Gaggia classic made in italy
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Gaggia classic made in italy
Ahojte, prevazne pijem filter ale chyba mi doma espresso s casu na cas tak som si kupil zrepasovany stary dobry poctivi kavovar
Gaggia Classic made in Itally tato verzia ma aj 3 cestny ventil.
Mlyncek mam : San Marco SM90 a v nom su nove 64 kamene.
Teraz aktualne dokupujem precizne VST sitko 17g.
Premyslam ci nekupit aj nejaku preciznu sprchu , ked hej aku , viete poradit ?
Pri robeni espressa sa budem sa snazit drzat Ratio 1:2 / 1:3 pripadne nieco medzi
Tlak je nastaveny na 9 barov a nechcel by som ho menit.
Dosing budem pouzivat od 18-19g
Budem pit prevazne sladsie svetlo prazene kavy (TAM DEM(doubleshoot) pripadne nejake Brazilie alebo ine sladsie blendy square mile napr.)
Vas sa chcem spytat aky odporucate cas extrakcie na tieto svetlejsie kavy.
Viem ze svetlejsie by mali tiect viac. Niektore svetele Afriky tecu aj 32 bez preinf. (Samozrejme na masinach kde je stabilna teplota)
Mysliste ze sa mam drzat klasickych 25sec ?
Predca len ked kava tecie viac jak 25sec cez Classic tak uz ani ta teplotna stabilita neni nic moc a kedze sa jedna o sladsie kavy tak tych 25sec by mohlo stacit , vas nazor ? Poprosim samozrejme odpoved od ludi ktory maju skusenosti zo svetlejsie prazenimi kavami na Classicu(GP,The Barn,Coffe collective,Square mile,DoubleShoot , Original coffe atd atd...)
Gaggia Classic made in Itally tato verzia ma aj 3 cestny ventil.
Mlyncek mam : San Marco SM90 a v nom su nove 64 kamene.
Teraz aktualne dokupujem precizne VST sitko 17g.
Premyslam ci nekupit aj nejaku preciznu sprchu , ked hej aku , viete poradit ?
Pri robeni espressa sa budem sa snazit drzat Ratio 1:2 / 1:3 pripadne nieco medzi
Tlak je nastaveny na 9 barov a nechcel by som ho menit.
Dosing budem pouzivat od 18-19g
Budem pit prevazne sladsie svetlo prazene kavy (TAM DEM(doubleshoot) pripadne nejake Brazilie alebo ine sladsie blendy square mile napr.)
Vas sa chcem spytat aky odporucate cas extrakcie na tieto svetlejsie kavy.
Viem ze svetlejsie by mali tiect viac. Niektore svetele Afriky tecu aj 32 bez preinf. (Samozrejme na masinach kde je stabilna teplota)
Mysliste ze sa mam drzat klasickych 25sec ?
Predca len ked kava tecie viac jak 25sec cez Classic tak uz ani ta teplotna stabilita neni nic moc a kedze sa jedna o sladsie kavy tak tych 25sec by mohlo stacit , vas nazor ? Poprosim samozrejme odpoved od ludi ktory maju skusenosti zo svetlejsie prazenimi kavami na Classicu(GP,The Barn,Coffe collective,Square mile,DoubleShoot , Original coffe atd atd...)
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Gaggia classic made in italy
Podle mne Ti nezbude nic jiného, než to zkrátka zkusit a porovnat, co bude chutnat více. Někdo má rád ovocnější, někdo hořčí, někdo holky, jiný vdolky.
Teplota se bude u stejných strojů trochu lišit v závislosti od nahřátí, tolerance termostatu (pokud není PID), materiálu difuzoru, teploty přitékající vody atd. atd. Pro mne je časový údaj taková jen velice orientační veličina. Spíš se dívám, jak rychle nebo pomalu to teče, jakou barvu to má, kdy a jak moc káva světlá a podle toho zastavuji extrakci...

Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia classic made in italy
Mám zkušenost, že světlejší káva je víc "kyselá".
Používám nejvíce LM misku 17 gramů (dávám do ní cca 18-19 gramů), nebo 14 gramů LM misku (15-16 gramů).
Extrakce dvojitého espressa (60ml) mi v optimálním případě trvá tak 25-33 vteřin. Raději dávám těch 27-30 vteřin než třeba 20-24 vteřin ...
Většinou krásná crema s tygrem. Chuť samozřejmě (s ohledem na použitou kávu) skvělá.
Nyní už se snažím moc nestřídat druhy káv, ale používat osvědčené. Single je pro mě malý, když přijdu z práce, dám pro sebe 2x dvojité (synovi 1x dvojité) a pak zpravidla ještě po večeři 1x dvojité pro sebe. Spotřeba je tedy značná. (těch cca 8-12 tisíc za rok za kávu dám)
Většinou dělám v poslední době expresso pomocí "nahé" páky. Krásně je vidět extrakce, nutí to dělat pečlivé a rovnoměrné upěchování a káva mi i o fous víc chutná.
P.S. mám poctivý Gaggia Classic (3-cestný ventil, Racillio trysku) vybavený PID. Jsem druhý majitel. Mám ho od papuna (skvěle udržovaný stroj, já se také o něj dost starám, čistím, ald...)
Mimochodem ten můj je Made in Romania. Ne každý vyrobený v Rumunsku je šunt, to se týká spíše až té nové generace ...
Používám nejvíce LM misku 17 gramů (dávám do ní cca 18-19 gramů), nebo 14 gramů LM misku (15-16 gramů).
Extrakce dvojitého espressa (60ml) mi v optimálním případě trvá tak 25-33 vteřin. Raději dávám těch 27-30 vteřin než třeba 20-24 vteřin ...
Většinou krásná crema s tygrem. Chuť samozřejmě (s ohledem na použitou kávu) skvělá.

Nyní už se snažím moc nestřídat druhy káv, ale používat osvědčené. Single je pro mě malý, když přijdu z práce, dám pro sebe 2x dvojité (synovi 1x dvojité) a pak zpravidla ještě po večeři 1x dvojité pro sebe. Spotřeba je tedy značná. (těch cca 8-12 tisíc za rok za kávu dám)
Většinou dělám v poslední době expresso pomocí "nahé" páky. Krásně je vidět extrakce, nutí to dělat pečlivé a rovnoměrné upěchování a káva mi i o fous víc chutná.
P.S. mám poctivý Gaggia Classic (3-cestný ventil, Racillio trysku) vybavený PID. Jsem druhý majitel. Mám ho od papuna (skvěle udržovaný stroj, já se také o něj dost starám, čistím, ald...)
Mimochodem ten můj je Made in Romania. Ne každý vyrobený v Rumunsku je šunt, to se týká spíše až té nové generace ...
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia classic made in italy
Dakujem za odpoved.
Tiez mam doma nahu paku k dispozici a mam skusenost ze aj ked to natecie pekne cez nahu paku tak to stale moze chutit pre ekstrahovane / pod extrahovane.
Pouzivas na 17 misku 18-19 a shot nehavas tiect az do 60 out ?
Ano viem ze svetlejsie su kysele.
U kamaratov v kaviarni pijem len take. Mam strasne rad dvojite Africke espressa - Rwanda , Kenya , Ethiopia a najlepsie cez 1:2 Brew ratio.
Samozrejme tu sa bavime o LM masinach inych velkych profi masinach.
Na doma chcem nieco sladsie lebo sa s tym da lepsie pracovat a pokial kava natecie jak ma napr. Brazilia tak bude chutit minimalne kyselo aby dotvarala taku tu sladku chut
Moze sa ale aj kludne stat ze za 30sec mi natecie dobry shot aj cez naked paku ale kvoli nestabilnosti teploty bude shoot chutit moc kyselo (aj ked sa bude jednat o Braziliu napr)
@Pushpull aku kavu pijes ak sa smiem spytat ?
Tiez mam doma nahu paku k dispozici a mam skusenost ze aj ked to natecie pekne cez nahu paku tak to stale moze chutit pre ekstrahovane / pod extrahovane.
Pouzivas na 17 misku 18-19 a shot nehavas tiect az do 60 out ?
Ano viem ze svetlejsie su kysele.
U kamaratov v kaviarni pijem len take. Mam strasne rad dvojite Africke espressa - Rwanda , Kenya , Ethiopia a najlepsie cez 1:2 Brew ratio.
Samozrejme tu sa bavime o LM masinach inych velkych profi masinach.
Na doma chcem nieco sladsie lebo sa s tym da lepsie pracovat a pokial kava natecie jak ma napr. Brazilia tak bude chutit minimalne kyselo aby dotvarala taku tu sladku chut

Moze sa ale aj kludne stat ze za 30sec mi natecie dobry shot aj cez naked paku ale kvoli nestabilnosti teploty bude shoot chutit moc kyselo (aj ked sa bude jednat o Braziliu napr)
@Pushpull aku kavu pijes ak sa smiem spytat ?
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia classic made in italy
Vše je v kombinaci: káva, kvalita kávy a vhodnost prostředí pro uchování kávy, mlýnek, hrubost mletí, množství kávy, tampování, doba extrakce, teplota, tlak, stabilita prostředí, množství expressa, nahřátí nádoby, schopnosti a zkušenosti baristy a momentálního rozpoložení (nálady).
Nejsem stroj, abych dělal jeden shot jako druhý, ale troufám si říci, že se tak 85-90% shotů povede.
Nejvíce "odpadu" je při najíždění na nějakou novou kávu.
Piji kávu z Primacafé a občas i jinou. nějaké 2-3 pražírny.
Nejsem stroj, abych dělal jeden shot jako druhý, ale troufám si říci, že se tak 85-90% shotů povede.
Nejvíce "odpadu" je při najíždění na nějakou novou kávu.
Piji kávu z Primacafé a občas i jinou. nějaké 2-3 pražírny.
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia classic made in italy
Preto pijem rad filter
kazdy spraveny (aj nepodareni) je pitny , zle urobene espresso neni moc dobry zazitok a zvatsa pre extrahovane vylievam. Hej preto chcem kupovat ten TAM DEM a na nom sa naucit co je najlepsie pre neho (aky dosing , aky grind , aky tamp atd...)

-
- více pokročilý
- Příspěvky: 463
- Registrován: čtv 22. srp 2013 14:58:18
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia classic made in italy
Pokud chceš pít TAM DEM, tak máš tu výhodu, že Doubleshot k němu dává doporučené parametry extrakce (obvykle 18g in, 36g out, 25-30s) a určitě neuděláš chybu, když s tímhle začneš. A jsou to i obecně parametry, se kterými začínám ladit všechny nové kávy. Čas je hodně orientační a s vybavením, které máš k dispozici a v domácím prostředí je kontraproduktivní se na nějaký konkrétní čas fixovat. Už jsem měl výborné shoty, které tekly 50s (s preinfuzí), takže nemá smysl hlídat se stopkami a po 30s zastavovat extrakci a kávu vylévat.
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia classic made in italy
Jj viem ze to tam maju napisane. S fb mi napisali toto :
Standardne nam funguje kratsi a casovo rychlejsi shot pri tejto kave.
Niekde medzi 19,5/20g in a 40/42 out za 24 sekund.
Melieme vsak na EK 43 a mame 20 g VST misky pri teplote 92,5 °C. Tlak na hlave je 6,5 baru.
Iny mlyncek ina masina ina voda , takze tam kde shoot bude chutit podobne u nich u mna moze chutit uplne inak.
Preto som sa pytal ci ma niekdo skusenosti presne s Gaggiou a Doubleshootom
zase v kaviarni mam kamosa ktoremu to tecie 28sec a chuti to super.
Ale je pravda ze cez EK43 tie shoty chutia lepsie ked je extrakcia rychlejsia a kratsia to mam okostovane uz.
Standardne nam funguje kratsi a casovo rychlejsi shot pri tejto kave.
Niekde medzi 19,5/20g in a 40/42 out za 24 sekund.
Melieme vsak na EK 43 a mame 20 g VST misky pri teplote 92,5 °C. Tlak na hlave je 6,5 baru.
Iny mlyncek ina masina ina voda , takze tam kde shoot bude chutit podobne u nich u mna moze chutit uplne inak.
Preto som sa pytal ci ma niekdo skusenosti presne s Gaggiou a Doubleshootom

Ale je pravda ze cez EK43 tie shoty chutia lepsie ked je extrakcia rychlejsia a kratsia to mam okostovane uz.
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia classic made in italy
Já tedy (to jsem nenapsal), také měřím čas extrakce a vím kde je v šálku objem 60ml, ale hlavní pro mě je zrakem sledovat průběh extrakce abych operativně přizpůsobil čas extrakce tak aby výsledné espresso bylo podle mého gusta.
Prostě vidím jak to teče a už vím že bude dobré či nikoliv.
Prostě vidím jak to teče a už vím že bude dobré či nikoliv.

- wladas
- silně pokročilý
- Příspěvky: 518
- Registrován: ned 15. úno 2015 16:27:30
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Mazzer SJ
Re: Gaggia classic made in italy
Nemusis do toho sypat primarne svetle kavy. U mna si davnejsie pil kavu klasicky full city (ako primacafe) a velmi dobre si pamatam ze ta prekvapila svieza acidita
Ale je pravda ze Alfa je troska iny kaliber.
Trocha ma prekvapuje tlak co spomina dobleshot. Naozaj len 6,5baru?
Preextrahovane espresso tiez vylievam, nechcem sa otravit. Niekedy su az na povrchu olejove kvapky ako masovej polievke :D

Trocha ma prekvapuje tlak co spomina dobleshot. Naozaj len 6,5baru?
Preextrahovane espresso tiez vylievam, nechcem sa otravit. Niekedy su az na povrchu olejove kvapky ako masovej polievke :D
Kavovar: Carimali Alfa (misky LM Advanced), Rancilio Silvia V4, Moka Pepita 3, Bialetii moka express 6
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
- dslecinka
- více pokročilý
- Příspěvky: 300
- Registrován: pát 17. dub 2015 16:29:56
- bydliště: Londýn, UK
- kávovar: Hario V60
- mlýnek: Mahlkönig/Ditting EK10
Re: Gaggia classic made in italy
zkuste přitlačit a dostat se s časem extrakce až k 35 sec.
osobně mám raději u světleji pražených káv "větší espressa", BR 1:3-1:4, snáze se tak vytáhnou cukry. samozřejmě čím větší espresso, tím kratší je třeba doba extrakce na dosažení stejného extraction yield.
osobně mám raději u světleji pražených káv "větší espressa", BR 1:3-1:4, snáze se tak vytáhnou cukry. samozřejmě čím větší espresso, tím kratší je třeba doba extrakce na dosažení stejného extraction yield.
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia classic made in italy
nasiel som paradny clanok , skusali ste to niekdo ?
http://www.home-barista.com/tips/differ ... 22059.html
BTW otazka pre majitelov Classicu , jak dlho cakate nez robite dalsi shoot a jak dlho cakate nez robite prvy po tom ako zapnete masinu ? Ja som bol zvyknuty cakat 50min nez sa nahreje magica a medzi shotmi som necakal vobec, samozrejme to si nemozem dovolit pri Classicu. Magica bol 1,5l HX
http://www.home-barista.com/tips/differ ... 22059.html
BTW otazka pre majitelov Classicu , jak dlho cakate nez robite dalsi shoot a jak dlho cakate nez robite prvy po tom ako zapnete masinu ? Ja som bol zvyknuty cakat 50min nez sa nahreje magica a medzi shotmi som necakal vobec, samozrejme to si nemozem dovolit pri Classicu. Magica bol 1,5l HX
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia classic made in italy
Po zapnutí (jakmile přijdu z práce) pak si vyřídím pár věcí na PC, něco třeba poklidím na zahradě a kávu si dělám cca za 40-60 minut. Další shot pak jede jeden za druhým. Pauzy jen na vyklepání páky, propláchnutí sprchy, nahřátí hrnečku a namletí kávy. (cca 3-4 minuty v klidu).
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia classic made in italy
Co hovorite na tu techniku s tym ze tipek pred tym ako da brew pusti na 4sec button na steam aby sa mu zvysila teplota trosku ? ja to nemam ako otestovat lebo neviem zmerat teplotu a nemam ani PID , puschpull ty mas PID nie ? Ten ukazuje aj presnu teplotu aku prave kavovar ma ci len taku aku ti si navolil ze ma mat ? Pripadne keby si spravil video zo shotu , som zvedavi 

- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia classic made in italy
Já taky před extrakcí ještě cca 4-7 vteřin propláchnu sprchu a ihned následně nasadím páku s spustím extrakci.
Extrakce jsem sem už párkrát dával:
Extrakce jsem sem už párkrát dával:
Kód: Vybrat vše
https://www.youtube.com/watch?v=EiiBSTGrC60
https://www.youtube.com/watch?v=YDCERJCsnRc
https://www.youtube.com/watch?v=vRDsIyzuv8I
https://www.youtube.com/watch?v=kboftzWte-k
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia classic made in italy
jasne to sa ma robit to je klasicky flush. Ale on zapne button na paru.
Lebo ked nehas ten button chvilu zapnuty zvysuje sa teplota kavovar , neviem presne o kolko ale na penenie mlieka treba ovela vatsiu silu
Lebo ked nehas ten button chvilu zapnuty zvysuje sa teplota kavovar , neviem presne o kolko ale na penenie mlieka treba ovela vatsiu silu
- puschpull
- silně pokročilý
- Příspěvky: 644
- Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
- bydliště: Most - Korozluky
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Re: Gaggia classic made in italy
Ta teplota na PID je jen orientační, čidlo je zvenku na horní straně bojleru. Metodou pokus omyl jsem (stejně jako přede mnou papun, došel k cca 101 stupňům. Při tomto nastavení je nejlepší espresso (tedy samozřejmě jen v mém případě, není to univerzální nastavení pro všechny, každý má jiné podmínky ...)
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia classic made in italy
Samozrejme , zalezi od prazenia a povodu kavy a chuti cloveka jaka ti vyhovuje teplota 

-
- více pokročilý
- Příspěvky: 463
- Registrován: čtv 22. srp 2013 14:58:18
- bydliště:
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Gaggia classic made in italy
Kdysi jsem se na Classicu pokoušel o preinfuzi pomocí upouštění vody přes parní trysku a protože tímto způsobem při shotu boilerem proteče o 30-50ml více vody, hodně to rozhodí teplotní stabilitu. Pokoušel jsem se to tedy kompenzovat navýšením teploty přepnutím na páru - na 3-5 vteřin. Trochu to pomohlo a místo klesajícího profilu teplota udělala takový velbloudí hrb. Nicméně to nebylo možné opakovat moc konzistentně a hlavně jsem nainstaloval preinfuzi elektronickou, takže už to nedělám.
Všechny tyhle triky tě sice můžou občas dovést k výbornému shotu, ale nejsou 100% opakovatelné. A perfektní shot, který nedokážu replikovat a vlastně ani nevím, jak se mi povedl, je věc sice hezká, ale v konečném důsledku zcela k ničemu...
Všechny tyhle triky tě sice můžou občas dovést k výbornému shotu, ale nejsou 100% opakovatelné. A perfektní shot, který nedokážu replikovat a vlastně ani nevím, jak se mi povedl, je věc sice hezká, ale v konečném důsledku zcela k ničemu...
- razorjaro
- více pokročilý
- Příspěvky: 158
- Registrován: pát 13. úno 2015 1:28:28
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Filter - V60,AeroPress, Espresso - Gaggia classic Italy
- mlýnek: Filter - Commandante MK3 Espresso - San Marco SM90
Re: Gaggia classic made in italy
nojooo predca len to je masina za par stoviek :D ked ma clovek doma HX s PIDom a rotackou potom sa uz mozme bavit o konzistentych shotoch viac no.. :D ale tak bol som zvedavi ci to niekdo skusal. Ocividne to je only luck