon 24. lis 2008 21:54:50
- bydliště: Praha
- kávovar: Isomac Zaffiro, La Pavoni Esperto
- mlýnek: Gaggia MDF, Baratza Sette 270wi
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Ahoj,
jsem tady poprvé a protože se mi káva od Prima Café teprve připravuje, jsem po nezdarech s mletou kávou Lavazza, Illy a Tchibo (Tchibo je teda fakt ekl a je jedno kolikrát se slovo espresso objeví v názvu, kyselé je to pořád stejně) odkázán na PODy.
Tak jsem udělal malý experiment:
POD Illy
Doba extrakce 25s
Výsledný objem cca 25ml POD Covim Gold Arabica
Doba extrakce 25s
Výsledný objem cca 25ml Výsledek viz. přiložené fotky, kávovar Gaggia Baby Twin.
Ruda.
jsem tady poprvé a protože se mi káva od Prima Café teprve připravuje, jsem po nezdarech s mletou kávou Lavazza, Illy a Tchibo (Tchibo je teda fakt ekl a je jedno kolikrát se slovo espresso objeví v názvu, kyselé je to pořád stejně) odkázán na PODy.
Tak jsem udělal malý experiment:
POD Illy
Doba extrakce 25s
Výsledný objem cca 25ml POD Covim Gold Arabica
Doba extrakce 25s
Výsledný objem cca 25ml Výsledek viz. přiložené fotky, kávovar Gaggia Baby Twin.
Ruda.
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
No teda, kdo by to byl čekal. Dobrá práce, Rudo!
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 188
- Registrován: úte 19. srp 2008 22:29:25
- bydliště: Roudnice n.Labem
- kávovar: Vibiemme Domobar,Lelit PL 41TEM, Gaggia Baby Class
- mlýnek: Ascaso I-Steel,Nemox
Re: presovač + pody + dobré kapučíno
Já to vyzkoušel a byl to pěknej hnůj čerstvě mletá káva je prostě něco jinýho.